PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566390}

Piękne istoty

Beautiful Creatures
2013
5,8 58 tys. ocen
5,8 10 1 58235
4,2 9 krytyków
Piękne istoty
powrót do forum filmu Piękne istoty

Byłam wczoraj na przedpremierze! Straciłam 2h z życia (na szczęście zaproszenie było darmowe).

Nie oczekiwałam filmu wybitnego, myślałam, że będzie na poziomie i w stylu Zmierzchu (też miał sceny, na które trzeba było przymknąć oko, żeby się za bardzo nie krzywić), który może nie był wyjątkowo lotny, ale mi się podobał :)

Otrzymujemy tymczasem film, który uwłacza inteligencji i poczuciu estetyki normalnego widza. Mamy chłopaka, który wygląda na sporo ponad 20 lat, a gra ciotowatego 16-latka ze śmiechem, który ścinał mi krew w żyłach. Dialogi są tak tępe i głupie, że w niektórych momentach łapałam się za głowę. Nawet tu, gdzie w założeniu miały być śmieszne, są po prostu żenujące. Zachowanie bohaterów idiotyczne, gra aktorska bardzo słaba. Przez pierwszą godzinę nic się nie dzieje, ale to NIC. 3/4 motywów z filmu chamsko zerżnięte ze Zmierzchu, niestety w dużo gorszym stylu. Dałabym ocenę 1, ale końcówka filmu próbuje cokolwiek uratować, więc jak pojawi się opcja oceniania dam 3.

NIE POLECAM.

ocenił(a) film na 5
Czeku

A przeczytałaś książkę? Interesuje mnie to jak wypada na tle książki :)

Mysixa

Nie, książki nie czytałam, dlatego nie oceniam samej historii, bo może w książce była lepiej opisana. Ale wykonanie jest wg mnie koszmarne.

ocenił(a) film na 4
Czeku

też byłam wczoraj na pokazie przedpremierowym i mam te same odczucia. dobrze, że bilety były darmowe :)
dziewczyna niewydarzona, a jak patrzyłam na chłopaka, to załamywałam ręce. nawet Irons nie uratował filmu :)

Czeku

Aż tak zły ? :(

akusatiw

Czeku, ja też na tym filmie nie wytrzymałam i wyszłam. Tragedia.

ocenił(a) film na 8
Czeku

a ja własnie chcę się wybrać w piątek ;P
zastanawia mnie skąd tak dużo osób ma tyle darmowych biletów.

ocenił(a) film na 1
Diablicaaa

Ja wygrałam na FB w konkursie organizowanym przez Glitter :)