PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566390}

Piękne istoty

Beautiful Creatures
2013
5,8 58 tys. ocen
5,8 10 1 58235
4,2 9 krytyków
Piękne istoty
powrót do forum filmu Piękne istoty

Zaskoczyła mnie fabuła, ale czy wszędzie musi być aż tyle romantycznej miłości? Moja ocena 7,
byłoby więcej, gdyby nie ta romantyczna miłość, a dokładnie ilość scen jej poświęconych...bardziej
zepsuło niż nadało klimatu. Choć zakończenie fajne :)

ocenił(a) film na 6
jereczekogoreczek

Wydaje mi się, że ten film właśnie miał być o miłości i to był główny wątek i sens tego filmu. Moim zdaniem ten film nie jest jakiś szczególny, nie mówię że mi się nie podobał, był niezły. Aktorsko taki sobie, a fabuła nie była jakaś oryginalna i mnie nie zaskoczyła. Zakończenie było dziwne, bo z jednej strony życzyłam im żeby byli razem, ale w głębi duszy miałam nadzieję, że ten film skończy się w oryginalny i nieprzewidywalny sposób. Mimo wszystko miło mi się go oglądało więc dałam 6 :)

ocenił(a) film na 7
zoko757

A mi właśnie gra aktorska wydaje się atutem tego filmu :) Jednak potencjał nie został w pełni wykorzystany moim zdaniem. Fabuła może w trakcie zgodzę się nie była oryginalna, ale jednak zaskakująca pod koniec. Podkładu muzyczne idealnie komponowały się w klimat, ale zabrakło czegoś...magia bez magii jako takiej? Gdzie efekty specjalne? A co do miłości, to była aż nazbyt cukierkowa, przez co film momentami przynudzał. Nie czytałam książki, więc nie mam porównania.