PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31366}

Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
1991
7,6 167 tys. ocen
7,6 10 1 166623
7,6 48 krytyków

Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

ze jesli jestes bogaty, to nie ma znaczenia ze jestes brzydalem, i tak poleci na ciebie nawet najlepsza laska w okolicy
jest to wspaniala bajka dla malych dziewczynek, ktora uczy ze jesli gosc mieszka w willi ze sluzbą, to warto przymknac oko na braki w jego urodzie

co_ja_pacze

jak możesz? hahhaha

co_ja_pacze

Alegoria uwłaczająca prawdziwemu morałowi tej animacji jednakże w rzeczywistości trafna i dosadna jak cholera :D

co_ja_pacze

Zapominasz, że tak naprawdę nie wystarczało, że ona na niego "poleciała". Musiała go szczerze pokochać, żeby odczynić czar.

co_ja_pacze

Genialnie żeś to podsumował/a ;))
Szczerze się uśmiałam ;)

co_ja_pacze

Hahahhahahahahahaha.

co_ja_pacze

Jaki człowiek, taka interpretacja bajki.

co_ja_pacze

Czy sugerujesz, że Piękna byłą blacharą ? :D

co_ja_pacze

genialne;D

co_ja_pacze

To uwazasz, ze nie powinnysmy kochac brzydali?

Rlyeh

idąc tropem bajki i jej morałem, pytanie to zdaje się nie mieć najmniejszego sensu, ponieważ chodziło właśnie o to, że ona nie uważała go za "brzydala". ;) Kwestia podejścia, i ominięcia efektu pierwszego wrażenia.
co_ja_pacze genialne! uśmiałam się ;) Zresztą czy to kwestia tylko płci? Gdyby w tym zamku mieszkała włochata jędza jakiś piękny chłoptaś też pewnie nie pogardziłby dostojnym życiem. Oryginalnie ta historia została napisana właśnie by wyśmiewać ustawione małżeństwa, gdzie jedynym faktorem był stan konta oraz wielkość posagu kandydata/ki.

co_ja_pacze

... kiedy ona wcale na Bestię nie 'leciała'... :-D... Biedaczysko musiał ją więzić w swoim zamczysku przez dłuższy czas, żeby łaskawie go
pokochała... :-D... Ale fakt, tak interpretować tę baśń też można... :-D... :-D... :-D...

KotkaFilemona

Jasne. Pewnie co noc obrabiała oblechowi gałe za fanty.