PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128502
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Do filmu podchodziłem trzy razy .. dwa razy zasnąłem po kilku minutach. Nie chce nikogo tutaj urazić ..wiem że gusta są różne ..ale dla mnie ten film to kompletny badziew. Nakręcić go mógł w zasadzie każdy .. mając do dyspozycji swój dom i kamerę. Jest niesamowicie nudny. Czekałem aż się zacznie dziać coś strasznego niestety nie doczekałem się. Jest to najbardziej przereklamowany horror jaki oglądałem. Nawet mój kolega który mi go polecił padł ofiarą presji ogółu no bo nie rozumiem jak inaczej ktoś może ten film uznać za wart marnowania czasu.

W pamięć najbardziej zapadły mi tak przerażające i budujące napięcie sceny jak: spadanie garnków na ziemię.(zawsze odczuwałem strach przed zabójczym wyposażeniem kuchennym więc rozumiem dlaczego ta scena mogła przerazić wielu ludzi), ślady stóp ..na podłodze (koszmar każdej pani domu.. rzeczywiście zapiera dech w piersi), dzwięki kroków piętro wyżej(dobrze że bohaterowie nie mieszkali w bloku .. bo wtedy podejrzewam że każdy seans w kinie kończył by się kilkoma zawałami), no i nie zapominajmy oczywiście o wisience na torcie ..czyli ostatniej scenie ..kiedy to bohaterka jest wyciągnięta z łóżka przez blu-screen mana.. doprawdy jako punkt kulminacyjny filmu scana ta sprawdziła się niesamowicie .. nigdy nie widziałem tego w żadnym filmie .. normalnie rewolucja w świecie kina. Mógłbym jeszcze wspomnieć o otwierających się drzwiach i innych niesamowitych efektach ..ale prawda jest taka że za bardzo się boję o tym pisać bo obrazy te mogą nawiedzić mnie podczas snu a chciałbym się wyspać.. Jeżeli kogoś nadmiar sarkazmu, ironii w akapicie drugim razi ..proszę o wybaczenie xD

komarrek27

Nie .. zdecydowanie nie jestem i podejrzewam że z tą serią moja przygoda dobiegła końca po obejrzeniu pierwszej części ..

CZacza

Farciarz. Niestety ja skusiłem się na drugą. Ale na tym koniec i g... mnie obchodzi ta ich historia z demonem.

ocenił(a) film na 4
CZacza

Dałeś 10/10 pozdrowieniom z Paryża :/

JP3

yyy tak .. i co z tego ?? ;p

ocenił(a) film na 4
CZacza

To nie jest jakieś wielkie kino

JP3

yyy czy wielkie kino to nie wiem ale mi się bardzo podobał .. xD

ocenił(a) film na 4
CZacza

ok twój gust

JP3

No dokładnie .. sam bym tego lepiej nie ujął ...

ocenił(a) film na 5
CZacza

Uśmiałam się jak norka czytając Twoje refleksje. Teraz oglądając spadające garnki i ślady "mącznych" stóp zamiast szczękać zębami ze strachu, będę chichrać się do monitora. A miało być tak pięknie, ech...poszukam sobie innego horroru. Trudno.

WashingtonPost

heh .. cieszę się że mogłem pomóc xD .. Mi tak nie było do śmiechu jak ten film oglądałem...po prostu chciałem żeby się już skończył

CZacza

Ja nie rozumiem zachwytów nad tym filmem i nigdy nie zrouzmiem, przecież to jest kompletna porażka.

Nic nowego. Zlepek starych, biednych stereotypów, fabuła właściwie NIC nie daje widzowi, bo to wszystko już znałem z dzeciństwa - i tego ma się człowiek bać, czy płakać? Aktorstwo?? Czy muszę to komentować? Tani film i tanie aktorstwo. Głównym celem tego filmu było wystraszenie widza, tylko kogo, nastolatka? Nawet nie wiem jak to nazwac, okropnie tania produckja w obu znaczeniach tego słowa.

ocenił(a) film na 4
CZacza

Zgadzam się z tobą w 100% film był nudny i kompletnie nie straszny. Jedyny horror jaki lubię to pierwsza część Obcego