6,0 11 tys. ocen
6,0 10 1 11287
5,5 11 krytyków
Palimpsest
powrót do forum filmu Palimpsest

Film bardzo wciągający. Trzyma w napięciu od pierwszej minuty aż do rozwiązania akcji. Świetna gra Chyry, jak ten człowiek czuje postaci, które gra!
Miłośników "Piły" czy innych tego typu produkcji pewnie nie zachwyci, jednak każdemu homo sapiens sapiens ten film mogę, a nawet muszę polecić!

ocenił(a) film na 9
kuchcik

Zgadzam się film bardzo dobry. Może dialogi miejscami są dosyć drętwe ale film nadrabia to zdecydowanie montażem, oświetleniem, fabułą i klimatem. Do tego rewelacyjna gra Chyry. Na początku przyznam że lekko mnie znużył ale potem było już coraz lepiej. A kiedy już myślałem że rozpracowałem cały wątek fabularny nagle bum i zupełne zaskoczenie. Dziwi mnie tak duża ilość negatywnych komentarzy na temat tego filmu, rozumiem że może to być spowodowane niechęcią do osoby samego reżysera z powodu jego... hmmm... ekscentrycznych wypowiedzi... Na moją ocenę filmu to nie wpłynęło bo bardzo mi się podobał. Pierwsza taka tego typu polska produkcja jaką oglądałem. Niewolski po raz drugi udowodnił że jest dobrym reżyserem.