Pewnego razu... w Hollywood

Once Upon a Time ... in Hollywood
2019
7,3 229 tys. ocen
7,3 10 1 229016
7,7 87 krytyków
Pewnego razu... w Hollywood
powrót do forum filmu Pewnego razu... w Hollywood

Dziwny ten film

ocenił(a) film na 2

Był to mój pierwszy film Tarantino i nie uważam się za jakąś specjalną znawczynię kina. Po trailerze spodziewałam się jednak czegoś zupełnie innego.

Film to głównie dłużyzny, gdzie nic się nie dzieje, a dialogów jest jak na lekarstwo. Prawie wszystkie najlepsze akcje pokazane w zwiastunie. Wynudziłam się strasznie.

Nie wiem skąd taka wysoka ocena.

ocenił(a) film na 10
SylverKa

Tak właśnie podejrzewałem, iż dużo osób pójdzie do kin przez medialną nagonkę, że Polak dostał angaż w filmie Hollywood. Jeżeli ktoś nie zna twórczości Tarantina to ten film ma prawo się nie podobać, bo są bardzo specyficzne.

Shinoku

Najgorsi są fanboye Quentina którzy każdy jego film oceniają na 9-10 ;). Potem ludzie nie znający jego twórczości sugerują się ocenami na filmwebie, idą do kina i przeżywają szok...

ocenił(a) film na 10
PS_86

Jeden lubi jak mu cyganie grają, a drugi jak mu nogi śmierdzą. Dlatego nie atakuję autorki tematu, tylko napisałem, że ma prawo się nie podobać skoro to był jej pierwszy obraz.
Ja również nie oceniam wszystkich filmów Tarantino w skali 9-10, bo taki film jak Jackie Brown oceniam na 7, gdyż w mojej opinii jest to jego najsłabszy film.
Wszystkie filmy nie oceniam tylko po scenariuszu, ale głównie po zdjęciach, muzyce, grze aktorskiej, pomysłowości, charakteryzacji i odwadze reżysera, bo który światowy reżyser nagrywa sceny rodem z filmów klasy B na światowym poziomie. Dlatego właśnie za to go szanuję i stałem się jego fanboyem, już od pierwszych jego dzieł.

użytkownik usunięty
SylverKa

Zobaczyłem na twoje oceny i tak patrzę - serio uważasz ten film gorszy niż Diablo - Wyścig o wszystko? A tak samo nie rozumiem twojej oceny Coco. Na 1 ten film nie zasługuje, już muzyka czy animacja musi wynieść ten film troszkę wyżej niż "nieporozumienie".

Ale jeśli serio wolisz Diablo czy Kobiety Mafii 2 od Pewnego razu w Hollywood, nie polecam ci oglądać reszty filmów Quentina.
Myślę też że zwiastun jednak dobrze pokazał jak będzie wyglądać film, czyli to że będzie spokojny film z dużą ilością dialogów o życiu aktora i jego kaskadera. Ostatnie sceny w samym filmie to zmieniają, lecz nie zmienia to faktu że ten film jest całkiem spokojny.