Zastanawiam się po co w ogóle kręci się takie filmy i jacy zboczeńcy są ich odbiorcami. Nie wierzę że fascynować się tym mogą normalni, zrównoważeni emocjonalnie ludzie.
Dać ocenę 8 filmowi bo 2 część była dobra a 7 część się do niej odwołuje?? - Mało przekonujące - to jest tylko taki przykład. Zresztą po co ty na to odpisujesz. Raczej interesuje mnie odpowiedź kontrada a z tobą mogę popisać o dziecku albo o życiu w wielkim stresie :p
ps. To co napisałeś to jeden wielki chaos. Nie umiesz ładniej rozmieszczać zdań i cytatów? Pewnie argumenty dot. piły też tak napisałeś to potem nikt się ich nie doszukał
"Dać ocenę 8 filmowi bo 2 część była dobra a 7 część się do niej odwołuje?? - Mało przekonujące - to jest tylko taki przykład." to nie jest zaden przykład, bo VII nie nawiązuje do dwójki już to tłumaczyłem. Co do reszty twojej juz Ci to tłumaczyłem zrówno o dziecku jak i to, ze nikt to nie znaczy ty.
to nie jest zaden przykład - ja to pisałem to chyba wiem lepiej co napisałem dla przykładu. Nie dawaj dziecku pisać na kompie bo się gubi.
to nie jest zaden przykład zadałem ci proste pytanie, na które nie jesteś w stanie odpowiedzieć. weź już nie rób z siebie idioty, tłumaczyłem ci juz sprawe dziecka.
Piszesz do mnie czy do tego dziecka? Widziałem twoje inne fora. Czytanie ze zrozumieniem każdy zarzuca Tobie. Mówiłem żebyś nie dawał pisać dziecku.
Każdy jasne. Kazdy nie znaczy ty. Tłumaczyłem ci już sprawe dziecka, a ty dalej swoje. Nie ma się argumentów, znudziło się czepianie błędów, to trzeba się do dziecka doczepic. Przegladałem twoje fora, na kazdym próbujesz udowodnić swoje racje za wszelka cene.
Po to jest forum. I powiem więcej, czasem mi się udaje w przeciwieństwie do ciebie. Ponadto nie mieszaj do tego dzieci :D
Chyba ci przypomne twoje słowa "niektórzy zapomnieli do czego słuzy forum" jak chcesz przypominać innym, to przypomnij sobie najpierw,że forum słuzy do dyskusji, a nie do udowadniania swoich racji za wszelka cenę."I powiem więcej, czasem mi się udaje w przeciwieństwie do ciebie" udaję to ci się gnojenie ludzi."Ponadto nie mieszaj do tego dzieci :D" ja nie mieszam do tego dzieci sam je w to zamieszałeś, bo to ty ciągle zwracasz mi uwage na nie wiadomo jakie dziecko.
Dobra po kolei
7 jest w pewnych miejscach odmienna od serii (to się nazywa innowacyjność i jest powszechnie uważane za zaletę)
Ten fakt wynika z tego że Piła 3D nie miała być kontynuatorką tylko zamknięciem serii ( głównym motywem była próba ucieczki Hoffmana przed wymiarem sprawiedliwości i zemsta na Jill Hoffman nigdy nie popierał Jigsawa robił to co mu kazano a poźniej chciał wykiwać plan Kramera)
Wszystko co w tej części zrobił Hoffman (włącznie z grą Bobbyego) nie było kontynuowaniem działań Johna a jedynie próbą odwrócenia uwagi policji i pozabijaniem wszystkich którzy mają z tym coś wspólnego (możemy się tylko domyślać że Gordona też by zabił tak na wszelki wypadek) Gordon natomiast działając w imię swojego mentora pomścił Jill i pozbył się Hoffmana a SYMBOLICZNE wyrzucenie piły przekazało nam że to już
ostatnie GAME OVER
'Hoffman nigdy nie popierał Jigsawa robił to co mu kazano a poźniej chciał wykiwać plan Kramera"
Zagadka czemu te zdanie jest bezsensu? Odp A jak można wykiwać czyjś plan. Nie tłumacz się że to skrót myślowy,
Nie za bardzo wiem o co ci chodzi ty chyba nabrałeś jakiejś manii czepiania się szczegółów
Kramer miał plan a Hoffman chciał aby ten plan nie wypalił
gdyby mu się udało nazwałbym to "wykiwaniem planu Kramera"
nie widzę tu jakiegoś rażącego błędu i zaczynam odnosić wrażenie że jesteś nauczycielem polskiego
SYMBOLICZNE wyrzucenie piły przekazało nam że to już
ostatnie GAME OVER - A jak dla mnie rzuca tą piłe tylko po to by Hoffman nie miał możliwości odcięcia sobie kończyny dlatego kontynuacja serii to raczej rzecz pewna IMO.
Nie bądź taki płytki
Owszem wyrzucił ją żeby Hoffman nie mógł się uwolnić ale ten zwykły gest jest poza tym SYMBOLICZNY
trzeba mieć trochę szersze spojrzenie
A jeśli będzie jednak kontynuacja symbolika tego gestu jednak nie będzie nic warta.
Owszem jeśli w tym roku powstanie coś co będzie bezpośrednią kontynuacją to symbolika tego gestu będzie jedynie moim wymysłem
http://saw8movietrailer.blogspot.com/ Coś podejrzewają, że jednak będzie bo jakiś aktor podpisał kontrakt na 8 części :p
A tak z innej beczki - "Most people are so ungrateful to be alive. But not you. Not anymore.." - w której części poleciał ten tekst jigsawa bo chyba był lepszy niż wielokrotnie powtarzany i przewidywalny do bólu "game over". I właściwie to dzięki niemu piła jeszcze trzymała się swojego lepszego schematu.
Nie będę przeglądał wszystkich części od nowa by sprawdzić czy tylko w pierwszej, jednak jeśli tak jest to raczej nic dziwnego, że kontynuacje daleko uciekają od pierwowzoru. Co ma odbicie na ocenach :p
Znam tą stronę informowała o każdej kolejnej części Piły
póki co wysnuwa jedynie domysły
jeżeli pojawi się na niej jakieś oficjalne info wtedy będzie SAW 8
Yyyyy nie żebym się czepiał, ale strona blogspot służy do zakładania blogów. A taką stronę nawet mam ja, więc nie ma co się podniecać, tym co się znalazło. Bo równie dobrze mogę sobie napisać, że będzie reamek Beverly Hills Cop i że Will Smit zagra Axela, i też nie podać żadnych źródeł jak pan z bloga. A wy będziecie się zastanawiać czy to prawda.
PS co do szczegółów, to będę się czepiał może w końcu nie będziesz pisał takich głupich zdań.
"PS co do szczegółów, to będę się czepiał może w końcu nie będziesz pisał takich głupich zdań." - ten zaszczyt zostawiam dla pana zawiskiego z dzieckiem.
Ja sie tylko czepiam takich jak ty. Przestań wreszcie gadać o jednym i tym samym, bo tylko głupka z siebie robisz
Ależ czepiaj się tylko że to akurat ty napisałeś głupotę w dodatku NIE CZYTASZ ZE ZROZUMIENIEM
"Znam tą stronę informowała o każdej kolejnej części Piły"
Tak jak napisałem ta strona jest rzetelna za każdym razem miała tylko sprawdzone informacje ( wcześniej informowała o Pile 5 6 oraz 7) szybko pojawiały się na niej wszelkiego rodzaju newsy o obsadzie scenariuszu a kiedy tylko było dostępne to również trailery oraz krótkie opisy fabuły
To nie jest pierwszy lepszy blog założony przez kogoś tam
"( wcześniej informowała o Pile 5 6 oraz 7)" taaa to niesamowitę zwłaszcza że po piątce mówili że zrobią jeszcze 3 części. Więc tak sobie to tłumacz, zwłaszcza że ja tam nie widzę linku do oficjalnego newsa, gdybać to sobie on może i tyle w tym temacie.
ps poza tym nie widzę tam archiwum postów, więc te przewidywanie, to muszę ci wierzyć na słowo. A jak mam wierzyć komuś kto napisał, że Seria krzyk zapoczątkowała filmy z seryjnymi mordercami w masce.
aaa sorki wydawało ci się, że zapoczątkowała, co znaczy że jesteś ignorantem w dziedzinie filmów z seryjnymi mordercami w masce (No oprócz walentynek które tak ładnie spłyciłeś i opisałeś cała fabule w 1 zdaniu). Więc tak czy siak, nie wierzę w stronę z 1 postem i brakiem archiwum poprzednich postów. Jak wyślesz mi link, do poprzednich postów, obiecuje że cie przeproszę. A tak to pierwszy lepszy blog, napisany przez byle kogo.
Widzę że rozpoczynasz powoli karierę komika (mówię tak ponieważ naprawdę zaczęły bawić mnie twoje posty pewnie w to nie uwierzysz bo obraziłem Walentynki no ale trudno) zanim podam linki mam dwie prośbu
Oświeć mnie jaki wg ciebie film zapoczątkował zamaskowanych morderców
oraz dokształć mnie z zawiłej i skomplikowanej fabuły Walentynek którą tak haniebnie streściłem odbierając jej w zasadzie 100% sensu
a teraz obiecane linki
http://saw-5---trailer.blogspot.com/
http://saw-6-movie-trailer.blogspot.com/
http://saw-7-movie-trailer.blogspot.com/
W odp. na twoje "prośbu" (to jest dopiero komiczne, tak jak wykiwanie planu)
Ok po kolei
1 Pan do bloga to istny "geniusz" co roku zakłada nowego żeby pisać o Pile, a wystarczył by jeden prowadzony na bieżąco, Ale w każdym razie Przepraszam, miałeś racje.
2 Filmy o seryjnych mordercach w maskach przed Krzykiem: Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną, Piątek 13 (ale od 2), Halloween, dużo dużo wcześniej od Krzyku. Więc cie oświecam, czuj się douczony nawet nie musiałem ci kazać odciąć stopy :)
3 Pan z walentynek miał taki sam "genialny", powód jak Kramer. Pan z Walentynek zabijał bo laski go olewały, jak by przykuwał pokolenie do takiego urządzenia jak było na początku w 7 albo kazał grać im w głupie gry, wtedy pewnie uznał byś go za geniusza. Ale nie że chłopina używał łuku i np potłuczonego szkła, to wg ciebie jest banalny. Ale widzisz w porównaniu do Kramera, koleś jest dopiero bossem, skoro udało mu się:"jeden zabójca z problemem krwotoku z nosa zabija wszystkich i zyskuje dziewczynę" to jest genialniejszy od Kramera.
ps Krzyk to mój ulubiony horror, nie walentynki, ale widać w modzie masz pisanie dziwnych zdań i nadinterpretacje. Nie mam ochoty już z tobą pisać, żyj sobie w świecie gdzie Kramer to najlepszy postać od 100 lat w kinie, seria Krzyk, zapoczątkowała modę na morderców w maskach, i gdzie wcześniej przed piła nie było horrorów gdzie zło triumfowało nad dobrem. Moje pisanie tutaj z tobą uważam za GAME OVER narka.
"Może dziecko z którym ogląda horrory pisze mu te posty." jak powtórze setny raz, że zadne dziecko nie oglada ze mna piły to dotrze?
Piła jest czymś więcej niż tylko zwykłym filmem dla fanów którzy oglądając tę serię
doszukali się czegoś więcej niż krwi i przemocy
Po Jasonie czy Freddym John Kramer był prawdziwą innowacją ( i nie wspominajcie mi tu Lectera bo abstrahując od pytania który z nich jest lepszy to wszyscy wiedzą że oni praktycznie nie mają żadnych cech wspólnych)
Nie znowu?! Nie nudzi wam się? To już było, Elmo znamy twoje zdanie i to że jesteś trollem już od dawna więc po co znowu wracasz? Nie ośmieszaj się. Facepalm
Udajesz filmowego specjalistę a póki co nie podałeś żadnych rozsądnych argumentów przeciwko SAW
Nie ma sensu tego robić ponieważ
- i tak nikt tego nie przeczyta
- jeżeli nawet przeczyta to nie zrozumie (bo nawet nie zada sobie minimalnego wysiłku żeby zrozumieć)
z kimś kto ma beton w głowie nie warto dyskutować bo przypomina to jedynie walenie głową w (uwaga, paradoks!) mur.
ale niech będzie, najprościej jak potrafię: Przesłanie serii o szacunku do własnego życia (i przy okazji pogardzie dla cudzego) jest jednym z najbardziej oklepanych filmowych schematów.
Wykazałeś się właśnie niesamowitym brakiem wiedzy na temat głównych walorów serii SAW
Dokładnie zanalizowałem na forum filmweb poszczególne części
i wierz mi że przy wykazywaniu zalet pominąłem tę najbardziej ze wszystkich oczywistą czyli szacunek do własnego życia
posługując się równie skróconą wersją jaką i ty się posłużyłeś powtórzę to co już mówiłem
Zalety serii Saw
- aspekty psychologiczne ( w tym przypadku jest to bardzo mroczna psychologia)
- niezwykła symbolika pułapek które są powiązane ze złem kryjącym się w duszach ofiar
- złożony i skomplikowany umysł Johna Kramera który poznajemy przez całą serię
- złożone i skomplikowane plany Jigsawa dopracowane zawsze do ostatniego szczegółu
- poszczególne części serii łączą się ze sobą jak układanka
- problemy moralne ( bo czy ideologia Kramera nie jest aby bardziej etyczna od pomysłu przywrócenia kary śmierci?)
- całkowicie nowe spojrzenie na psychopatę ( seria SAW jest innowacją w filmie bo nie można Kramera traktować jako kolejnego klonu Jasona czy zamaskowanego mordercy z serii krzyk)
- idea pułapek czyli kolejna nowość w dodatku pułapki są ciekawie zaprojektowane i wymyślone)
Znalazłbym tego dużo więcej ale post pisze tak na szybko a poza tym to miał być jedynie skrót :)
"czyli szacunek do własnego życia"
Zwłaszcza swoje życie John cenił ponad wszystko, bo jak zakończył pan którego nie udało się zmanipulować (dalej twierdzę, że pewnie dla tego ze mu nie porwał żony i nie kazał odciąć stopy, wtedy to działa aaaa działa też jak jesteś uzależnianą od narkotyków ćpunką) i jak zakończył nie trzeba nikomu przypominać. Cenił też, zabijając, lub inteligentnie oszukując. Ta wersje uznaję pan nade mną, biedny oddział Swat który jakoś w tej klatce nie miał kaset, z instrukcją gier, a była to egzekucja ceniącego swoje życie Johna K, byle by tylko go nie złapali przed "nauczeniem" innych ofiar.
ps Guzik wiesz o Seri Krzyk, nawet nie chcę mi się z tobą dyskutować, na ten temat jak debilne zdanie ułożyłeś.