PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=345997}

Ostatnie zlecenie

Bangkok Dangerous
2008
6,2 25 tys. ocen
6,2 10 1 25007
4,3 10 krytyków
Ostatnie zlecenie
powrót do forum filmu Ostatnie zlecenie

Po filmie nie oczekiwałem niczego specjalnego, widząc oceny na imdb i filmweb, wiedziałem, że "Ostatnie zlecenie" nie trafi do grona moich ulubionych produkcji, niestety, film nie dość, że mnie nie zachwycił to jeszcze w dodatku zanudził i rozśmieszył, w negatywnym tego słowa znaczeniu. Nie polecam tego dzieła, bo przy jego tworzeniu, chyba nie za bardzo potrafiono zdecydować do jakiego gatunku ma należeć, w wyniku czego wymieszano wszystkie gatunki, a skutkiem tego jest jedno wielkie gówno z Cage'em na czele. Początek filmu nawet ciekawy, do momentu, gdy główny bohater posiadający swoje wspaniałe zasady postanawia nie zabijać swojego posłańca tylko go uczyć, i tu pierwsze rozczarowanie, seryjny morderca bawi się w nauczyciela, kolejna zabawna scena to spotkanie głuchoniemej... Człowiek który całe, życie śpi na walizkach poznaje pierwszą lepszą kobietę, i zakochuje się od pierwszego wejrzenia, a potem podczas spotkania z nią zabija za jej plecami dwóch kolesi, którzy chcieli mu po prostu zabrać portfel:) Widocznie główny bohater wolał stracić miłość swego życia niż oddać portfel dwóm rabusiom z ulicy, co z tego że na koncie miał zabezpieczone grube miliony oszczędności... Ponadto produkcja jest strasznie przewidywalna, widz jest o 30 minut przed bohaterem, np. w momencie gdy pokazywany jest w telewizji polityk, od razu wiadomo, że to na niego padnie kolejne zlecenie... Ogólnie mówiąc nie polecam, bo tylko zakończenie jest jako tako normalne, chociaż jak dla mnie przegięte.

ocenił(a) film na 5
Big_Red

Dodać muszę, że sam Cage nie przekonuje w scenach akcji. Strzelaniny bądź walka wręcz są daremne w jego wykonaniu. Oglądając go miałem wrażenie, że patrzę na 60 letniego dziadka, który ledwo potrafi się ruszać.