PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31366}

Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
1991
7,6 167 tys. ocen
7,6 10 1 167210
7,6 53 krytyków
Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

Te nowe, lub te z Pixara, owszem lubię, ale nie mają one na mnie takiej mocy
oddziaływania, jak te starsze, które chyba po prostu trafiają w moją duszę. Może
melodramatycznie to zabrzmiało, ale czuję, że tak właśnie jest. "Król lew", "Piękna i bestia",
Królewna Śnieżka". Te tytuły należą do moich ulubionych. Podobną estymą darzę tylko
produkcje z japońskiego studia Ghibli, czyli Hayao Miyazakiego - "Spirited Away" itp. Obie
wytwórnie potrafią mi dostarczyć tego, czego najbardziej oczekuję - wspaniałego klimatu i
świata, z którego nie chce się odchodzić.

ocenił(a) film na 8
dejwid_filmweb

Nie znam drugiej wytwórni, aczkolwiek zgadzam się, jeśli chodzi o bajki Disneya. Te nowe się po prostu ogląda. A stare miały w sobie coś, co sprawiało, że zapadały w pamięć. Miło się do nich wraca, pomimo tego, że niektóre są starsze niż mój wiek pomnożony razy 3:)

użytkownik usunięty
nicsienieliczy

Bo majstrował przy nich sam Walt Disney. ;)

Podzielam Wasze zdanie, coś pięknego.

dejwid_filmweb

starsze, ale tylko w takiej wersji jak przy premierze, czyli z lektorem, polski dubbing pozbawia te filmy owej magi, która wzrusza i powala. dlatego też mam zpytanie - wiecie gdzie na necie mogę znaleźć stronkę z wersją z lektorem Pieknej i bestii i Małej syrenki ?

ocenił(a) film na 10
sebawasik

Poszukuje wersji nie z Disney'a, ale wydawnistwo z cass film.
Tytuł piosenki w tej baje to Znów słyszę głos dobiega z oddali. Może ma ktoś ten film lub wie gdzie go znaleźć?

ocenił(a) film na 9
sebawasik

Heh ja też szukam i wszędzie dubbing a pamiętam że jak byłam mała to miałam na kasecie video wersję z lektorem i zapamiętałam ją bardzo dobre później gdy oglądałam tą bajkę z dubbingiem przeszkadzało mi to wie ktoś gdzie można zdobyć wersję z lektorem albo nawet napisami? (napisy lepsze jak lektor bo nie zagłuszają postaci)