PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=804561}

Pewnego razu... w Hollywood

Once Upon a Time ... in Hollywood
2019
7,2 225 tys. ocen
7,2 10 1 225431
7,7 108 krytyków
Pewnego razu... w Hollywood
powrót do forum filmu Pewnego razu... w Hollywood

Co jak co ale Tarantino kapitalnie oddał klimat tamtych czasów. Za to byłem skłonny dać 8 ale trochę mnie zdziwiło i zaskoczyło in minus jak gościu ukazał Bruce'a Lee - mega groteskowo. O tyle dziwne, że Tarantino jest fanem napierdzielanek kung-fu. Podobno rodzina Bruce'a się mocno obruszyła. Dla mnie ukazanie tej postaci w taki sposób to też taki trochę niezrozumiały ruch. Co poza tym - kapitalne role Pitta i Ci Caprio, świetnie dobrana Robbie jako Sharon Tate i skąd ten Quentin wytrzasnął gościa z tak podobną facjatą do Steve'a McQueena? Majstersztyk. No i końcówka... naprawdę się wzruszyłem. Myślę, że to jest takie oddanie hołdu Tate i Polańskiemu. Coś w stylu zadośćuczynienia za tę mega tragedię. Totalny szacunek dla Quentina za to. Zaskoczył mnie tym zakończeniem.

siery4

Scena z Brucem bardzo śmieszna, i myślę, ze tak należy ją ocenić, z przymrużeniem oka a nie brać na poważnie.

ocenił(a) film na 7
mipal_2

Nie twierdzę, że nie była śmieszna, bo była. Nie biore jej na poważnie tak jak i całego filmu. Może lekko jednak przegiął skoro rodzina Bruce'a się aż tak bardzo obruszyła. W każdym razie wg mnie rola Brada to majstersztyk. Ciągnie miejscami cały film.

użytkownik usunięty
siery4

Film rozgrywa się w alternatywnej rzeczywistości, w świecie równoległym. W którym najwyraźniej Bruce Lee był zarozumiałym palantem.