6,5 3,0 tys. ocen
6,5 10 1 2969
5,8 4 krytyków
Pół serio
powrót do forum filmu Pół serio

Komedia w stylu...

ocenił(a) film na 7

...Monty Pythona - nic dodać, nic ująć. Szczególnie w wątku kina Bergmanowskigo (miś przy stole - boki zrywać!!!). Momentami film traci tempo (wątek gwiezdnych wojen) ale generalnie według mnie najzabawniejsza komedia ostatnich paru lat - jest po prostu zrobiona na luzie, bez sponsorów, placemet'ów reklamowych, wielkich gwiazd przez duże G (vide Pazura+Lubaszeko i inni tacy co myślą że jak się pokażą to już każdy tarza się w spazmach ze śmichu) Przyszłość komedi Made in Poland należy do takich ludzi jak Konecki/Saramonowicz i innych niezależnych twórców...Oczywiście są gusta i guściki, ale Kilery to dla mnie, może nie kompletnie beznadziejne,ale mało śmieszne komedie. A już na pewno są przereklamowane...

ocenił(a) film na 8
cezar

Mam nadzieje, ze wszyscy beda postrzegac to tak samo jak ty. Ja plakalem ze smiechu na wiekszosci scen. Wysmienity film.

cezar

Ten film, miał zamysł, który sam w sobie nie był jakiś nowatorski. Poza tym może i było to śmieszne, ale to nie jest to co w Monty Pythonie:/ Ani przez chwilę nie miałem takich skojarzeń. Aktorstwo mnie trochę bolało bo o ile Królikowski coś tam jeszcze robił o tyle reszta grała tragicznie. 5/10.

ocenił(a) film na 5
cezar

Bez przesady. Przyrównanie do humoru Monty Pythona to profanacja. Można dostrzec jedynie echa brytyjskiego absurdu, jednakże jedynie fragmentarycznie, np. pod koniec kafkowskiego wątku czy też częściowo w scenie peerelowskiej. Film niestety strasznie nierówny, niczym sinusoida. No, ale jak na polskie warunki dosyć ciekawy pomysł, aczkolwiek zmarnowany potencjał. 5/10.