PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124129}

Półmrok

Half Light
2006
6,4 8,9 tys. ocen
6,4 10 1 8928
7,0 2 krytyków
Półmrok
powrót do forum filmu Półmrok

Najlepsza część filmu to migawki zdjęć z Demi Moore na tle tych fantastycznych krajobrazów, które lecą na napisach końcowych:) Strasznie nielogiczny i naciągany. Od połowy filmu oglądałem go na połowie ekranu na drugiej robiąc coś innego w innym przypadku pewnie bym go nie zmęczył. Jako, że za scenariusz i reżyserię odpowiada jedna osoba można stwierdzić, że pan Craig Rosenberg sam strzelił sobie w stopę. Z środkami jakie miał na pewno dało by się zrobić coś lepszego gdyby nie zawalił swojej roboty.

ocenił(a) film na 9
bialy333

Hmmm... No cóż... Gusta są różne. Ja oglądałam ten film dwa razy i za każdym razem nawet na minutę nie odeszłam od ekranu... Dla mnie fil ma rewelacyjny klimat i tajemnicę wiszącą w powietrzu, czyli coś co lubię najbardziej. Zresztą nie jestem w tej ocenie osamotniona, bo mam kilku bliskich znajomych, którym film również bardzo się podobał... Dla mnie 9/10. Jednak wiem, że ludzie często w różny sposób odbierają te same filmy, więc rozumiem, że komuś może się nie podobać a moja ocena jest oceną bardzo subiektywną.

ocenił(a) film na 5
DamaMarcia

Ciesze się, że na filmwebie pozostały jeszcze osoby, które potrafią wyrazić swoją opinię nie obrażając innych. Jak napisałaś każdy odbiera dany film inaczej a to dlatego, że każdy jest inny. Często jest tak, że patrząc na ten sam "obraz" widzimy zupełnie co innego i na inne rzeczy zwracamy uwagę. I tak się stało w tym przypadku, być może przy następnym seansie coś wpłynie na moją ocenę... Jednak na chwilę obecną moja ocena pozostanie taka jaka jest. Każdy ma prawo do swojej subiektywnej oceny, byle nie oceniał wszystkiego na poziomie przedszkolaka czyli albo 1 albo 10. Dzięki za opinię i pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
bialy333

Tak, wiem - czasami strach napisać jakąś negatywną opinię o danym filmie, bo fani tego obrazu od razu obrzucą Cię błotem - dowiesz się, że jesteś bezmózgiem albo wejdą na Twój profil, wyciągną kilka przykładowych tytułów, które oceniłeś i napiszą, że oglądasz szajs. Ludzie w ogóle nie szanują się nawzajem - potrafią tylko obrażać albo wyśmiewać, kiedy brak im logicznych argumentów.Smutne, ale prawdzie...

bialy333

Zdecydowanie duży plus za krajobrazy i oddanie klimatu miejsca, w którym toczy się akcja.