k.... mać!! ciężko mi co kolwiek napisać, bo ten film poprostu wywołuje to czego nie zyczylem sobie przed swietami:/ najbardziej dołujący film jaki widziałem, moim zdaniem nawet bardziej niż oldboy chociaz widać w obu filmach mistrzowską rękę Parka! Film wywołuje agresje, gniew, łzy, i potępienie. Wszystko co najciemniejsze w życiu jest zawarte w tym 2 godzinnym dziele, coś niesamowitego, doskonale dobrany dzwięk, kogo nie ruszył ten film jest kompletnym, nieczułym fagasem!!!! (wyłącznie dla przygotowanych na ten widok koneserów!!!!!)
Rzeczywiscie trudno opisać słowami jakie iczicia wywołuje ten film. Po prostu trzeba go obejrzeć. Niesamowity, przerażjący czegos takiego jeszcze nie widziałem.
Trudno się z wami niezgodzić.
W tym filmie najgorsza strona człowieczeństwa została widzowi podana na tacy i to w sposób taki, że śmiem twierdzić nie każdy będzie w stanie wytrzymać.
Trudno opisać słowami ten film, wydaje się to wręcz niewkonalne. Trzeba go po prostu obejrzeć i przeżyć. Gdy do niego zasiadałem na pewno nie spodziewałem się, że zobaczę tak przeszywający i głeboki obraz.
Pierwszy raz w życiu poczułem się trochę jak kat i ofiara, bo najbardziej przerażąjące w tym filmie jest stale stojące obok nasze "ja" pytające co by było gdybym sam się znalazł w takiej sytuacji. Film uświadamia, że w każdym z nas jest potwór, który tylko czeka żeby wydostać się na wolność ...
Film powinien zostać uznany za wybitnie edukacyjny, jak żaden inny uświadamia, że zemsta nigdy nie jest słodka.