PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128650
5,4 30 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Musze przyznać że film jest rewelacyjny. Film oglądałem w dzień, a teraz wiem że na pewno bym się go nie odważył oglądnąć w nocy (wieczorem). Widziałem wiele amerykańskich horrorów typu : Halloween, Piła, Piątek 13 lecz żaden film nie oddawał takiego klimatu i napięcia które momentami było nie do wytrzymania ( po prostu się bałem) . Jeszcze do tego dochodzi to że film był nagrywany amatorską kamerą co sprawia wrażenie dużego realizmu przedstawionej treści.

Muszę przyznać że widziałem już w swoim życiu dużo filmów (mam 17 lat) także horrorów ale musiałem się oderwać od tego "granego amerykańskiego kina" które ostatnimi czasu
zaczynało być już nudne, i masz trafiłem na Paranormal Activity który jak się okazało jest odbiciem się od dna amerykańskich horrorów.

Film 9/10 Polecam i Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Panks55

Zgadzam się z Tobą w 100%. Film wyjątkowo straszny. W moim przypadku atmosferę podkręcała godzina oglądanego filmu - północ.

ocenił(a) film na 9
anetaxas

Był też inny film podobny do PAranormal Activity , tylko że zamiast pary . była rodzina .... pamięta ktoś tytuł ?

Mokoto_san

Być może nawiedzony dom, tylko musisz znaleźć odpowiedni, bo jest sporo filmów o tej nazwie, najlepiej sprawdź, czy to nie ten, który dość niedawno oceniłem :)

Mokoto_san

może to być też: Paranormal Entity

ocenił(a) film na 8
Panks55

Zgadzam sie, bardzo dobr film. Na pewno lepszy od 90% horrorow typu Halloween ktore przez swoj brak realizmu zamiast straszyc smiesza inteligentnego widza.