PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124129}

Półmrok

Half Light
2006
6,4 8,9 tys. ocen
6,4 10 1 8942
Półmrok
powrót do forum filmu Półmrok

Muzyka nadająca klimat całej historii potęgująca tajemnicę.
Fabuła wciągająca. Film trzyma w napięciu do ostatniej minuty. Jest nieprzewidywalny (przynajmniej dla mnie taki był).
Początek dość długi - warto jednak wytrwać dalej, bo potem jest już tylko lepiej. Film ten wcale się nie dłuży (jak sądzą tu niektórzy) - przeciwnie - zleciał aż za szybko.
Zagadka, tajemnica, mocny thriller, choć bardziej dla żeńskiej publiki. Film swoją wciągającą historią potrafi zachwycić.
Świetne kino, dreszczyk emocji. Na plus zasługuje gra Hansa Mathesona (dotąd w ogóle mi nieznanego osobnika).
Polecam. Warto zobaczyć.

ocenił(a) film na 4
EM_DE_KE_AS

spoko obejrzy sie jak bedzie chwilka czasu:)

ocenił(a) film na 4
Miki_

<spojlery>

hmm no to chyba mamy inny gust filmowy bo juz drugi film i mam odmienne zdanie:) dla mnie ten film byl co najwyzej sredni...a najwieksza klapa to scena gdy jej pokazywal dlaczego nie chce odejsc z latarni(czy tam dlaczego chce zostac) ja myslalem ze wyjda na góre latarni i będzie jakiś czaderski widok z góry a tymczasem dostałem żałośnie wyrenderowana latarnie i jeszcze takiego zooma na nia dali że matko boska...lepsze efekty komputerowe to mają centralnie nawet już polskie filmy:) albo jakieś podrzędne produkcje dla canal+...no pozatym fabułka taka sobie troche przegięli z tym pojawiającym się dzieciakiem skoro na koniec okazało się, że ta historia nie ma nic wspólnego z duchami..ogółem nie polecam..chyba jednak przemówiła przez ciebie miłość do demi;P odemnie max 4/10...
ps jak lubisz thrillerki to sobie obejrzyj case 39..całkiem niezły

Miki_

A dobrze mieć czasem i odmienne zdanie;)
Ja lubię takie pokręcone thrillerki właśnie. I zdziwisz się: nie przemówiła do mnie miłość do Demi - nie tym razem;) Wlaśnie aktor który grał Angusa. Hehe. Kompletnie dotd mi nieznany Hans Matheson. Mial jakieś takie spojrzenie;P
http://www.filmweb.pl/f318437/Przypadek+39,2009/opisy

hmmm ciekawy opis:)

ocenił(a) film na 7
EM_DE_KE_AS

Moja ocena jest pomiędzy Wami. Film nie jest rewelacyjny, ale dobry jest. Przede wszystkim świetne zdjęcia i wspaniała ścieżka dźwiękowa powodują, że ogląda się go bardzo przyjemnie.

ocenił(a) film na 4
anonimowy

generalnie moim zdaniem był bardzo nierówny, było kilka fajnych scen jak choćby na początku jak pisała na maszynie do muzyki fortepianowej..a kilka rzeczy skopali:) nie ma filmow idealnych nie liczac kilku :P

nie czytaj opisow bo sobie zepsujesz;P

Miki_

"nie czytaj opisow bo sobie zepsujesz;P " - racja:P

ocenił(a) film na 7
Miki_

Był nierówny, jednak tylko trochę. Można się nieco przyczepić do aktorstwa i do scenariusza, chociaż muszę zauważyć, że to dosyć oryginalne połączenie elementów thrillera i horroru nie jest tak całkiem pozbawione sensu, jak niektórzy uważają. MAŁY SPOJLER: elementy horroru stanowią pewnego rodzaju przewidywanie, a wręcz ostrzeżenie przed realnym zagrożeniem.

anonimowy

Zwróciłabym tez uwagę na ścieżkę dźwiękową, która genialnie wprowadza w filmie w klimat thrillera.

ocenił(a) film na 7
EM_DE_KE_AS

Ścieżka dźwiękowa to jedna z głównych zalet tego filmu.

ocenił(a) film na 4
EM_DE_KE_AS

nie wiem, chyba inny film oglądaliśmy? Fakt muzyka i widoki ekstraklasa, a poza tym nic ciekawego, usnąć idzie... 4 maks

witek81

Albo inny gust. Choć widzę, że podobnie oceniliśmy kilka filmów:P
Mnie tam się podobał. Za mroczny klimat i tajemnicę.