PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566390}

Piękne istoty

Beautiful Creatures
2013
5,8 58 tys. ocen
5,8 10 1 58221
4,2 9 krytyków
Piękne istoty
powrót do forum filmu Piękne istoty

jak na razie jestem po kwadransie seansu. Pierwsza scena zapowiadal sie niezle, az nie doszlismy do pierwszego dnia szkoly. To jakas koedia czy co ?
Tyle bylo o tym filmie glosno, na podstawie ksiazki , nastepcy zmierzch etc
Coz, nie moge sie nie zgodzic. Jak na razie mamy tak koszmarne postaci, dialogi i akcje,ze moze to nawet przebic twilight

ocenił(a) film na 8
crulova

Najpierw zobacz caly, potem oceniaj.

crulova

Czyli film jednak nie ratuje tej historii :P Zastanawiałam się nad obejrzeniem, ale po tym co napisałaś odpuszczam. Zwiastun mi się nawet spodobał, ale rok czy 2 lata temu czytałam książkę, która jest słabiutka, nawet nie miernota :/ Aż dziw bierze że musiały pracować nad nią aż dwie babki xD

ocenił(a) film na 5
tomanowa

Film nie jest zły i na pewno jest lepszy od Zmierzchu..

Kaineko

Może kiedyś się z tym zmierzę, choć żeby film był lepszy od Zmierzchu wystarczy zatrudnić innych aktorów ;)
Co do fabuły nie mam złudzeń, ta powieść jest kolejną wariacją na temat Zmierzchu (mogę jeszcze wymienić powieść Blask, która jest czymś w rodzaju negatywu Zmierzchu, ale gdyby poszukać pewnie da się znaleźć więcej) Może role są pomieszane, ale fabuła w każdym wypadku identyczna

tomanowa

najgorsze że to wszystko nieźle się maskuje i człowiek nie wie w co wdepnął dopóki trochę tego nie przeczyta -_-'

ocenił(a) film na 5
crulova

Zastanawiają mnie motywy osób, które oceniają film po piętnastominutowym "seansie". Oczyma duszy zobaczyłam taki oto obrazek: Oglądasz przez 15 minut film, potem zatrzymujesz i pędzisz do komputera/komórki/laptopa, aby ślad bytności zostawić. Pozachwycać się, lub co częstsze żale wylać, że scenarzysta/reżyser/aktor (niepotrzebne skreślić) nie spełnił oczekiwań. Następnie ewentualnie w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku rozpoczynasz seansu ciąg dalszy ;) Nie bierz tego ad personam, to tylko moja ogólna, subiektywna wizja, bo wiele osób tak robi, ale pytanie o motywy pozostaje. Po co? Po kwadransie tylko geniusz objąłby całość i werdykt wydał.. no chyba, że to hit typu "Sharknado" ;)
Nie, nie zachwycam się tym filmem specjalnie. Taki tam sobie młodzieżowy obrazek a'la Zmierzch. 5 dostał ode mnie za sceny rodem z "Przeminęło z wiatrem" i przede wszystkim za rewelacyjną grę Emmy Thompson (Pani Lincoln/Serafine). Ale oceniłam go PO obejrzeniu wszystkich co do sekundy 124 minut ;)

ocenił(a) film na 3
szpilka_fw

Masz racje. Zawsze da sie znalezc cos dobrego. Kazdy ma tez swoja wizje historii.
Po co ? Jesli ktos widzi w czyms idiotyzm to ma czesto ochote sie tym podzielic z innymi i pokazac,ze to zauwazyl.

szpilka_fw

Widzę, że gumowy ludzik ze Star Wars wielkie wrażenie na Tobie zrobił. Długie zdania z dużą ilością przecinków i czasownikami na końcu o elokwencji Twojej świadczyć zapewne mają ;)

ocenił(a) film na 6
crulova

ogladam od pol godziny i ten poludniowy akcent juz mi siada na psychice... ksiazka tez jest tak napisana?