PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124129}

Półmrok

Half Light
2006
6,4 8,9 tys. ocen
6,4 10 1 8942
Półmrok
powrót do forum filmu Półmrok

Witam! Młode małżeństwo traci syna. Wieczorem albo w nocy do ich domu puka nieznajoma kobieta (miała blond włosy) twierdząc że jest ścigana przez zamaskowanych ludzi i że chcą ją zabić. Wpuszczają ją do środka wtedy zaczyna się walka o życie z tymi w maskach a na koniec okazuje się że ta blondynka jest medium,a zamaskowani ludzie jej współpracownikami.
Małżeństwo nawiedzało dom które miało zostać sprzedane, a blondynka miała na celu ich wykurzyć stamtąd i uświadomić że nie żyją.
Coś było ze stawem lub jeziorem obok domu - nie jestem pewna.

asia192_2

Static (2012)

ocenił(a) film na 9
kuba132

To coś jak "Inni", chyba mocno zmałpowali tzn. inspirowali się.

ZSGifMan

Nie znam tego filmu Static, chciałem pomóc i znalazłem go przez google po opisie powyżej ;-)

Racja, "Inni" to doskonały film, a ten to zapewne jakaś tania podróvka

ocenił(a) film na 9
kuba132

Przyznam się, że ja też nie ;) więc może powstrzymam się od ferowania wyroków, natomiast...
zerknąłem tak na szybko i film jest na trzyliterowym serwisie wideo (zaczyna się na c,d,a i dalej kropka pl ;) i wcale nie jakieś tam premium tzn. każdy może sobie obejrzeć, to dzisiaj go zerknę i wtedy powiem coś więcej.
Może i Ty znajdziesz wolną chwilę? Wtedy będzie o czym podyskutować.

Inni to niesamowity film i do dzisiaj chodzi mi czasem po głowie. Oglądałem go w środku nocy na pożyczonym dvd i małym telewizorku i wrażenia były takie mocne, ze jak się skończył, to siedziałem po ciemku chwilę, po czym ... puściłem go ponownie :D
A minęło jakieś 15 lat, patrzcie no jak ten czas leci...