PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=804561}

Pewnego razu... w Hollywood

Once Upon a Time ... in Hollywood
2019
7,2 224 tys. ocen
7,2 10 1 223555
7,6 102 krytyków
Pewnego razu... w Hollywood
powrót do forum filmu Pewnego razu... w Hollywood

Jestem na swiezo po seansie i wcisnal mnie ten film w fotel bardzo mocno. Pomimo tego ze trwal 161 minut nie czulem tego i coraz mocniej zaglebialem sie w tej historii ktora sklada sie z kilku watkow ale ani troche to nie przeszkadza. Aktorsko jest wysmienicie ale wydaje mi sie ze Pitt swoja gra przycmil DiCaprio i bardziej blyszczal. Dziwne jest to bo w tym filmie statystycznie wiecej mowil Leo ale to Pitt moim zdaniem roz...ebal system swoja gra aktorska. Owacje na stojaco naleza sie calej ekipie odpowiedzialnej za kostiumy auta i przedstawienie kazdej z ulic lat 60-tych bo zrobiono to fenomenalnie i bedzie to skandal jesli nie bedzie Oscara i Globa dla ludzi odpowiedzialnych za ten kawal wielkiej roboty. Bardzo mi sie tez podobalo ze Tarantino pozmienial historie i w swojej wizji nie zostala zamordowana ciezarna dziewczyna Polanskiego i jego przyjaciele. Genialnie Tarantino przedstawil historie alternatywna ze Sharon Tate w ciazy przezyla i jej przyjaciele tez. Pelen szacun za taka wizje i jestem tego pewien ze Polanskiemu po seansie sie lezka zakrecila w oku ze chociaz w filmie jego ukochana razem z nienarodzonym dzieckiem zyja... WARTO ISC DO KINA I W SKUPIENIU OBEJZEC!