takich filmow powinno być wiecej aby oswoić Polaków z odmienną orientacją sekualną!Bo jestesmy daleko za murzynami w akaceptacji wszytkiego co inne!Film jest troche nudny ale dzięki tematowi warto go obejrzeć!Gej moze byc ok!
przerazasz mnie koles...czasami mam dosc jak czytam takie rzeczy, homoseksualizm to nie choroba tylko uwarunkowanie genetyczne...nie da sie tego "naprawic"... a im wiecej takich opinii jak twoja tym gorzej
rzecz jasna, myslisz co chesz i ja na to nic nie poradze
pozdro
to jest po prostu niewiarygodne ze takie ciemniaki chodza po ulicy i na dodatek sie wypowiadaja jak mozna byc tak zacofanym. szczerze Ci wspolczuje
Kutfa ja tego nie kumam geje byli prawdopodobnie jeszcze długo będą tylko w starożytności i od lat 60 ubiegłego stulecia do teraz to staje się głośne, popularne a powoli zaczynam twierdzić że modne co mnie przerażać zaczyna. Wkurzam mnie fakt, że robi się coraz więcej filmów z oddźwiękiem homoseksualnym nawet komedie mnie irytują (dla mnie jest to swoiste kalectwo a z kalectwa się nie śmieje). Ostatnimi czasy jest tego coraz więcej nie tylko w kinie czy na ulicach (marsze inne cuda wianki). Małżeństwa to dla mnie przegięcie tak samo jak adopcje. Owszem uważam że geje jak najbardziej mają prawo godnie żyć i czuć się równymi z ludźmi heteroseksualnymi. Tylko na kiego wała przypinać sobie plakietkę jestem gejem tralalala. Poco oni mają brać, śluby co jest raczej zwyczajem heteroseksualnym, wychowywać dzieci których nie poczęli i kopać im w psychice od najmłodszych lat.
Ps. Tak tak Polacy muszą być bardziej tolerancyjnym narodem bo to teraz modne i w cenie jest
taaak jest wiele organizacji "leczacych", ale czy ktorakolwiek "wyleczyla" homoseksualizm to cecha genetyczna nawet juz podobno wiadomo ktory gen za to odpowiada... moze trzeba poczytac a nie wypowiadac sie o tym o czym niema sie pojecia
Maciueju, ale cała społecznośc nie składa się ze związków homo. Zresztą zawsze jest in vitro i lesbijki mogłby miec dzieci xD
A poza tym to racja, że jesteśmy daleko za murzynami. W RPA to już od dawna homoseksualiści mają normalne prawa. A RPA to kraj afrykański xD Najbogatszy wprawdzie, ale afrykański. I tu wychodzi jedna rzecz na jaw. Bogate kraje zwykle są też bardziej tolerancyjne, a biedne, jak Polska, to sama nietolerancja.
Tak czytam niektóre wypowiedzi tutaj i tak sobie mysle kurcze jaki naród polski jest głupi....boze ludzie, jak mozna byc takimi impotentami i jeszcze chwalić sie tym... nie nie bede juz tego komentowac dalej powiem tylko tyle ze juz dawno homoseksualizm nie jest brany za zboczenie a podofilia i zoofilia to nie jest homoseksualizm no ale skad ci głupi ludzie to maja wiedziec prawda?
no ... zal mi ciebie , czytac nie umiesz . Nikt nie pisal ze zoofilia i pedofilia to homoseksualizm .
Chodzilo o to ze to kolejne zboczenia które moznaby akceptowac
A mi zal Ciebie. Bo jak mozna w ogole pedofilie i zoofilie porownywac do homoseksualizmu??? A tak wlasnie robicie piszac o legalizacji pedofili.
Zaraz ci cos powiem.
Jestem lesbijka i zyje w zwiazku z kobieta.
Nikomu nie robie tym krzywdy, ani dzieciom, ani zwierzetom NIKOMU.
Nie jestem chora bo zachowuje sie jak kazdy normalny czlowiek HETERO.
I tylko to ze sypiam z kobieta odroznia mnie od heterykow .
I powiedz mi gdzie tu choroba ?
To przez takich ludzi jak ty ludzie cierpia, bo boja sie do tego przyznac, ukladaja sobie na sile zycie z facetem czy kobieta i sa nieszczesliwi cale zycie.
Powiedz mi czy jak za pare lat twoje dziecko przyjdzie do ciebie i powie Jestem gejem / jestem lesbijka to go zabijesz? Wyrzucisz z domu ?
Dlatego tylko ze chce byc szczesliwe ?
Rownie dobrze ja moglabym powiedziec ze heteroseksualizm to choroba, ale po co ? Kazdy ma prawo do bycia z kim chce i do bycia szczesliwy bo zycie ma sie tylko jedno i trzeba je przezyc a nie przejsc przez nie nieszczesliwym.
Pozdrawiam
"Powiedz mi czy jak za pare lat twoje dziecko przyjdzie do ciebie i powie Jestem gejem / jestem lesbijka to go zabijesz? Wyrzucisz z domu ?
Dlatego tylko ze chce byc szczesliwe ? " Jakby tak było to bym powiedział: Czy my się znamy? i wyrzuciłbym z domu! na 100%
A zalozymy sie ze nie ?
Myslisz ze to tak hop siup wyrzucic wlasna krew z domu ?
Ktora sie od malenkiego opiekowalo i pielegnowalo ?
To Ci oge tylko wspolczuc.
Obys nigdy nie mial dzieci.
"Nie jestem chora bo zachowuje sie jak kazdy normalny czlowiek HETERO.
I tylko to ze sypiam z kobieta odroznia mnie od heterykow . "
???
"Nie jestem chory bo zachowuje sie jak kazdy normalny czlowiek HETERO.
I tylko to ze sypiam ze zwierzętami odroznia mnie od heterykow ."
"Nie jestem chora bo zachowuje sie jak kazdy normalny czlowiek HETERO.
I tylko to ze sypiam z siostrą/bratem odroznia mnie od heterykow "
"Nie jestem chory bo zachowuje sie jak kazdy normalny czlowiek HETERO.
I tylko to ze sypiam z dziećmi odroznia mnie od heterykow "
...
Widzisz kochana ? jak wiele może być możliwości ??? ... ja nie uważam Homoseksualistów za jakiekolwiek zagrożenie czy coś w tym stylu , ale NORMALNI to oni napewno nie są , i pieprzednie o "GENIE" odpowiedzialnym za bycie Gejem czy Lesbijką to czysta parodia :D
to tak jak JA miałbym Gen odpowiedzialny za to że lubię Bigos XD , albo że podobają mi się książki S.Kinga itp itd .
Tak więc tobie Mika_a i twojej partnerce życzę długiego i szczęśliwego życia w waszym związku , ale nie wmawiaj tu nikomu że "TAKA" się urodziłaś i że jest to całkowicie "Normalne" .....bo naprawdę , NIE jest
Yyyyyyyyyyy
Chlopie !
A gdzie ja napisalam ze za to sa odpowiedzialne geny ?
Gdzie napisalam ze mam to od dziecka ?
Przeciez ja nic takiego nie pisalam !
Pisalam ze geny nie maja z tym nic wspolnego !
Wiec nie wiem czy nie zrozumiales mojej wypowiedzi czy nie doczytales :|
I jestem normalna, zawsze bylam i bede, a moja orientacja z normalnoscia nie ma nic wspolnego !
A i jeszcze jedno.
Panowie ta ktu grzmia na homoseksualistow ale jak widza lesbijki w akcji to im to nie przeszkadza.
Wtedy sa zachwyceni i bardzo TOLERANCYJNI ze az im sie w spodniach podnosi cisnienie...
I to jest noralne?
To czysta hipokryzja.
no fakt lesbijki mogą być :P bo jak się widzi dwóch facetów całujących sie czy coś to normalnie się rzygać chce. jak już mówiłem homoseksualiści mogą sobie być ale powinni się z tym ukrywać i nie mówić o tym publicznie bo wywołuje to pewne zgorszenie. i nie interesuje mnie czy mieszkam w kraju wysoko rozwiniętym cze w jakimś zacofanym w każdym bądź razie nigdy nie zaakceptuje homoseksualizmu bo to jest po prostu CHORE.
Sam sobie przeczysz czlowieku .
Widzisz jakim jestes hipokryta?
W takim badz razie ty jestes chory bo Cie lesbijki podniecaja!
Ja nie jestem chora i nigdy nie bylam, a ty sprawdz w slowniku co to slowo oznacza !
Nikomu nie kaze sie z tym afiszowac.
Ale czemu zgorszenie ma wywolywac przyznanie sie do tego?
Poniedzialek przyznal sie ze jest gejem i co ?
Swiat sie zawalil?
Czemu ludzie nie maja otwarcie mowic o tym ? tylko sie ukrywac, sciemniac ze sie jest z facetem a w rzeczywistosci jest sie z kobieta?
Przeciez to bez sensu.
A teksty o leczeniu z homoseksualizmu sa zalosne.
Jak ja bym wyslala heterykow na leczenie i kazala byc np mezczyznie z facetem to bylby z nim?
Oczywiscie ze nie !
Bo nie da sie z tego wyleczyc bo to nie choroba !
Natura stworzyła gatunki z możliwościa rozmnażania płciowego, więc pociąg między płciami jest naturalny. Pociąg do stworzeń, z którymi nie można mieć potomstwa jest więc nienaturalny (chodzi o osoby tej samej płci, zwierzęta, dzieci). Niektórzy (czyt. homoseksualiści) potrafili krzyczeć tak głośno, że zakrzyczeli logikę i "wypromowali" homoseksualizm do rangi czegoś wręcz normalnego albo i lepszego od naturalnego heteroseksualizmu.
Nie wiem po co homoseksualiści muszą się ukrywac xD Heterycy cmokają się gdzie popadnie, to homoseksualiści niech też tak robią. Che, che xD
dobra nie , moze ostatnio mailem zle dni :d ale ... jezeli tak jak piszecie nie afiszujecie sie z tym , zyjecie sobie gdzies tam jak normalni ludzioe... to ok
ale gdy widze parade rownosci ... z setkami golych , dziwacznie pomalowanych ludzi to robi mi sie zle
we mnie takie wlansie marsze budza odraze, i niechec do homoseksualistow....
moja mama ma maly pensjonacik . i kilka lat temu gejowska para mieskzala u nas 2 dni , zaczeli na oczach malych dzieci calowac sie i obmacywac ...
czy takie zachowanie wzbudzi w kimkolwiek tolerancje ? chyba nie
Zgadzam się z kolegą powyżej i wcale nie jestem jakimś homofobem, czy co gorsza zwolennikiem programu LPR. jedna Pani mówiła tutaj wcześniej, że facetom nie przeszkadza seks lesbijek, a nawet ich podnieca, ale chyba jasne jest, że kobiece ciało podnieca mężczyzn hetero, a nie dwóch facetów robiących ze sobą rzeczy, których były-poseł Bosak nawet nie potrafiłby sobie wyobrazić. Może trochę będę nudny, ale też napiszę, że homoseksualizm nie przeszkadza mi dopóki nie widzę ich w telewizji ogłaszających swoje prawa i w ogóle robiących wielki szum medialny. Sytuacja ta przypomina mi walkę z rasizmem na świecie. Doskonale obrazuję to co mam na myśli pierwsza zwrotka piosenki Katie Malua - "Spider's Web", a brzmi ona tak:
"If a black man is racist, is it okay
If it's the white man's racism that made him that way
Because the bully's the victim they say
By some sense they're all the same "
Ogólnie mówiąc nie podoba mi się, że czarny człowiek może obrażać ile tylko zechce nas - białych, ale jeśli tylko my coś złego powiemy o czarnoskórych to od razu jesteśmy uważani za najgorszych. To samo tyczy się homo i hetero. Wy (homo) jesteście biedni i w ogóle nikt was nie lubi, więc musicie robić różne marsze i inne manifestacje, aby podbudować swoje ego. Dlatego pytam się dlaczego żadni "hetero" nie robią żadnych marszów o swoje prawa?? Może jestem jeszcze młody, bo mam dopiero 19 lat, ale wydaję mi się, że to cała antygejowską propagandę wytworzyliście WY udawając biedną, nie tolerowaną przez nikogo mniejszość, bo jeśli żylibyście normalnie, nie walcząc ze wszystkim co was otacza bylibyście sąsiadami takimi jak jest każdy.
Trochę sie rozpisałem, ale naprawdę denerwuję mnie "anty-homofobowa" akcja, która jest aż nader widoczna w terażniejszym (komercyjnym) świecie...
zgadzam sie w 100% z "sztefan64" już chyba wszystko zostało tu napisane wiec jeśli jest gej/lesbijka którym sie to nie podoba to dajcie sobie już z tym spokój i nie piszcie jacy to jesteście "BIEDNI"
Szkoda slow na takich ludzi jak ty :|
A z takimi tekstami to prosze do swojej dziewczyny o ile ja masz ....
To niewiarygodne jak można się chamsko odezwać do innej osoby tylko ze względu na jej odmienną orientację. Szkoda słów na takich jak ty...
Ale kto powiedzial ze ja popieram parady rownosci? ;)
Nigdy na takiej nie bylam i nie bede bo uwazam to za kretynizm.
Jest to swiadome narazanie sie na niebezpieczenstwo, a prawda jest taka ze takim przemarszem nic sie nie zdziala a wrecz przeciwnie tak jak piszesz budzi odraze.
Ja nigdy w zyciu sie nie calowalam publicznie z moja partnerka bo po co mam kogos gorszyc.
O tym ze jestem les wiedza te osoby ktore maja wiedziec, nikt poza nimi.
Pozdrawiam
hehe, ale ajk sie wam ludzie film podobal ? rozgorzala dyskusja .... i sie wygadali wszycy .
ja obejrzalem i nie jest zle.
a rozmowa... ogolnie to mika moze jestes spoko dziewczyna, a to ze nie chodzisz na parady .... brawo :D
Chciałbym ze 3 słowa w kwestii "parady równości", z której wszelkiej maści bojownicy zrobili sobie maczugę na heteryków, władze Warszawy itp. Z tego co pamiętam, brak zgody na paradę nie był uwarunkowany jej "niemoralnością" itp. tylko względami BEZPIECZEŃSTWA. Ogół naszego społeczeństwa nie jest nastawiony wrogo ani tym bardziej agresywnie do osób manifestujących swoją odmienność. Ale NA PEWNO znalazło by się jakieś komando "jastrzębi" (czytaj karków) , którzy by chcieli "pedałom skopać dupę". Wieć zgody na paradę nie było, żeby nie dać okazji do zamieszek. A gdyby zgoda była i manisfestanci dostali by łomot, to krzyk podniósł by się jeszcze większy niż był w sprawie odmowy. A więc widać tu problem typu "i tak źle i tak niedobrze". Może dlatego politycy nie przepadają za tematem homoseksualizmu ?
Do tych wszystkich co piszą tutaj, że bycie homo jest normalne.
Uwaga, skupić się proszę. TO JEST CHOROBA. Uwarunkowana genetycznie (a która nie jest?), ale choroba. Jakaś część mózgu, jakieś tkanki rozwijają się inaczej niż powinny, a co za tym idzie, nieprawidłowo.
Lekarze już potwierdzili, że jest to choroba, ale na którą lekarstwa na dzień dzisiejszy nie ma.
I, za przeproszeniem, nie fuloć gupot mie sam, bo to niesmaczne. Można, a nawet trzeba to tolerować, ale nie wolno przeginać. Nie mamy żadnych marszy ludzi chorych na raka, czy inną nieuleczalną chorobę - może trzeba jest zrobić?
Do prowdy przykro mi się robi, jak ktoś twierdzi, że zna się w temacie tylko dlatego, że jest odmiennej orientacji. Nie wyśmiewam takich ludzi, ale tak jak każdy człowiek, ich zdrowy rozsądek jest przyćmiony przez własne ja.
Choroba to nie jest !!!!!!!!
I to ze tak twierdze oznacza ze nie znam sie w temacie?
Powiedz mi jak moze to byc genetyczne skoro Tobie za pare lat moze sie odwidziec bycie hetero i przejdziesz na Panow? I gdzie tu genetyka ? :|
Podobno w kazdym z nas jest cos z Bi ale ludzie nie probja tego , bo boja sie ze im sie to spodoba. ( Aby byla jasnosc nikogo tutaj do tego nie namawiam )
Zapytaj ktorego kolwiek psychologa a powie ci ze to nie choroba.
Co do marszow chorych na raka, to jestes slabo poinformowany bo takowe byly, np kobiety chore na raka piersi takim przeszly.
Nie kazdy sie z tym rodzi.
Ja w wieku 21 lat to sobie uswiadomilam.
Moja kolezanka w wieku 42 lat a jeszcze inny kolega po 30-tce.
Wystarczy popatrzec na Eltona Johna. Przeciez on mial zone i co ?
Rozwiodl sie i hajtnal z faciem :)
Ja tego nie powiedzialam.
A czy sie znasz czy nie , tego nie wiem, wiesz to ty sam.
Ja Cie nie znam wiec po kilku postach nie bede nikogo oceniala.
Sam sobie zaprzeczasz kolego.
Najpierw piszesz
"Mogą sobie żyć w spokoju, robić "to" z kim chcą i kiedy chcą."
a potem
Niech sobie żyją sami ze sobą i nie wchodzą mi w drogę bo jak spotkam to nie ręczę za siebie.
To sie na cos zdecyduj :|
To co za samo spotkanie zabijesz geja albo lesbijke ?
Jak mozna homosksualizm porownywac do pedofili ?
Ty chyba zyjesz w czasach prehistorycznych.
Czy ja robie dzieciom krzywde ze jestem w zwiazku z kobieta ?
NIE !
Tak w ogóle to nie mam pojęcia, dlaczego w Polsce homoseksualizm jest wciąż tematem kontrowersyjnym. Na całym świecie geje są teraz w modzie, a w Polsce to kontrowersyjny temat xD W dzisiejszych czasach, to chyba w co drugim amerykańskim i brytyjskim serialu jest już wątek homoseksualny.
No i racja. Nie można porównywac homo do pedofili.