Może i jestem infantylna, ale dla mnie to ARCYDZIEŁO! Dla mnie ta bajka jest lepsza niż nie jeden "wybitny" film. Nie tylko dla dzieci... Ja mogę ją oglądać kilka razy i zawsze wzbudza we mnie zachwyt! WYBITNA!!! PO PROSTU GENIALNA!!!
Zgadzam sie! za każdym razem mnie porusza! jest piękna.... płacze oglądając.....
Tak, płaczę na niej zawsze gdy Bestia kona patrząc Belli w oczy i trzymając jej dłoń. Kocham tą bajkę, jest najpiękniejsza ze wszystkich bajek Disneya.
ja również się zgadzam, i chociaż nie jestem już dzieckiem, to ta bajka naprawdfę porusza. I ten kto umie dostrzeć piękno i prawdziwe i zachwycające momenty tej bajki-jest kimś...
ja również się zgadzam, i chociaż nie jestem już dzieckiem, to ta bajka naprawdfę porusza. I ten kto umie dostrzeć piękno i prawdziwe i zachwycające momenty tej bajki-jest kimś...
Poszukuje wersji nie z Disney'a, ale wydawnistwo z cass film.
Tytuł piosenki w tej baje to Znów słyszę głos dobiega z oddali. Może ma ktoś ten film lub wie gdzie go znaleźć?
Nie ma w tym nic infantylnego - przeciwnie, im się jest starszym, tym bardziej się docenia "Piękną i Bestię". Fabuła nie jest schematyczna jak wielu poprzednich filmów - tu jest rozwój postaci. Książę zmieniony w Bestię na początku jest tyranem i gburem, a potem miłość zmienia go w dobrego i łagodnego, za to Gaston na początku jest lubiany i podziwiany w swoim miasteczku, kobiety za nim szaleją, tylko Bella nie jest nim zachwycona. Potem chciwość, egocentryzm i zazdrość zmieniają Gastona w - nomen omen - bestię w ludzkiej skórze. Bella też jest świetna - miła, ale ma swoje granice. Bella znajduje miłość w ostatnim miejscu, do którego by zajrzała, i zakochuje się w ostatniej postaci, którą by się podejrzewało o zostanie obiektem czyichś uczuć. To jest świetne w tym filmie. W dodatku mamy super atmosferę, muzykę, piosenki, grafikę - wszystko w "Pięknej i Bestii" zostało zrobione idealnie. Ta produkcja dostała dwa Oscary, cztery nominacje i wiele innych nagród - całkowicie zasłużenie. Ludzie zakochali się w "Pięknej i Bestii" i nie bez powodu.