Jezus przez wiele lat chodził i nauczał przede wszystkim UWAGA!!! o miłości!! a stada tumanów, pseudo chrześcijan rozpamiętują tylko i wyłącznie jak to Go skatowano i zgnojono a później ukrzyżowano przez ostatnie godz.,
i co wy katolicy z polandii myślicie? że gdy obejrzycie jak 2 godz. naparzają Jezusa to doznacie objawienia, odpuszczenia grzechów?? a może was to podnieca???? (użytkownik Eljot już tu o tym pisał)
niedobrze mi jak słyszę o tym filmie a jeszcze bardziej mi niedobrze jak czytam pierdoły o głębokim przesłaniu tego "dzieła",
głęboko to ma poryte łby naród który uważał się i pewnie nadal uważa za
"przedmurze chrześcijaństwa" bo papież był polakiem, a znany jest na świecie jako naród złodziei i alkoholików, ehh, szkoda klawiatury by pisać o naszej obłudzie, nara chrześcijanie za 30 srebrników
wiecie, wy wszyscy macie odpowiadać na komentarz u samej góry a tylko robicie z siebie pajaców kłócąc się. Dajcie sobie spokój. ;/ . Wypowiadajcie się na temat filmu a nie swoich wzajemnych cech charakteru bo nikogo nie obchodzi że chcesz sobie poukładać pasjansa . ;/ . My tutaj chcemy normalnych, ludzkich, pozytywnych albo negatywnych wypowiedzi na temat filmu. A nie synonimów o znaczeniu bardziej uspokajającym . ;/ jak to pięknie ująłeś.
Ja oglądałem na świeżo może nie na tyle co z zachodniej Europy ale ze Stanów, i to nic zabawnego.
Przynajmniej ja nie widzę powodów do śmiechu.
Ktoś je widzi oprócz naszego pana Janka?
W Stanach film równie bulwersuje (weźmy pod uwagę że to kraj protestancki) i mówi się o nim do dziś! M.in w tych "kazaniach".
I jeżeli na prawdę chcesz być tak "do przodu" to radzę sięgać po newsy z prawdziwego źródła, albo najlepiej sam się wybrać. Pudelek Ci za wiele nie pomoże.
ale o co ci chodzi???
co mnie obchodzi że w USA mówią o tym na kazaniach?
jaki pan Janek?
jaki znów Pudelek?
Śledziłem całą tę gatkę i też nic nie rozumiem z tego co napisał ten cały urbanov. Ty a może on to wpisał nie tam gdzie chciał wpisać (;
Przeczytaj swoich parę wypowiedzi wcześniej to się dowiesz.
Co jest zabawnego w tym że ludzie szli masowo na ten film do kina?
Eee...
Pan Janek to przenośnia.
No a Pudelek to przecież źródło Twych codziennych informacji czyż nie?
nie musze ich czytać bo sam je pisałem
jest zabawnego wiele...
przenieś ją na siebie panie Franku
czyż nie
Przecież film nie jest kręcony na podstawie Biblii. Gdzie tam masz "boską łzę" i inne znaczące sceny filmu. Masz zadanie domowe znajdź i przeczytaj na podstawie czego została nakręcona "Pasja".
no co ja mogę powiedzieć.. nie zgadzam się z Tobą kolego.. ale polecam lekturę Pisma Świętego.. bardzo ciekawa pozycja..
najbardziej cieszy mnie to, że i tak kiedyś wszyscy zostaniemy zbawieni (łączeni z autorem tego postu)..
Dajcie spokój to przypomina gadkę z dziećmi neostrady (jakim zapewnie jest twórca tematu) mianowicie: 10 osób stara się wytłumaczyć że Ziemia jest okrągła ale on wie lepiej i zdania nie zmieni. Gadka szmatka, szkoda życia na takie bezwartościowe dyskusje z bezwartościowymi ludźmi którzy mają uraz do KK.
Ps. Nie sil się na odpowiedź, tbh who cares? :|
Doskonały przykład ewidentnych braków czytania ze zrozumieniem.
Chłopcze, mówimy na Twój temat :]
jesteś typem typowego trolla, walniesz swoje trzy po trzy, zbluzgasz, zostawisz sobie furtkę w stylu "nie sil się na odpowiedź" i myślisz że błyszczysz jak jutrzenka, kolego naucz się czytać ze zrozumieniem, jak dojdziesz do tego etapu rozwoju to odpisz
Ehh no dobrze, powinienem być konsekwentny w tym co napisałem, ale widze że nie mam wyboru bo zostanę oskarżony o brak umiejętności czytania ze zrozumieniem (sic!).
Podsumujmy:
"Chory film dla chorych ludzi..." "i co wy katolicy z polandii myślicie? że gdy obejrzycie jak 2 godz. naparzają Jezusa to doznacie objawienia, odpuszczenia grzechów?? a może was to podnieca????"
Już tytuł mówi o nastawieniu tzn obrażeniu wszystkich którzy go obejrzeli i polubili. (Subiektywizm) Ktoś tu czyta pardon chyba
"fakt - film od strony technicznej jest zrobiony poprawnie, ale dziełem to na pewno nie jest, za dużo przemocy, wyolbrzymionej, czasem wręcz groteskowej, i po co??? co to miało być? kolejna odsłona Piły dla dewiantów?"
Czyli: Do jednych przemawia film o cudach Chrystusa, do innych jego męka za ludzkośc. To co kto woli nie należy do ciebie więc wrzucam to wszufladkę subiektywizmu(po raz drugi)
"żeby nie było, nie mam nic do innych wyznań, religii i kultów (i nie obrażam ich), piętnuję tu raczej sposób myślenia ludzi."
Hohoho to mnie rozbawiło, a kimże ty o wielki filozofie jesteś żeby piętnowac sposób myślenia innych? Sokratesem? Nie, jesteś goście z mylnym wyobrażeniem o swojej wiedzy.
"rzadko tak ostro piszę, ale jakby nie było film i jego tematyka plus cały ten szum medialny wokół niego, do tego wypowiedzi o cudowności tego "dzieła" - dobiły moje nerwy,
bynajmniej nie chodziło mi o określone osoby w sensie ty, ja, on, ona..., tylko, powtarzam, sposób myślenia części naszego społeczeństwa (a tym samym nieuchronnie okreslonych osób, taki paradoks), oceniając film, oceniam jego treść (to chyba normalne), a tu treść jest dość mocno powiązana z tematyką religijną, mówiąc wprost: kolejny film o Jezusie (mogliby już taką kategorię wymyślić), przy czym tutaj mało mamy samego Jezusa a więcej jego mięsa:/
możesz mi podać jakieś porządne argumenty że ten film jest dziełem doskonałym - jak to ująłeś?"
Czyli możemy domyślić się genezy nienawiści do tego filmu: Szum medialny. Banał. Znów coś tam o myśleniu ludzi, popatrzmy co my tu mamy aha coś o argumentach, ciekawe że od ciebie nie ma żadnych a sam zacząłeś tę "dyskusję"
"czyli oceniasz film prawie wyłącznie pod kątem wiary (oby nie fanatycznej) w Jezusa, więc w sumie nie ma o czym dyskutować:"
czyli oceniasz film wyłącznie pod kątem braku wiedzy o chrześcijaństwie co tu dużo mówić, kolejny Ja wiem lepiej czego katolom trzeba...
"chyba w tematyce psycholi lepiej się ode mnie wyznajesz, więc sam mi powiedz
buha!!!"
Tutaj moi mili mamy jakiś junk, autor się bluzga. Suprised? Ja nie, przejdźmy dalej
"i kolejny pajac, przeczytaj całą dyskusję zanim zaczniesz śmiecić swoją "erudycją" trolla netowego, wiesz co to:
a)argumenty
b)dyskusja
c)poglądy
jak nie, to poczytaj a później coś wysmaruj"
Nadużywasz słowa troll go wikipedia read description
Dalej żadnych argumentów od ciebie hihi a sam wspominasz...
"nie będę się tu z tobą bawił w strzelanie głupimi postami z cyklu kto komu mocniej dowali, masz coś konstruktywnego do napisania to pisz, jak nie to spadaj..."
Spadaj!
;p idziemy dalej
"-ciebie ta rzeźnia wzruszyła? gratuluje poczucia smaku:/"
poczucie smaku najs, mój ty elokwentny przyjacielu + brak odczuć w związku z byciem ateistą więc co możesz wiedzieć co wierzący katolik poczuje? Chyba że psychologiem też jesteś, istny człowiek renesansu
"mój post/temat w dużej mierze a nawet przede wszystkim dotyczy filmu; jego treści i tematyki, kontrowersyjnej swoją drogą i wywołującej w Polsce swego czasu aferę większą niż mafia paliwowa, widzowie zaś zachowywali się jakby zamiast do kina szli na pielgrzymkę a podczas 2-godzinnego seansu mieli doznać objawienia albo katharsis/ paranoja, groteska, obłuda, śmiech na sali a zwłaszcza śmiech sąsiadów z zachodu Europy"
Ah kompleks europy, popierasz PO domyślam się?, znów nawiązanie do szumu medialnego.
Co do groteski i obłudy zgodzę się że obłudnicy są ale wszędzie więc nic się nie poradzi, pozatym znasz chyba to z belką i drzazgą...
"ohohoho, słyszałeś mon dieu?, a ci polacy to robią pielgrzymki do kin na Pasję, ahahahah, i księża na kazaniach ich tam gonią, ahahaha, i na religii, hahaha, i wiesz co???? ----- idą!!!! hahahah, "
Typowy antyklerykalizm, nie skomentuję bo wiadomo o co chodzi
Teraz pomyślałem że jednak popierasz SLD
"polecam Pasjansa - rozwija enetelygencje, myslenie, poprawia pamięć wzrokową - same superlatywy, a Pasja??? wielkie nic"
Argumenty porażają tzn znowu wielkie dokładnie NIC + znane ja wiem lepiej
"w jednym poście podaje więcej argumentów niż ty we wszystkich swoich dotychczas na filmwebie, poza tym pacanie jeden zadałem tylko jedno pytanie dotyczące podniecania, dyskusja dotyczyła w większej części czego innego, jeśli tak cie to jedno zdanie w oczy kole to musisz drogi trollu miec niezłe kompleksy na tym tle (psychologia)"
Aha no psycholog mówiłem :D znów coś o argumentach Where where?
Aha i Troll hehe
"jaki znów Pudelek?"
Fakt nie wchodzisz może na Pudla, ale na pardon już na pewno...
JEST SKOŃCZYŁEM!!! Powienem dostać nobla za przepchanie się przez tę kupę gówna.
Podsumowawszy:
Stary pojęcie argumentu to dla ciebie WIELKA niewiadoma, 50% populacji to trolle, masz kompleks zachodniej europy, jesteś antyklerykałem a każdy kto lubi ten film (bo go rozumie i inaczej odbiera niż ateista) jest wielkim nic jak ten film(mój ulubiony argument xD) Ja umiem czytać ze zrozumieniem ale ty pisać już nie.
Dodam że nie mam nic przeciwko sld i po chodzi mi o antykleryklane argumenty panujące wśród częsci tegoś elektoratu. amen
Wciąż czekam na odpowiedź naszego hipkryty, oprócz wyzwania od dzieci neo(rofl) i idioty w innych tematach nic nie usłyszałem, kolejne odwołania do rzekomych argumentów które nie istnieją.
Na prawdę, nie mogę doczekać się kiedy nasz Yaro znów powie nam, że nie potrafimy czytać ze zrozumieniem :<
Chyba komuś w domu pękło lustro...
Dobra kończmy to, użytkownik Yarek nie odpisał więc raczej uznał moją wyższość nad jego "argumentami których nie ma".
Do wszystkich powiem że jestem zawiedziony poziomem tego forum, myślałem że można tu spokojnie podyskutować o filmach, starać się znaleźć ciekawostki. To co zastałem, nie spotkałem na żadnym innym polskim forum.
Masa gówniarzy którzy o filmie nie mają pojęcia a swoją osobą tylko wprowadzają niezgodę i niemiłą atmosferę. Podziały na religie rasy etc. Sztuka jaką jest kino chyba przyświeca wyższym celom.
Zakończę analizą powyższego pana(z mlekiem pod nosem) Yarka mianowicie:
-Pisze innym że nie używają argumentów a sam nigdy ich nie wysuwa
-Nadużywa słowa Troll nie wiedząc że jest ono najlepszym określeniem jego samego i co właściwie znaczy.
-Wchodzi na fora bluzga ludzi na podstawie widzimisie i śmie mówić innym że nie będzie z nimi rozmawiał bo są wulgarni(sic!)
-Twierdzi że ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem a sam nie zauważył w kilku moich postach że piszę jak on -_-
-Obraża grupy widzów samemu znając się na kinie jak przeciętny powyższy gówniarz
Patrząc horyzontalnie taka jednostka jest kpiną z samego siebie HIPOKRYTĄ niczego nie wnoszącym do społeczeństwa tegoż forum.
Może jest po prostu świetnym prowokatorem ale to raczej zasługuje na politowanie nad straconym życiem a nie oklaski.
Ludzie nie dajcie się takim "wszom"
Panie Yarek...
We dont want your death sticks.
Go home and rethink your life.
Tak z ciekawości... ile masz lat?
Oczywiście, jeżeli nie podajesz takich informacji, nie zdziwi mnie to i nie obrażę się.
nie emocjonuj się tak bo ci ciśnienie podskoczy, odpisze jak będę miał czas, dobrze że w końcu napisałeś coś więcej niż dwa zdania, respect
A ja przyznam rację użytkownikowi Moriquendi. Także myślałem że te forum służy do dyskusji na temat filmów, a nie do obrażania innych ludzi. Dalszą wypowiedź zostawię bez komentarz. :x
na wstępie powiem że jesteś idiotą, w srodku napiszę że zabawa w wyrywanie tekstów z kontekstu, branie ich w cudzysłów i dopisywanie idiotycznych dopisków jest, nie zgadniesz, idiotyczne, na koniec dopiszę że to mój ostatni post w twoim kierunku, jesteś idiotą, dziękuję, nie pozdrawiam
Biedaczek, nie rozumie, że chorzy psychicznie nie mają poczucia choroby. Nie zgadzam się, że miłośnicy tego filmu są chorzy. Rozumiem jego fascynacje faktem, że fanów krwawej jatki jest tak wielu.
Na wstępie skreśliłeś się. W środku napiszę że jesteś głupi. Na koniec dopiszę, że na Ciebie nie warto nawet się wysrać.
A dyskusja dalej leci. Zamiast się wyzywać i zarzucać komuś płytkość religijną to byście coś napisali o samym filmie a nie? Przecież to forum o filmach.
Hmm... mimo wszystko warto posługiwać się datami. Szczególnie na takich portalach jak ten.
Chciałeś być cyniczny, ale Ci nie wyszło. Obrażanie innych za ich wyznania i poglądy nie jest fer. Jak dla mnie ten temat powinien być usunięty. Nie ma co dyskutowac nad rozlanym mlekiem. Jednym film się podoba, innym nie. Jedni wierzą w to, a drudzy w co innego.
Twoje wysilanie się na kontrowersje i tak dla mnie ląduje w koszu.
Jesteś prymitywny.
Prymityw i tyle.Jeśli nie masz czegoś innego i mądrego przede wszystkim do przekazania,to lepiej...bye bye.