PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=804561}

Pewnego razu... w Hollywood

Once Upon a Time ... in Hollywood
2019
7,2 224 tys. ocen
7,2 10 1 223592
7,6 102 krytyków
Pewnego razu... w Hollywood
powrót do forum filmu Pewnego razu... w Hollywood

Na początku delikatnie nudził, ale czym dalej w świat reżysera tym lepiej. Zakończenie - fantastyczne. Od połowy filmu kiedy zrozumiałem co tu się dzieje, miałem wewnętrzny niepokoj bo wiedziałem jaka scena się zbliża a nie chciałem tego zobaczyć. Byłem bardzo ukontentowany zakończeniem czyli wizja rezysera jak to powinno wyglądać. Pytanie, czy postać grana przez Brada jest jak kolwiek realna ? Bo to wszystko z Polańskim było realne oprócz zakonczenia. Niestety, Boże co to była za tragedia. Film polecam.

ocenił(a) film na 9
piotreq_3

A jak Leo

ocenił(a) film na 9
Morek1983

Jak zwykle mistrzostwo.

ocenił(a) film na 7
piotreq_3

Obydwaj super. Ale mnie kupil Brad. On jest genialnym aktorem.

ocenił(a) film na 8
piotreq_3

Postać grana przez Brada raczej realna nie jest, jednakże mogła być wzorowana na realnej. Na angielskiej wiki podają, że w celu dokonania zabójstwa Tex (który jest prawdziwą postacią) zabrał 3 dziewczyny, w tym Patricię Krenwinkel. Zabierając Patricię jako autostopowiczkę (jak w filmie), Dennis Wilson (z zespołu Beach Boys) dowiedział się o sekcie (jak w filmie). Dodatkowo, na głównym zdjęciu na angielskiej wikipedii Wilson wygląda bardzo podobnie do Brada Pitta w filmie. Więc jak dla mnie to Wilson był inspiracją dla postaci Cliff'a Booth'a

ocenił(a) film na 8
piotreq_3

Ja również film polecam. I wyszłam z kina ze złamanym sercem... że jednak zadziało się zupełnie inaczej..