Oszukać przeznaczenie 5

Final Destination 5
2011
5,7 65 tys. ocen
5,7 10 1 65107
4,9 20 krytyków
Oszukać przeznaczenie 5
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie 5

Nie polecam nikomu ,dziś byłam w filmie ,film raczej jest jak komedia,a nie tak miało być. W kinie były co rusz salwy śmiechu np,jak laska była na zabiegu z miśkiem ,albo jak jej oko wypadło i ktoś je rozjechał,albo jak do tego zboczka przyszła Chinka na masaż.Zero fabuły ,film prosty i przewidywalny ,mimo iż jest to 5 część spodziewałam się czegoś lepszego.Jest to najgorsza i zarazem mam nadzieję ostatnia cześć tego chłamu ,która powinna sie nazywać oszukać widza!! Ogólnie sam motyw z autokarem i zawaleniem mostu był głupi i nie dorzeczny,reżyser udowodnił swój brak pomysłu także sceną końcową gdy z jedynymi ocalonymi zapłonął samolot a jakiś koleś miał wizję i wysiadł.To było przecież w jedynce no ludzie!!

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

YYYYY BO TO KURDE BYŁO PRZED WYDARZENIAMI Z 1!! Żal to czytać takie niedorzeczne teksty, kogoś kto nie zajarzył, końca filmu.

ocenił(a) film na 3
Robert831231

Jakby to było z przed wydarzeniami z filmu to nie było by tego gościa z cmentarza który mówił ,że napatrzył się już na takie przypadki a jak wiemy w 1 i 2 ostrzegał ludzi przed śmiercią.Film nudny i denny ,jeśli ktoś chce się pośmiać może iść

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

Jezus Maria, a skąd wiadomo ze wcześniej ktoś też nie oszukał śmierci i o tym Koroner mówił?

ocenił(a) film na 3
Robert831231

Skoro to było przed jedynką mogę zakładać ,że nikt wcześniej nie oszukiwał śmierci ,poza tym film do bani i nie uratuje go zadna twoja wypowiedź,przereklamowany film jak Ciacho z Kut cherem czy I love You Phil Moris,dobry trailer i na tym koniec zalet filmu

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

Tak nie ma to jak porównać horror, do komedii o gejach i filmie o bawidamku brawwwwooo.

ocenił(a) film na 3
Robert831231

Jeśli to jest dla Ciebie horror to polecam egzorcystę,tam puszczą ci zwieracze.Tamte filmy tez były bardzo reklamowane i nie wzruszyły mnie jakoś.Oszukać przeznaczenie 5 to porażka,sam pomysł z walącym się mostem jest głupi i robiony dla kasy ,ale widać niektórym prostym chłopom może sie podobać.Nie ma to jak nie być wymagającym widzem ,zazdroszczę ci :)

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

Yhy znowu genialne porównanie, idąc twoją metodą porównań mogę ci napisać że Egzorcysta jest słabym filmem, ponieważ nie ma w nim Transformersów. Tak samo debilne jak twoje porównanie Oszukać przeznaczenie do Ciacha. Bardziej straszny od Egzorcysty jest Omen i wiele wiele innych horrorów. Jak się bałaś na Egzorcyście to ja tobie też zazdroszczę strachliwa dziewojo. Tak dla mnie jest horrorem film w którym koleś zostaje zgnieciony przez budde, a laska wypadając z samolotu zostaje przełamana przez skrzydło. Ale jak dla ciebie to nie jest straszne i bardziej kręci cie wypędzanie demonów i kręcąca się głowa kobiety to nie mamy o czym pisać. Że nie wspomnę, o tym że nie załapałaś końcówki, uwaga będzie cytat z ciebie "Żaal"

ocenił(a) film na 3
Robert831231

ehh nie chce mi się kłócić ,więc powiem ci ,że dalej oglądaj sobie transformersów i zachwalaj 5 ,może w końcu doczekasz się uznania i ktoś ci podziękuję.Ja już cię doceniam i dziękuje za wyczerpującą wypowiedź :DD Może twoim tropem obejrzę też x -mena,w końcu ten film może wniesie tyle do mojego życia co ostatnia część oszukać przeznaczenie(mam nadzieję ,że ostatnia) .Na temat końcowy film można by spekulować, dla mnie wydawało się iż jest to ostatnia część nie ze względu na lot samolotem tylko ,że więcej frajerów już nie będzie którzy pójdą na kolejną część.Nie widzę żadnych powodów do zachwytu i film ma jedynkę z mojej strony.

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

"także sceną końcową gdy z jedynymi ocalonymi zapłonął samolot a jakiś koleś miał wizję i wysiadł.To było przecież w jedynce no ludzie!!"
Yhy można spekulować jak się go nie skumało to nawet można się kłócić i upierać, ze reżyser, nie wiedział co robi. Jak ty widzisz tam tylko X Menów i Transformersy w filmach które oceniłem na 10 to polecam, jeszcze Kod Nieśmiertelności, Repo Man (chociaż może ten będzie zbyt ambitny), Noc żywych trupów (też świetny horror o zombiakach, z czasów gdzie nie mordowała ich Mila Jovovic) i wiele wiele innych. Z mojej ma 9 był fajniejszy od 4 gdzie murzyna walną autobus i od 3 gdzie najlepszy był tylko koniec.

ocenił(a) film na 6
Robert831231

ja jeszcze w filmach widze smerfy i gumisie :D

ocenił(a) film na 10
adiman

Daleko zawędrowałeś, dalej niż pani Marysia.

ocenił(a) film na 3
Robert831231

Drogi Robercie ,powiem ci ,że x mena i transformerów nie oglądałam w przeciwieństwie do ciebie,Noc żywych trupów była znośna ale mnie jakoś nie powaliła,jeśli lubisz horrory to polecam Zejście ,kilka strasznych scen,jakaś fabuła jest bo laski utknęły w jaskini i próbują się wydostać ,przy okazji włącza się w nich morderczy instynkt i wychodzą na jaw skrywane tajemnicę ale to pewnie też za ambitny film dla ciebie więc jak już ktoś wyżej pisał przeżuć się na smerfy ale oczywiście bajkę bo film może być zbyt Ambitny

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

Nie droga koleżanko kolega powyżej zauważył, że w ocenionych mam Smurfy i Gumisie. Ale ty za każdym razem z mniej strasznym filmem mi wyjeżdżasz, pierw egzorcysta, teraz zejście. Poważnie boje się co mi jeszcze polecisz, nawet bardziej od polecanych filmów.

ocenił(a) film na 3
Robert831231

Wiedziałam,że na Ciebie można liczyć i się zjawisz.Skoro dla ciebie jest straszne jak laska zginęła na skrzydle samolotu to pomyślałam ,że potworki w jaskini będą w sam raz, w końcu mają takie straszne mordki.Co do przeznaczenie to dla mnie ten film powinien się jak już napisałam nazywać OSZUKAĆ WIDZA

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

http://www.filmweb.pl/Jaskinia jakieś 7 razy fajniejsze od zejścia.

ocenił(a) film na 3
Robert831231

Ha ha nie sadzę żeby Jaskinia była lepsza od Zejścia,jak widać nie jestem odosobniona w tej opinii , zresztą spójrz sobie na ocenę,czyli nie udało ci się zabłysnąć znowu:)

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

A i jeszcze jedno http://www.dziennikzachodni.pl/drogi/439651,katowice-wypadek-pod-rondem-dwie-oso by-nie-zyja,id%20,t.html
Więc jeżeli przeczytam artykuł że wczoraj w Katowicach ksiądz wypędził diabla z małej dziewczynki, lub że grupa górników trafiła na potwory. Wtedy uznam, że twoje propozycje są zaiste straszne i bardziej realistyczne od Oszukać przeznaczenie.

ocenił(a) film na 3
Robert831231

Ciebie już oszukało przeznaczenie albo życie ,teraz będziesz mi tu linki wklejał :) Heh bez komentarza

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

Racja ciężko się przyznać, że bardziej możliwe jest spalenie w aucie, od opętania przez diabła.

ocenił(a) film na 3
Robert831231

Zaskakuje mnie twoja kolejna błyskotliwa odpowiedź nie na temat

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

Jest na temat, ale przypomnę piszemy o tym co jest straszniejsze i bardziej prawdopodobne. Wg ciebie straszniejszy jest Egzorcysta i Zejście, wg mnie Oszukać przeznaczenie, które dodatkowe jest nawet bardziej prawdopodobne niż 2 powyższe filmy.

ocenił(a) film na 3
Robert831231

współczuję ci, skoro uważasz, że ganiająca za ludźmi i powodująca "realistyczne" wypadki kostucha jest bardziej prawdopodobna niż realistyczny egzorcyzm..

zalosne.

ocenił(a) film na 10
Astral_the_Shadow_Prayer

Ja tobie też skoro wierzysz w diabła.

Robert831231

Chyba trochę zeszliście z tematu...
Dla mnie film nie straszny, podrzędne horrory straszyły mnie bardziej. Myślę, że po prostu źle skategoryzowany.

A co do wątpliwości w czasie akcji:
"Jakby to było z przed wydarzeniami z filmu to nie było by tego gościa z cmentarza który mówił ,że napatrzył się już na takie przypadki a jak wiemy w 1 i 2 ostrzegał ludzi przed śmiercią"
Główny bohater przed startem samolotu spojrzał na bilet, na którym była data 13 maj 2000, czyli wtedy kiedy rozgrywa się pierwsza część.

ocenił(a) film na 7
MaRySiAa2108

nie rozumiem jak może śmieszyć śmierć dziewczyny na sali gimnastycznej, albo dziewczyny u okulisty... obie laski były pozytywnymi postaciami... mi osobiście zrobiło się nieprzyjemnie i smutno

ocenił(a) film na 3
Viljar

No cóż widać jednak może bo całe kino z tego lało :)

ocenił(a) film na 7
MaRySiAa2108

jak to dobrze być innym i wrażliwym na ludzkie cierpienie... do diabła z Wami

ocenił(a) film na 10
Viljar

W kinie w którym byłem jakoś śmiechów nie słyszałem, ale widać jakie miasto tacy nie wrażliwi ludzie. Prawda koleżanko warszawianko ?

ocenił(a) film na 3
Robert831231

UU teraz będziesz pałał nienawiścią do warszawiaków,pudło z miastem nie trafiłeś.Może w twoim kinie ten gniot zrobił furorę ,ale tak to jest kino na wsi :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
The_Fallen

zamknij twarz, dobrze mówi. jak zwykle nabijasz tylko posty spamując, że kto nie lubi filmu ten troll. zrób ten obywatelski obowiązek i idź się powiesić.

Astral_the_Shadow_Prayer

Po co mam nabijać posty? Zresztą jesteś tak głupi, że aż to widać na kilometr. Zrób ten obywatelski obowiązek i pier.dolnij łbem o ściane.

ocenił(a) film na 3
MaRySiAa2108

hahaha 100% true.

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

To jest taka opcja jak dodanie właściwego miasta, ale może chciałaś się poczuć lepiej i wpisałaś sobie Wawe, może też twoje ip tak wskazało. Tak czy siak, można to zmienić, a Katowice to nie wieś Lalka.

MaRySiAa2108

Film jest zabawną, niestraszną rozrywką i polecam go ludziom, którzy właśnie tego oczekują a nie strasznego horroru. Można go nazwać horrorem ze względu na jeden warunek który spełnia czyli występowanie drastycznych i nadprzyrodzonych scen. Ciężko jednak zgodzić się, że film nim jest ze względu na kompletny wg mnie brak grozy co chyba powinno kojarzyć się z tym gatunkiem.

ocenił(a) film na 3
Viljar

W ogóle to tylko film ,jednak widzę ,że niektórzy biorą go śmiertelnie poważnie.Sorki ,że nie popłakałam się w kinie jak zmieliło laskę na sali gimnastycznej ,widocznie nie mam tej wrażliwości żebym płakała albo robiło mi się smutno na jakimś kompletnie zmyślonym filmie:))

ocenił(a) film na 7
MaRySiAa2108

no najwidoczniej nie masz, ja każdy film tak oglądam, wczuwając się w niego do granic możliwosci... poza tym Warszawa jest okej, Warszawiacy tez, tylko Ty robisz z siebie wieśniare co nawet sugeruje Twoj idiotyczny nick, byc moze nawet to imie... prowincja czysta prowincja

ocenił(a) film na 3
MaRySiAa2108

takie filmy robią dla socjopatów, którzy mają gdzieś fabułę, a onanizują się do widoku krwi i flaków, na dodatek spowodowanych wściekłym duchem śmierci - lol.

reżyser tego typu gówien jest jak zwykła prostytutka.

nie ma nic do przekazania w tym "dziele". leci na łatwą kasę od ludzi z zaburzeniami, spragnionych widoku krwi. takie osoby powinno się leczyć.

a mnie w przeciwienstwie do ciebie film NIE smieszyl. cała saga wywoluje u mnie TYLKO irytację. glownie z tego powodu, ze istnieja tak malo ambitni ludzie, ktorym sie ten film podoba. nie rozumiem tego.

ocenił(a) film na 10
Astral_the_Shadow_Prayer

"takie filmy robią dla socjopatów, którzy mają gdzieś fabułę, a onanizują się do widoku krwi i flaków, na dodatek spowodowanych wściekłym duchem śmierci - lol. "
Psychopaci to na takich filmach się śmieją (sorki Marysia taka prawda).

ocenił(a) film na 3
Robert831231

O Boże myślałam ,że dałeś sobie spokój i odpuściłeś a ty dalej swoje czyli głupio i nie na temat :) Opcję z miastem sobie zmienię chyb ,ale w Katowice to ci nie wierzę,wyjdzie na to ,że mieszkamy koło siebie :D

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

Ja sobie dam spokój jak i ty sobie dasz. Poza tym Katowice to piszę o kinie w którym oglądałem, poza tym gratuluje widziałaś co oceniłem a nie zauważyłaś opisu wstydź się xD

ocenił(a) film na 3
Robert831231

Jakoś nie wczytywałam się w info o tobie ,czyli miałam rację przyjechałeś z jakiejś wiochy do Kato na film żeby się dowartościować i teraz wpierasz wszystkim ,że Oszukać przeznaczenie 5 to jakiś mistrzowski horror.To będzie długa dyskusja bo ja nie odpuszczam NIGDY.

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

Fajnie masz, ale uzmysłowiłaś mi jedno że muszę jednak poprawić ocenę z 9 daje 10 i dodaje FD5 do ulubionych Dziękuje !

ocenił(a) film na 6
Robert831231

niedorzecznym faktem jest, że kłócąca się Marysia chyba nie ma za grosz czegoś, co nazywa się "kojarzenie faktów".. Mówię tutaj o zakończeniu filmu, jak i większości wypowiedzi użytkownika.

ocenił(a) film na 10
Yuio21

Oj to teraz się koleżanka gimnazjalistka, obrazi na Ciebie xD

ocenił(a) film na 3
Robert831231

W gimnazjum to jesteś chyba ty ,bo ja średnią dawno mam skończoną, wpędzisz mnie tu w kompleksy Robercik

ocenił(a) film na 10
MaRySiAa2108

Oj to sporo cie odmłodziłem?

ocenił(a) film na 6
Robert831231

Jakoś nie bardzo się przejmuję :)

ocenił(a) film na 7
MaRySiAa2108

I tutaj się również zgodzę...Jaki jest w ogóle sens przeprowadzania dyskusji z osobą która kompletnie nie zrozumiała oglądanego filmu. Dlatego dajcie sobie spokój. Co do samego filmu to 5 część jest moim zdaniem tak po środku... Bo o ile według mnie 2 część była najlepsza, a 3 i 4 mocno średnie...to 5 część porównałbym do 1. Z resztą jak już zauważono ma ona cechy wspólne z premierową częścią tej serii. Pozdro

Gonzip

Skończcie karmić trolli.