PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566390}

Piękne istoty

Beautiful Creatures
2013
5,8 58 tys. ocen
5,8 10 1 58235
4,2 9 krytyków
Piękne istoty
powrót do forum filmu Piękne istoty

Ja również byłam wczoraj na przed premierze i dobrze , że te wejściówki miałam za darmo, bo
inaczej wkurzyłabym się, że straciłam kasę na coś takiego. Film jest nudny, aktorzy grają sztywno,
jak były jakikolwiek fajne efekty to zostały pokazane w zwiastunie. Naprawdę nie warto, bo
zmarnujecie kasę i czas. A porównanie do Harrego Pottera to obraza dla Pottera! Jes

ocenił(a) film na 8
nessa88_2

Taki zły? ja wybieram się w piątek .
A zwiastun i zdjęcia wypadły według mnie dość korzystnie.
aż taki zły ten film nie może być ...

ocenił(a) film na 1
Diablicaaa

No właśnie niestety może... Zawsze staram się dostrzec w filmie coś dobrego, jak nie wciągnie mnie historia albo nie przekona gra aktorska to doceniam charakteryzację, muzykę czy efekty, a tego filmu nie ma naprawdę czym wybronić. Dialogi są kiczowate do bólu, wszystkie sprowadzają się do tego kto kogo bardziej kocha i do wyniosłych wyznań, które do granych szesnastolatków w ogóle nie pasują. Para głównych bohaterów nie potrafi wyczarować wiarygodnej chemii między sobą. Nawet efekty wyszły mało realnie, już nie wspomnę o charakteryzacji, która jakby nie było w "Zmierzchu" była sto razy lepsza. Historia ma potencjał ale twórcy tego nie wykorzystali. Straszna nuda.

ocenił(a) film na 5
nessa88_2

Ja bym obejrzała ten film ze względu na Emmy Rossum i Jeremiego Ironsa. Czy warto iść na film ze względu na nich?

ocenił(a) film na 1
Moai

Akurat tych postaci jest stosunkowo mało w porównaniu do głównych bohaterów, chociaż jako jedyni wraz z Emmą Thomson wnoszą cokolwiek dobrego do tego obrazu, ale siedzieć ponad dwie godziny na takiej masakrze i wydać kasę tylko dla tego żeby ich zobaczyć? To lepiej poczekaj aż wyjdzie na DVD i będziesz mogła sobie przewinąć na sceny z ich udziałem ;)

ocenił(a) film na 5
nessa88_2

Aha, ok. W takim razie poczekam, aż będzie go można później gdzieś zobaczyć. Rossum to moja faworytka jeśli chodzi o aktorów młodego pokolenia, więc chciałam zerknąć jak tam wypadła, ale skoro mówisz, że jest jej mało tak jak innych lepszych aktorów no to ehhh... wstrzymam się na razie.

ocenił(a) film na 8
nessa88_2

Emme Rossum , jednak na zdjęciach z filmu widać że jest w paru fragmentach.

ocenił(a) film na 9
nessa88_2

Mnie za to film zachwycił i to głównie przez grę aktorską głównych bohaterów, która bardzo mi się spodobała. Jak dla mnie byli bardzo naturalni jakby naprawdę była między nimi chemia. Jestem wielką fanką HP, ale np. gra Daniela Radcliffe'a pozostawia znacznie więcej do życzenia. Dialogi za to często mnie bawiły. Jak na ekranizację książki to bardzo dobrze wypadł ten film. No ale to moje zdanie :) Jeśli ktoś się waha, zawsze można iść w środy, no chyba,że 14zł to taki majątek.

nessa88_2

a skad miales darmowe bilety?...