PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566390}

Piękne istoty

Beautiful Creatures
2013
5,8 58 tys. ocen
5,8 10 1 58235
4,2 9 krytyków
Piękne istoty
powrót do forum filmu Piękne istoty

Odradzam!

ocenił(a) film na 5

Zacznę od tego, że film jest dla nastolatków którzy nie przekroczyli 16 roku życia.

Jestem mocno zawiedziona.

Tytuł mówi o pięknych istotach, a ja się pytam gdzie te piękności się podziały?
Jedyna osoba, która ratowała swoim profesjonalizmem aktorskim i wyglądem (nie, daleko mu do
piękna, ale przynajmniej wygląda jak ktoś godny roli, którą odgrywał), to Jeremy Irons.
Główna bohaterka - MASAKRA - ani ona ładna, ani brzydka poprostu przeciętne dziewcze.
Główny bohater... zostawiłabym jego wygląd bez komentarza, ale poprostu się nie da!
Jest tak wieu przystojnych młodych aktorów, naprawdę musieli wziąć kogoś kto nic sobą nie
reprezentuje? Ten chłopak wygląda jak pierwszy z brzegu chłopak wyciągnięty ze szkolnej ławki. Do
tego i jego gra aktorska jest na takim właśnie poziomie.

No dobra, a teraz najważniejsze.
Fabuła filmu jest okropnie przewidywalna i bardzo prostolinijna. Już po kilkunastu minutah
wiedziałam jakie będzie zakończenie i miałam tylko nadzieję, że się mylę.
Film niczym nie zaskakuje. Nie pojawiło się w nim nic, czego nie widziałabym w innych
nudnych/przeciętnych filmach fantasy.

Żałuję zmarnowanego na niego czasu. I zdecydowanie odradzm osobom o dobrym guście do filmów
fantasy.

ocenił(a) film na 3
Eiris_80

Zgadza się film słaby.Mimo że nie jestem fanem Zmierzchu, to musze stwierdzić, że o wiele gorzej się prezentuje od jego pierwszej części.Co do głównego bohatera, to wyglądał jak by był, jakiś upośledzony, ta jego mimika itp:)

ocenił(a) film na 4
Eiris_80

prawdopodobie nie przeczytalas ksiazki... znaczy tak wnioskuje z tego co piszesz...
nie mowie ze czytanie ksiazki zmienia to ze film byl okropny ale jednak patrzy sie pod troszke innym katem
calkowicie sie zgadzam z twoja opinia oprocz kilku detali
tj: "piekne istoty" nie odnosi sie do ich wygladu wiec nie za bardzo sie zgodze z opiniami z tej perspektywy
fabula w filmie jest prostolinijna i przewidywalna, zgodze sie, ale nie kiedy przeczytalo sie ksiazke, bo zakonczenie bylo inne. ;)