PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31366}

Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
1991
7,6 167 tys. ocen
7,6 10 1 167203
7,6 53 krytyków
Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

Król Lew,Piękna i Bestia,Pocahontas..............(i jeszcze pare innych;))Wychowywałam sie na nich i uwazam je za klasyki.Porownywanie ich do nowych produkcji (choc rowniez je cenie) jest jak dla mnie bezsensowne.POZDRAWIAM:)

użytkownik usunięty
Pistacia

Tak :) Król Lew, Piękna i Bestia, Pocahontas, Śpiąca Królewna.. kocham te filmy :))) Jak byłam dzieckiem, nie mogłam się bez nich obyć. Teraz też czasem nabiera nie ochota na takie filmy, patrzę na nie zupełnie inaczej. Ale jedno się nigdy nie zmieni. Te filmy są po prostu PIĘKNE.

ocenił(a) film na 7
Pistacia

o tak uwielbiam te filmy mam do nich poprostu sentyment postaram sie wymienic wszystkie klasyki tego typu do ktorych mam sentyment ( wspomne ze oprocz nich kocham tez anime z poloni 1 :) )
te ktore juz wymieniliscie
pocachontas
krol lew
piekna i bestia
mala syrenka
spiaca krolewna
krolewna sniezka
kopciuszek
dzwonnik z notre dame
no i wiecej juz nie pamietam :)

ocenił(a) film na 10
Pistacia

Zgadzam się. Król lew, Piękna i bestia, Pocahontas mają w sobie to coś, co sprawia, że mimo upływu lat w dalszym ciągu zachwycają kolejne pokolenia zarówno dzieci jak i dorosłych... Są po prostu magiczne... Czekam na następną taką bajkę... Czekam i ciągle mam nadzieję, że wrócą stare, dobre czasy i Disney znów w chwale zawita na ekrany kin...

Black_owl

Przyznam sie,ze z checia obejrzalabym je ponownie;)To prawda-te 'stare' bajki Disney'a maja wspanialy czar i zachwycaja mimo,ze sa 'staruszkami':))Pozdrawiam!