PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566390}

Piękne istoty

Beautiful Creatures
2013
5,8 58 tys. ocen
5,8 10 1 58235
4,2 9 krytyków
Piękne istoty
powrót do forum filmu Piękne istoty

Książkę czytałam dosyć dawno temu i bardzo mi się podobała. Do filmu zabierałam się dłuugo od
samego początku podchodząc do niego z pewną dozą sceptycyzmu spowodowanego doborem
postaci szalenie odstających od bohaterów książkowych. Ale pomyślałam, że może jednak nie
będzie tak źle. Z początku szło ładnie, jednak z każdą minutą utwierdzałam się, że nic bym nie
straciła, gdybym faktycznie odpuściła sobie ten film. Twórcy całkowicie zmieniając fabułę odebrali
powieści wszystko, co było w niej dobre.
Osobiście, nie polecam.

ocenił(a) film na 4
kiwiki15

Uważam dokładnie to samo. Książka całkiem fajna , ale ekranizacja beznadziejna , oglądając ten film czułam sie jakbym oglądała parodię Zmierzchu. Lena miała być olśniewająco piękna , a wcale taka nie była , brak czarnych włosów tylko ciemny brąz , zamiast zielonych oczu brązowe , no ludzie. Szkoda czasu na film .

ocenił(a) film na 3
Ada_xD_14

Dodajmy do tego brak większości postaci z ksiązki, a przede wszystkim pieska. Film jest faktycznie beznadziejny, nie podobał mi się wcześniej, ale właśnie skończyłam czytać książkę i teraz wydaje mi się być naprawdę tragiczny. Dałam 3 za niektórych aktorów i efekty specjane bo chociaż to było na jakimś poziomie.