Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
1991
7,6 168 tys. ocen
7,6 10 1 167574
7,6 41 krytyków
Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

7,8??!

ocenił(a) film na 9

Czemu oceny disney'owskich klasyków tak spadły?? "Piekna i Bestia" 7,8? "Mała Syrenka" 7,7?? "Aladyn" 7,9?? Jeszcze niedawno te filmy miały średnie powyżej 8, co się dzieje?? Czyżby era shrekopodobnych szmelców tak bardzo zaćmiła ludziom oczy???

ocenił(a) film na 10
Tinkerbell_88

Też mnie to irytuje. Zwłaszcza, jak jednego dnia patrzę, a moje ukochana bajka (Piękna i Bestia) spadła w rankingu bajek, z zaszczytnego 8 miejsca pierwszej dziesiątki, na 14.;/ A co się wyżej znajduje? Według mnie najbardziej zawyżona, przereklamowana bajka jaką kiedykolwiek widziałam - Madagaskar. Aż mnie szlag trafia, jak coś takiego widzę! ;(

ocenił(a) film na 10
Megara

moja, nie moje*

ocenił(a) film na 8
Tinkerbell_88

Wg mnie nota zdecydowanie za niska. Piękna, bajka którą, wstyd się przyznać, dopiero dzisiaj obejrzałam po raz pierwszy. Widać do niektórych rzeczy trzeba dojrzeć ;)

ocenił(a) film na 8
Ragno

moim zdaniem nota 7,6 jest zdecydowanie za niska ...

Tinkerbell_88

Tak, bo dzisiaj ludzie szukaja. czegoś jak Hanka Mutantka, Dżonaski i inne szmiry, a więc nie interesuje ich "jakaś tam bajka" :C to przykre, że tak wiele młodych ludzi dzisiaj nie ma dzieciństwa....

ocenił(a) film na 10
Allhambra

W większości tak, ale są jeszcze dzieci " z gustem". Mój 6-letni kuzyn wolał w telewizji od Madagaskara obejrzeć Wall-ego. A siostrzenica mojej kumpeli poprosiła żeby jej puścić Piękna i Bestię. A jaka wpatrzona cichutko oglądała ten film ;). TAK właśnie działają na nas prawdziwe filmy - zastanawiają nas, wciągają...Oczywiście nie zamierzam tępić komedii takich jak Shrek. Takie też są fajne ;).

ocenił(a) film na 10
Tinkerbell_88

"Piękna i Bestia" - 7,6

Ech... szkoda.

AliceTrojan

W takich czasach żyjemy prosze Państwa.. Gdzie filmy sprzed kilku lat to dla dzisiejszej młodzieży to skamieliny, stare i nudne bo nie ma efektów specjalnych, animacji komputerowych i tym podobnych głupstw.. Wychowana na naszych klasach, facebookach, i i durnych filmach typu hellboy młodzież, wogóle nie dostrzega piękna, mają jakiś wypaczony system wartości, aż mi się żyć odechciewa jak na to patrzę... Swojej córce serwuje klasyki disneya i mam nadzieję, że coś z niej wyrośnie.

infrared118

oceniłam Piękną i bestię na 10, taką notę dałam także filmom takim jak Chicago, Pamiętnik czy Skazani na Shawshank dla mnie jest to całkiem inna kategoria nie można tego porównywać :)