PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31366}

Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
1991
7,6 167 tys. ocen
7,6 10 1 167210
7,6 53 krytyków
Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

Jedna z moich ulubionych bajek Disneya, ale traz jak tak sobie myśle że to jak to się stało że
klątwa miała być na stałe gdy skończy 21 lat, a przeciez po przemianie minęło kilka dobrych lat,
czyli co, ile miał lat jak został zmieniony w bestię?10? I od razu przekształcił się w dorosłego
potwora?

IOOI

Musiał mięć 15lat. Świecznik coś pokręcił. Nie mogło minąć 10lat, bo filiżanka/dzieciak ma jakieś 6lat, a raczej Pani Imbryk nie spłodziła go będąc zastawą.

penelope26

Mi się chyba zdaje, że czas mógł się zatrzymać i nie starzeli się.

cloe4

Tez jestem za wersją ze sie nie starzeli... Ale w czesci drugiej.... ksiąze zamienia sie w potwora jak ma...11lat!

eowine

Chyba jakoś próbowali w drugiej części sprostować tą nieścisłość. Mimo wszystko to tylko film, błędy się zdarzają. I tak uwielbiam tę bajkę.

cloe4

Szczerze chyba wolę wersję że książę zachowywał si3 jak potwór jak był w wieku gimbusow -bardziej pasuje. No i oczywiście nie wiedział czym jest miłość.
Ale co mnie najbardziej śmieszy to jak odczarowali księcia to wypracowali tak typowego francuza, że aż boli....

ocenił(a) film na 10
penelope26

Piękny komentarz :-D

IOOI

On mówi "10 lat już rdzewiejemy", można tak metaforycznie odczytywać że od 10 lat nie pokazuje na co ich stać, a lata te mogły się zacząć już wcześniej, zanim książe został przemieniony. Nikt nie utrzymywał z nim kontaktu i oni nie mieli szans obsługiwać gości już na długo przedtem. Wszystko da się wytłumaczyć xD