Obejrzałam zwiastun, nie czytałam książki. Nie wiem ile ekranizacja będzie mieć wspólnego z drukiem, ale w zwiastunie mocno zawiało jakimś nowym rodzajem "Zmierzchu".
Emma Thompson, Jeremy Irons... może będzie dało się obejrzeć?
Czytałam tę książkę.Wydawała mi się fajna ale może to tylko moje wrażenie.Nie wiem jaki będzie film ale mam nadzieje że będzie taki jak książka. Może troszkę podobny do "Zmierzchu" ale nie za bardzo :)
Ja też czytałam książkę i bardzo mi się podobała, ale druga część już o wiele mniej. To co mnie w zwiastunie uderza, to to, że dali do roli chłopaka jakieś 30 latka...
Ja czytałem książkę i nie ma w nim nic podobnego do Zmierzchu. I mam nadzieję, że film będzie równie świetny jak książka i nie będzie nam wiać Zmierzchem.
Ja też czytałam książkę i nie ma tam podobieństw do Zmierzchu. Ja żadnych nie zauważyłam. W zwiastunie też nie. Książka mi się bardzo podobała i mam nadzieję, że film też i coś nie wydaję mi się, że będzie w tym coś ze Zmierzchu.
Mam pytanie jaki jest tytuł książki, taki sam jak filmu? Zwiastun nawet mnie zaciekawił więc chciałam zapytać o czym właściwie jest ta książka - a co za tym idzie film - o czarodziejach, wilkołakach, wampirach czy jeszcze czymś zupełnie innym ?
Tytuł książki to 'Piękne Istoty'. Taki sam jak filmu. A seria nazywa się 'Kroniki obdarzonych'. W książce nie ma żadnych wampirów czy wilkołaków, czarodziejów też raczej nie, ale istoty, które w niej występują są czymś mniej więcej podobnym do czarodziejów, ale tak bym ich na pewni nie nazwała. Oni sami nazywają się Obdarzonymi, a poza nimi są jeszcze inne istoty, których nie wymienię. ;)
Trudno opisać o czym jest książka, żeby dobrze opisać i nie zaspoilerować. Ale opowiada ona o chłopaku Ethanie, mieszkającym w miasteczku Gatlin, którego nienawidzi (może trochę za mocne słowo). Do miasteczka i do szkoły Ethana przybywa dziewczyna Lena, która ukazuje mu się w dość dziwnych i poplątanych snach. Należy ona do dziwnej rodziny Duchannes i Ravenwood. Zamieszkała z wujem Maconem Ravenwoodem, którego ludzie uważają za dziwaka. Lena jest tajemnicza, ale wraz z Ethanem zbliżają się do siebie. Odkrywa on jej tajemnicę, a także kim ona jest, a także tajemnica ich dwojga.
Wybacz nie umiem opisywać książek. :) Ale mogę podać linka do opisu na stronie empik'u: [url=http://www.empik.com/piekne-istoty-garcia-kami-stohl-margaret,prod57010175, ksiazka-p] Piękne Istoty - Empik [/url]
http://www.empik.com/piekne-istoty-garcia-kami-stohl-margaret,prod57010175,ksiaz ka-p
Podaję jeszcze raz, bo najwidoczniej filmweb, nie obsługuje ani 'url', ani edycji wypowiedzi.
Książka jest z tego samego gatunku, co "Zmierzch". Jakiekolwiek podobieństwo... Po prostu tego nie da się uniknąć. Książki przedstawiają zmiany jakie zachodzą w życiu głównego bohatera, bo na tym opiera się tworzenie fabuły. Jakkolwiek by się nie napisało kilka motywów się powtarza: ktoś się pojawia, życie bohatera staje na głowie i jest w niebezpieczeństwie. Wszystkie serie to posiadają, wystarczy przeanalizować fabułę.
Natomiast to, że w zwiastunie dopatrzyłaś się podobieństw w filmach jest skutkiem wizji reżysera.