takich filmow powinno być wiecej aby oswoić Polaków z odmienną orientacją sekualną!Bo jestesmy daleko za murzynami w akaceptacji wszytkiego co inne!Film jest troche nudny ale dzięki tematowi warto go obejrzeć!Gej moze byc ok!
A ja pojade z innej beczki.
Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale na zachodzie plakat promujacy ten film wyglada troche inaczej od tego w Polsce, a przynajmniej od tego na filmwebie. Otoz jest na nim tylko Chuck i Larry tak ze nie ma watpliwosci kto jest "para mloda". Jestem aktualnie w UK i nigdzie na reklamach nie wiedzialem wersji z Jessica Biel (moze poprostu przeoczylem).
sorry nie mam polskich znakow
No skoro Beckham i Rbbie Williams maja grac pare w serialu to cos to znacza :)
Ja bardz lubie serial Will & Greace jest kapitalny,
a Panowie tam grajacy to geje.
Jakos w Ameryce nikt na t nie zwraca uwagi.
Slynna Ellen DeGeneres jest lesbijka i jakos ludziom nie przeszkadza to
bo co chwile dostaje jakies nagrody.
Dostala z 10 nagrod Emmy i zstala wygrana UWAGA przez dzieci za ich ulubiony glos, ktory podkladala do Bajki Gdzie jest Nemo.
A to chyba o czyms swiadczy.
W tym roku prowadzila Oscary.
Zyje z Portia de Rossi i nikmu to nie przeszkadza.
Tylko u nas takie zacofanie jest :|
Ani dostają nagrody za osiągnięcia, a nie za bycie homobucem. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Elton John jest sławny za jego piosenki, a nie za bycie gejem. Pomyśl zanim coś napiszesz...
Chyba ty nie myslisz albo nie umiesz czytac ze zrozumieniem ;)
No ale trudno tacy ludzie tez musza byc ;)
Hehe, co ma piernik do wiatraka? :P
Kolega wyżej pisał, że nie dostają nagród za odmienną orientację - a Twoja wypowiedź na to wskazuje. Ona przedstawia coś w tym stylu:
"Polacy nie są tolerancyjni bo homoseksualiści nie dostają Oskarów"
Zapewne nie o to Ci chodziło, ale tak to wyszło.
Co do tego, że były manifestacje (czy cuś takiego) kobiet z rakiem piersi i ja nic o tym nie wiem to fakt, zapomniałem o tym. Jednak nie ma to znaczenia, bo w tamtych marszach chodziło o to, żeby zwrócić uwagę na problem, nie wymagać czegoś w stylu równouprawnień czy nawet specjalnych przywilejów.
Czy uważasz, że homoseksualizm trzeba tak rozpowszechniać? Ja nie.
Na prawdę nie mam nic przeciwko homoseksualistom, ale są granice. Żyjcie razem. Żyjmy w jednym społeczeństwie, ale... małżeństwo? Adopcja? Nie, to za wiele.
Małżeństwo jest sakramentem, którego zwieńczeniem są dzieci. Bóg stworzył mężczyznę i kobietę z wiadomych powodów - nie stworzył dwóch facetów czy dwóch kobiet. Wiara jest prosta i ma pewne oczywiste wytyczne.
Czlowieku !!!!!!!!
Ale ja nie chce adoptowac dzieci ani sie hajtac wiec nie oceniaj wszystkich jedna miara !
I wiary i Boga w to nie mieszaj !
Matko chodzi o to ze tam nikt nie wnika w ich zycie prywatne, nie oceniaja ich za orientacje tylko za to kim sa i co robia, a u nas ?
U nas z tego robia sensacje na cala Polske jak bylo z Poniedzialkiem.
A co Teraz robia z Wisniewskim ?
To samo.
Nagrody moze i daja ale przy okazji zlustruja cale zycie prywatne i o tym wspomna!
Co do marszow to przeczytaj co ja o nich sadze ( bo juz o tym pisalam ) a potem zadawaj takie pytania.
Przypomina mi się dowcip, jak to spotyka się rosyjski dyrygent z amerykańskim i chwali się - widzisz, jacy jesteśmy tolerancyjni, w naszej orkiestrze gra nawet 3 żydów. A Amerykanin na to: ja nie wiem ilu żydów gra w naszej orkiestrze.
Nikt nie mówi że te osoby dostały Oskary za to że są homoseksualistami tylko że to że są nie miało przy tym żadnego znaczenia.
I tym się różni nasza "tolerancja" od zachodniej, że tam nikogo nie interesuje kto z kim chodzi do łóżka.
Przynajmniej jedna osoba odebrala to tak jak mialo byc odebrane,
bez dodawania jakichs niepotrzebnych " filozofii "
Pozdrawiam
z geja śmiej jest ok! to nie film o gejach a o kolesiach udających gejów i dobra zbijaka
Tak!!! Idźmy do przodu! Zrównajmy małżeństwa heteroseksulane z homoseksualnymi! Co tam! Zooseksulane też, niech się babcia ze swoim kotem chajtnie. Bądźmy nowocześni! Wyprzedźmy Europę!
To przeczytaj jeszcze raz uważnie pierwszy post, potem mój, potem jeszcze raz pierwszy.... Jak nie wpadniesz o co chodzi, to przeczytaj wyjaśnienie poniżej:
W odpowiedzi na tekst: "...jestesmy daleko za murzynami w akaceptacji wszytkiego co inne..." daję do zrozumienia, że akceptacja wszystkiego co inne nie jest miarą postępu.
Teraz przeczytaj odpowiedź jaką dałaś do Greeth'a i w 100% odnieś ją do siebie (23 września 2007 12:08) - nie z powodu niezrozumienia, tylko przejawów arogancji.
To trzeba bylo dac odpowiedz a nie pisac na samym dole ......
Poza tym ja mowie o pisaniu wprost a nie jakichs domyslach.
Co do mojej odpowiedzi to dalam takowa bo mnie nie zrozumial i nie wmawiaj mi prosze ze z innych bo nie siedzisz w mojej glowie ;)
Rozumiem, że te wypowiedzi to po prostu nieopanowana potrzeba krytyki, czy czegoś podobnego, dlatego do swoich odpowiedzi załączyłem gotowe możliwe riposty w tym duchu, żeby zakończyć temat:
:))) Proszę naucz się jak działa to forum: jak dajesz odpowiedź do głównego postu, to się sam pojawi na dole i nie masz na to wpływu.
["To trzeba było napisać go wcześniej, a nie tak nagle się włączać do dyskusji!"]
Moja wypowiedź była ironiczna; ironia nie jest mówieniem wprost - to taki alegoryczny sposób wyrazu.
["Ale to nie forum poetyckie, tylko filmowe, nie wszyscy rozumieją takie skomplikowane rzeczy jak alegorie!"]
Nie interesuje po co dałaś tamtą odpowiedź; po prostu mi to pasowało, żebyś odniosła ją do siebie w tym wątku.
["To trzeba było napisać własnymi słowami!"]
Może i tak.
nie ma to jak mylić pojęcia homoseksualizm z zoofilią czy pedofilią!Myśle ze ten film nie nasmiwewa sie z gejow a próbuje pokazac ze jeżeli ktoś jest"inny" to od razu skazuje sie na potępienie!Przeciez to nie ma znaczenia czy ktoś jest czy nie jest homo tylko jakim jest człowiekiem!Bezsensownym jest obrażać ludzi jak tak naprawde nie wie się o nich nic poza tym ze mają inną orientacje!
Zgadzam się. Nie wiem jak można obrażac ludzi ze względu na orientację, skoro mogą byc wspaniałymi ludźmi. No, ja akurat nie jestem wspaniały. Lol.
Myślę, że dobrze, że na świecie żyją homoseksaliści. A wiecie dlaczego ? Zobaczcie... gdyby żyli sami heteroseksualiści... mężczyzna z kobietą... rodziłoby się od groma dzieci. No i jakie przeludnienie byłoby na ziemi. I tak jest przeludnienie, ale gdyby sami heteroseksualiści żyli na ziemi, to przeludnienie byłoby takie, że hej. Wiem, że to co piszę, może się wydac komuś głupotą, ale to nie jest według mnie głupie. Gdyby byli sami heteroseksualiści, rodziłoby się dzieci od groma i świat nie mógłby ich pomieścic...
Lol
Wypowiedź godna na poziomie blondyki, widać żeś gej.
Byłoby przeludnienie, buahaha. Ja jak narazie widzę pełno pustostanów i nowobudowanych osiedli, więc nie martw się każdy będzie miał gdzie mieszkać.
Każdy będzie miał gdzie mieszkac, ale do czasu. Zobacz sobie na statystyki ile ludzi będzie w danym roku na ziemii. Będzie ich od cholery. Zresztą ja mogę miec kontrowersyjne poglądy. Buhahahahahahahahahahahahahahahahaha
Takie statystyki nic nie znaczą, to tak jakby któś umial przewidywać przyszłość. Może wybuchnąć wojna lub epidemia i wiele ludzi moze umrzeć, pozatym im więcej ludzi tym więcej osiedli będzie wybudowywanych, a niektórzy sami sobie buduja domy, więc nie ględź.
Dokładnie, najlepszy sposób na problem z przeludnieniem - wojna światowa xD
Tak robiło się porządek już dwukrotnie i to działa. Poza tym matka natura potrafi o siebie zadbać i jeśli pojawi się problem, to zrobi kataklizm na skalę światową i po sprawie:)
Buhahahahahahahahahahahahahahahahaha !! Idź nawracaj Hindusów, Chińczyków itp. na homoseksualizm, bo ich najwięcej przybywa. A w "starej" Europie przyrost naturalny jest generalnie ujemny (może za wielu ludzi się "nawróciło" na nienaturalne związki, z których nie ma potomstwa?).
Brawo !
Prawda jest taka ze ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego ile takich osob jest obok nich a nawet o tym nie wiedza, bo nikt sie do tego nie przyznaje.
Moze ktorys ze strazakow gei uratowal im kiedys zycie?
Wtedy na pewno inaczej by na to spojrzeli.
Pozdrawiam
tak zgadzam się ze to jest fajny film i już. Nie mam zamiaru się wypowiadac w sprawie czy takich filmów powinno być więcej czy nie, bo to głupie jest. Film jak film. Myśle ze nie mieli na celu przekazanie normalności tych ludzi tylko po prostu zrobili komedie wykorzystując do tego homoseksualizm :). Tak ja myśle i moje zdanie nie musi pokrywac się z waszymi zdaniami. Dziękuje :)
Pozdrawiam