PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637875}
5,1 33 tys. ocen
5,1 10 1 32978
4,1 9 krytyków
Paranormal Activity 4
powrót do forum filmu Paranormal Activity 4

Właśnie wróciłem z kina i mimo, że jestem fanem wszystkich części PA, to muszę przyznać, że ta część nie powala. Po raz kolejny zabrakło niektórych scen ze zwiastuna, bodajże 1 czy 2, kiedy to wysoka postać stoi przy łóżku dziewczyny i dzieciak stoi przed ich domem, ale jednak zabrakło, te które straszą można by policzyć na jednej ręce, niektóre momenty wyglądały sztucznie, zakończenie było najgorszym z całej serii, to mimo to dałbym mu ocenę 6/10. Po obejrzeniu 4, nasuwa mi się jeszcze więcej pytań. Dlaczego Katie oddała Huntera? Kim był ten chłopczyk który z nią mieszkał, dlaczego mówił, że jego dawna rodzina chce go odzyskać ... to po jasną cholerę go oddawała? Do czego Hunter miał być gotowy? Zakończeniem zawiodłem się najbardziej ... armia demonów z "przerażającym" wyrazem twarzy, skąd ich nagle się tyle wzięło ? Nikt z sąsiadów ich nie widział? Gdy moim oczom ukazały się napisy końcowe, przyszedł mi na myśl tylko jeden wyraz "Serio?". Z PA robi się kolejna Piła ... bo logiczne, że kolejna część się pojawi, po tak dennym zakończeniu które nic nie wyjaśnia.

Master_O

Wg mnie druga czesc dzieje sie mniej wiecej w tym samym czasie, moze troszke przed jedynka, bo w drugiej czesci Katie przychodzac do siostry opowiada ze ma jakies fazy w chalupie, potem to sie dzieje u jej siostry, a czesc trzecia to jak one sa male, czwarta czesc troche dla mnie niezrozumiala, na pewno wydarzenia maja miejsce po porwaniu Huntera z czesci drugiej.

Master_O

1 dzieje się podczas 2 i jest pokazana tylko w domu Katy. 2 dzieje się przed jedynką w trakcie i po 1 bo są tam pokazane od początku do końca sceny tylko z domu Kristi. Wiem że trochę to pogmatwane ale nie rozumiem jak mogliście się nie połapać jak w 2 pod koniec filmu była scena z 1 (początek 1) jak to Katy przyjezdża do domu a tam Micah z kamera ja wita..i było napisane Micah zginąl 8 października..i po tych napisach w 2 jest zakończenie że Katy przychodzi juz po zabiciu Micah (zabicie Micah jest pokazane 1 bo to było w domu katy) przychodzi opętana do domu Kristi..

Davee

Cholera, nie dosiedzialam do konca, wyszlam jak tylko pojawily sie napisy.

Master_O

Dzisiaj byłem i powiem tak. Co do "straszenia" najgorsza części ze wszystkich, zabrakło w tej części tutaj tego, co było w poprzednich, a mianowicie tego zaskoczenia, ja ten film po prostu rozpracowałem w każdym calu, tak patrzyłem na ekran i już wiedziałem co się stanie i we większości zgadywałem. Za to zaskoczyła mnie trochę fabuła, w PA jest taka średnia, ale tutaj fajnie im to wyszło, szczególnie z tym Hunterem, miałem totalny mind fu*k, przez cały czas myślałem że Robbie to Hunter, a tu się okazuje że to brat tej dziewczyny (bodajże Alex). Moim zdaniem nie było tak źle, ale brakowało tutaj straszności co poprzednie części dostarczały na każdym kroku, widać że twórcom brakowało już pomysłów. Końcówka filmu mi się podobała, była taka mhoczna, szczególnie ostatnie sekundy, ten legion wiedź wyglądał epicko xd

indk

Co do PA 5, fajnie by było jakby zrobili coś nowego tzn. nowy wątek, postacie itd. W sumie 4 nie dała furtki do 5 czemu? Ponieważ rytuał doszedł do ostatniego etapu, Hunter był już gotów do tego na koniec filmu, Alex nie zabił Toby ponieważ do rytuału potrzeba było dziewicy albo prawiczki (nie było napisane że kobiety czy mężczyzny, tylko istoty czystej), więc wszystko już miały czarownice, Hunter jest, miejsce na sabat jest, dziewica jest, pewnie tam jakiś pentagram też i już, pewnie odprawiły ten rytuał i koniec. Więc mam nadzieję na PA 5, bo kocham horrory z perspektywy kamery, szczególnie o duchach bo potwory są już nudneeeee.