PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566390}

Piękne istoty

Beautiful Creatures
2013
5,8 58 tys. ocen
5,8 10 1 58235
4,2 9 krytyków
Piękne istoty
powrót do forum filmu Piękne istoty

Przeczytałam "Piękne istoty". Książka jest średnia, ale mimo to ciekawa jestem jak przy niej
wypadnie film. Obsada królewska - Jeremy Irons i Emma Thompson... Mam tylko nadzieję, że nie
będą zmuszeni ratować tej produkcji.

ocenił(a) film na 6
Goszka_

Według mnie właśnie książka jest świetna, ale za to obsada ( a zwłaszcza aktor grający Ethana) jest do d***y.

Matekes15

Książka jest średnia - średnia zarówno pod względem języka, jak i fabuły. Nic odkrywczego, bo podobnych powieści jest w bród. Może być ciekawa tylko przez kilka wątków - za plus uznaję odwołania do przeszłości.

Aldena Ehrenreicha nie kojarzę z żadnej produkcji, więc nie mogę ocenić czy faktycznie jest tak do dupy jak mówisz. Ale Jeremy Irons, Emma Thompson, Emmy Rossum, Viola Davis? Im się należy chociaż trochę szacunku.

ocenił(a) film na 6
Goszka_

Masz rację to są świetni aktorzy, ale mam na myśli to, że w ogóle nie pasują do opisanych postaci w książce. Na przykład nigdy sobie nie wyobrażałem (i nie było napisane), że Amma jest murzynką, a Ridley przecież była blondynką, a nie rudą "wampirzycą", jak to było opisane w innym komentarzu.

A jeśli chodzi o samą książkę, to już zależy od tego kto jakie lubi, więc nie będę się do niczego przyczepiał.

Matekes15

Rzadko się zdarza, żeby aktorzy wyglądem odpowiadali bohaterom książek. To jest zazwyczaj awykonalne. Wydaje mi się jednak, że jeśli już ich zobaczymy w tych rolach, to nikt inny nie będzie na ich miejsce pasował :)