PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1076}

Oszukać przeznaczenie

Final Destination
2000
6,6 203 tys. ocen
6,6 10 1 203081
5,6 36 krytyków
Oszukać przeznaczenie
powrót do forum filmu Oszukać przeznaczenie

Warto oglądać?? podkreślam że pytanie jest skierowane do ludzi którzy znają się na kinie.

ocenił(a) film na 7
CypherR

chodziło mi oczywiście ogólnie o to jak oceniałeś filmy które obejrzałeś. Pozdrawiam :)

MysterMister

Warto ;] Naprawdę warto .

;]]

za krótki

MartinB

prosiłem żeby wypowiadali się znawcy kina a jak ktos ma w avatarze plakat z filmu "Jestem legendom" to raczej nie powinien sie za konesera uważać

MysterMister

POWIEM CI,ŻE WARTO.TEGO TYPU HORRORU JESZCZE NIEWIDZIAŁEM (CHODZI OCZYWIŚCIE,ŻE JEST BARDZO DOBRY JEŚLI CHODZI O FABUŁĘ TEGO TYPU TEMATYKI).

MysterMister

Jestem legendą:-) Ortografia się kłania.
Pozdrawiam

Binula

co ty powiesz

MysterMister

Typowa cecha głupków- zero samokrytycyzmu. Pozdrawiam:-)

ocenił(a) film na 3
Binula

to byla ironia idioto. i kto tu jest glupkiem? pozdrawiam idiote

MysterMister

według mnie warto obejrzeć, nie jako ambitne kino ale jako coś ekhm odprężajacego (?)

ocenił(a) film na 8
MysterMister

Oglądałem wszystkie 3 części i powiem ,że wszystkie stoją na równym poziomie. Jest to inne kino niż każdy inny horror. Bardzo fajnie oglądać w nocy. Ja wystawię ocenę 9 . Według mnie film wart oglądnięcia.

ocenił(a) film na 8
saruman22

no znawców kina to wiele sie tu nie odezwie bo ci prawdziwi są skromni jeżeli wiesz juz jaka jest fabuła to na pewno zepsuje ci trochę jakość filmu ale tak film szokuje początkiem i tym co sie później dzieje naprawdę inny klimat ale obejrzeć warto 8/10 dla tego typu filmów szczególnie ze to prekursorski film później powstało jeszcze kilka takich...tak samo jak na dzień dzisiejszy dzieje się z piłą

ocenił(a) film na 7
MysterMister

Warto, choćby z tego powodu żeby samemu sobie odpowiedzieć na pytanie przewodnie. :)

ocenił(a) film na 4
MysterMister

szkoda czasu! oczywiście jeśli ktoś lubi filmy które ogląda sie bez żadnych przemyśleń to polecam ten film.Mnie jednak znudził strasznie a momentami nie wiedziałam czy to jakaś parodia czy film.lekka żenada

MysterMister

omijać !!! i to baaaaardzo szerokim łukiem.

ocenił(a) film na 3
MysterMister

nie polecam. film glupi i malo straszny. a przeciez o to chodzi w horrorach zeby byly straszne. niestety najgorsza rzacza dla tego gatunku jest glupota-w tym filmie glupoty jest duzo. slaby film, 3/10

elohortex

Dokładnie. Zgadzam się z przedmówcą.
Oprócz wszechobecnej głupoty, infantylności filmu i debilowatej fabuły, w oko rzuca się brak klimatu, jakiegokolwiek napięcia i dramaturgii. W horrorach te elementy powinny odgrywać kluczową rolę.
Ponadto gra aktorska na poziomie braci Mroczków, albo Kasi Cichopek - totalne drewno.
Film jest beznadziejną papką dla nastolatków w wieku poniżej 12 lat.
Nawet nie biorę się za oglądanie 2 i 3 części, bo jak ktoś napisał w ocenie są "troszkę" słabsze niż 1 część.
Moja ocena to: 2/10 - 2 dlatego, że oglądałem jeszcze gorsze filmy.

ocenił(a) film na 7
Rastan

Że tobie się bałwanie nie podoba to nie znaczy że film jest beznadziejny.

piotrek_majes

Bałwanie to sobie możesz mówić do starej w domu.
Po takich postach widać od razu jakiej części publiczności podoba się ten film.

ocenił(a) film na 7
Rastan

A po tobie widać że jesteś zakompleksiony gówniarz, bo na rodzinę najeżdżasz, zapamiętaj sobie jedno niedorozwoju jeden: masz coś do mnie to obrażaj mnie. A Oszukać przeznaczenie jest dobrym filmem, WG MNIE.

piotrek_majes

gościu, naprawdę nie mam nic do ciebie i nikogo z twojej rodziny nie obraziłem. natomiast ty obraziłeś i nadal mnie obrażasz ! z tego względu domagam się przeprosin.
najechałem na film, który mi się wybitnie nie podobał i podałem argumenty dlaczego mi się nie podobał.
a jeśli ty jesteś innego zdania to podaj konkretne argumenty dlaczego, a nie obrażaj innych ludzi.
bo ja oceniając film nie obraziłem ciebie, a ty mnie tak.

ocenił(a) film na 4
Rastan

ludzie weście sobie dajcie na wstrzymanie!co to za maniera na forach w ogóle obrażać ludzi którzy mają odrębne zdanie od kogoś:/żałosne i żenujące jak cały ten film którego zwolennik 'piotrek.majes' nie umie wyjaśnić kulturalnie dlaczego film zasługuje na dobrą opinie tylko rzuca bluzgami-smutne

ocenił(a) film na 7
chinka666

Po prostu jest fajnie nagrany, przyjemnie się go ogląda, trochę trzyma w napięciu. Chyba to wystarczy by nazwać film dobrym, owszem nie jest arcydziełem, ale śmiało mozna go oglądać, czhyba że ktoś ogląda filmy tylko pokroju ''Więżnia nienawiści'' czy ''Listy Schindlera''

piotrek_majes

Akurat "Więzień Nienawiści" to jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem... a Oszukać Przeznaczenie ogladałem tylko raz, nie zrobiło wrażenia na mnie jakoś

ocenił(a) film na 7
chinka666

zgadzam się, przykre...

hm

MysterMister

Moim zdaniem warto obejrzeć :) ja na razie oglądałam tylko 1, ale bardzo mi się podobał. Zmusza do zastanowienia się nad paroma sprawami, przynajmniej u mnie :)

użytkownik usunięty
marchewa1212

Widzialem wszystkie trzy części, film udany:) mnie się podobał.
Oszukać przeznaczenie 1- 7\10
Oszukać przeznaczenie 2- 8\10
Oszukać przeznaczenie 3- 6\10

ocenił(a) film na 10
MysterMister

wedlug mnie naprawde warto, fabula jest swietna, film moze i nie najwyzszych lotow, ale czasu napewno nie zmarnujesz

ocenił(a) film na 7
justa208

Polecam. Horror nie najwyższych lotów, ale trzyma w napięciu do końca. Najlepsza scena z monitorkiem i pod koniec xD. 7/10

ocenił(a) film na 1
ARM_y

Jeśli szukasz dobrej komedii zakrapianej trupami - to jest to!
Jako horror - nieporozumienie.

ocenił(a) film na 8
mibama

To nie jest horror ty niedorozwoju.
Nie wiem kto tak napisał ale to nie jest HORROR to jest THRILLER.
Wszystkie tego typu filmy jak Saw,Nocny pociąg z miesem itp. to nie horrory.Horror to Krzyk albo Laleczka Chucky itp.
Albo Straszny Film - Horror/ no żal
Nie wiem kto operuje Filmweb'em

ocenił(a) film na 8
Mathias_13cool

Aha do twórcy tematu.
Co masz do "I am Legend"

ocenił(a) film na 7
MysterMister

Wszystko zależy od tego, czego oczekujesz i co już widziałaś. Generalnie "Oszukać przeznaczenie" uznaje się za bardzo dobry obraz, na mnie wywarł duże, pozytywne wrażenie. Jednocześnie powstało już wiele filmów "podobnych", jeśli więc widziałaś/eś pozostałe części serii, to nie zaskoczy Cię pierwsza. Ja oglądałam film nie mając pojęcia o czym opowiada, dlatego rozwój fabuły był dla mnie zaskoczeniem, podejrzewam, że na Tobie nie zrobi to już takiego wrażenia, bo to trochę, jak obejrzenie "Psychozy" - jak tu dać się zaskoczyć, kiedy wszyscy znają słynną scenę pod prysznicem (generalnie polecam oglądanie filmów bez zasięgania szczegółowych informacji o nich). Jeśli chodzi o rodzaj, to myślę, że OP nie jest typowym horrorem, ale na pewno w głównej mierze ma za zadanie trzymać widza w napięciu.pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
madalenaa

No Final Destination ma trzymać napięcie.
A horror niema za zadanie trzymać widzów w napięci tylko straszyć.
Napięcie jest w Thriller'ach

ocenił(a) film na 7
Mathias_13cool

Zgadzam się. i jeśli chodzi, to nie mam nic do "I am legend" :-) pozdrawiam

madalenaa

Hmmmm .... Film jak dla mnie głupi na poziomie 13 latków :) pozdrawiam i nie trać czasu na te głupoty :)

ocenił(a) film na 4
madalenaa

Jeśli zamierzasz patrzeć na faceta, który boi się lecieć samolotem, to obejrzyj. Ja jednak dałem 4/10, film jest nudny, ale można popatrzeć na ciekawe sposoby rozwalania ludzi :}

ocenił(a) film na 4
MysterMister

nie trzeba być znawcą kina, żeby stwierdzić, że nie warto. film głupi, ktoś poniżej napisał, że dobry dla 13 latków i z tym się zgadzam.

ocenił(a) film na 8
jestemjezusem

Hmmm... warto przy takich wypowiedziach dodać "Jak dla mnie". To że dla kogoś film jest kiepski, nie oznacza że wszyscy tak uważają.
Dla wielbicieli Titanica czy Dynastii OP na pewno jest kiepski i niezrozumiały (bez urazy, uogólniam :) )... Ale czy głupi? No cóż, każdy ma prawo do własnej oceny, chociaż uważam że niezrozumienie nie jest synonimem głupoty...
JAK DLA MNIE, jest całkiem niezły (8/10), trzyma w napięciu, ma całkiem świeżą i pomysłową fabułę. Dobrze zrealizowany, efekty na niezłym poziomie, aktorstwo też na całkiem niezłym poziomie.
Tylko, jak już wcześniej nadmieniono, to nie jest horror, raczej thriler...

ocenił(a) film na 8
Noviush

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią.
Powiedziałbym jedną rzecz ,którą mi się nie podobała w filmie ,ale nie wiem czy mogę spoilerowac

ocenił(a) film na 6
MysterMister

Warto obejrzec!! naprawde! tylko szkoda, że jest taki krótki!!

ocenił(a) film na 8
kasajoanna

Film trwał 1h i 38min ,ile Ty chciałbyś ,żeby trwał film (3h?)

ocenił(a) film na 6
Mathias_13cool

nie!! 3h to gruba przesada!! moze troche przesadziłam, ze jest taki krótki.....
jezeli film jest ciekawy to jak się wciągniesz w fabułę filmu to czas przeleci tak szybko....zanim sie obejrzysz jest juz koniec....
i tak samo jest z tym filmem.....film bardzo mi się podobał....

ocenił(a) film na 8
kasajoanna

mi także

ocenił(a) film na 6
Mathias_13cool

A prawdopodobnie w pażdzierniku 09r. bedzie premiera oszukac przeznaczenie 4! jestem tylko ciekawa czy będzie lepsza od poprzednich częsci czy bedzie gorsza....hmmm....

ocenił(a) film na 8
kasajoanna

nie "prawdopodobnie" tylko napewno
Względem fabuły ,będzie pewnie to samo ,ale może byc lepszy od poprzednich ze względu na to ,że film będzie w 3D

ocenił(a) film na 6
Mathias_13cool

aha!! rzeczywiscie!! w takim radzie na pewno bedzie lepszy! wiec bedzie mozna ten FILM obejrzec w kinie Imax!! bo w no normalnyzm kinie nie bedzie takich efektow jak w imaxie!!
a czy mozna kupic plyte dvd z filmem oszukac przeznaczenie 1 z polskim lektorem
bo ostatnio pozyczylam ten film z wypozyczalni i byla tylko wersja z napisami! i ciezko sie oglada film bez lektora!
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
kasajoanna

http://www.idvd.pl/ - Polecam tą stronkę ,ale akurat w tej chwili nie mają Oszukac Przeznaczenia 1

ocenił(a) film na 6
Mathias_13cool

aha!! dziękuje!! ale jak porównywałam ceny to płyta nie jest droga!! wszędzie kosztuje niecałe 20zł!!
ale jedno mnie zastanawia dlaszego premiery wszystkich częsci odbywały się z 3 letnią przerwą!! kazda częsc miała premiere co 3 lata...hmm...

ocenił(a) film na 8
kasajoanna

może to przeznaczenie

ocenił(a) film na 6
Mathias_13cool

hmmm...moze! ciekawi mnie to i tyle ale pewnie reżyser filmu tak zadecydował i tyle!
pozdrawiam;)