PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=804561}

Pewnego razu... w Hollywood

Once Upon a Time ... in Hollywood
2019
7,2 224 tys. ocen
7,2 10 1 223592
7,6 102 krytyków
Pewnego razu... w Hollywood
powrót do forum filmu Pewnego razu... w Hollywood

+ gra Pitka
+ ciepłe kolory
+ strona techniczna
+ dobre odwzorowanie klimatu tamtych czasów
+ komediowe teksty lub sceny

- w kilku momentach wyraźnie czuć, że coś zostało wycięte lub sprawiało wrażenie, że coś mogłoby jeszcze tam się znaleźć
- kilka zbędnych dłużyzn
- tempo dość szybko pada na pysk i z wielkim trudem wstaje gdzieś pod koniec

Jeśli ktoś spodziewa się arcydzieła to może się zawieść, ale gdy ktoś ma dystans do tego wszystkiego i luźne podejście to powinien być content. Sama strona wizualna robi robotę, a aktorzy dokładają swoje, co finalnie daje dobry efekt mimo pewnych niedostatków. Ode mnie uczciwe 7/10. Nie jestem fanbojem Tarantino jakby coś. I proszę mnie nie atakować tekstami typu, że oceniam za nisko, bo nie zrozumiałem przekazu ;-0

ocenił(a) film na 5
PanKracjusz

7/10 ? Chyba 3-4. Ten film to tragedia. Oprocz ladnego krecenia, kolorkow (bo na filmie) i gry DiCaprio/Pitt nie ma tam nic, pustka.
Uwielbiam Tarantino ale zawiodlem sie bardzo.

azertyazerty

Ty oceniasz tak, ja oceniam tak. Nie da się każdego widza zadowolić w ten sam sposób, gdyż każdy ma inne oczekiwania, więc różnice w notach są normalnym zjawiskiem. Ktoś da 1, bo nie lubi Tarantino, a ktoś inny da 10, bo już na sam dźwięk jego nazwiska ma orgazm. Rzecz jasna to ekstremalne przypadki, ale i takich nie brakuje.

Chciałem popatrzeć na ładnie i sprawnie nakręcony film i to dostałem. Też widzę braki, co zaznaczyłem, więc to nie jest tak, że jestem bezkrytycznym pelikanem i łykam wszystko. Może, gdy zobaczę ten film kiedyś drugi raz to ocena poleci w dół. Może, ale tak oceniam obecnie. Wyżej nie podskoczy w mojej skali.

ocenił(a) film na 5
PanKracjusz

Spokojnie :) Jasna rzecz, ze kazdy ocenia inaczej. Bardzo lubie Tarantino i ponizej niz 7 jego filmy nie sa dla mnie.
Tez pojde zobaczyc jeszcze raz bo wastanaiajac sie teraz odkrylem poniekad, ze w filmie nasmiewa sie i pokazuje falsz branzy filmowej, slabosc aktorow cay ludzi w ogole, wiec pomimo nudy i dluzyzn wcale taki ostatni moze nie jest.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem