Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83933
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

Wielkie bum! Piła 3! Wszędzie reklamy i inne bzdury typu "ludzie mdleli i rzygali". A jak wyszło? Beznadziejnie, żeby nie powiedzieć gorzej. To już nie jest horror tylko masakra. Nie ma żadnego napięcia, film nie budzi grozy. Autorzy chyba próbowali za wszelką cenę obrzydzić widza co także wyszło nie zbyt dobrze. Specjalnie poszedłem do kina żeby to obejrzeć i teraz tego żałuję. Fabuła ostro naciągana i bez żadnego zaskoczenia na końcu. Nie polecam tego filmu. Mocno przereklamowany.

ocenił(a) film na 5
pedo19

Jak dla mnie film jest świetny. Co prawda do pierwszej Piły mu jest daleko ale drugą część za którą nie przepadam deklasuje. Pokazali nowe sposoby by zabić człowieka, czyli tak samo jak w poprzednich częściach. Robią to coraz ciekawiej, sam przyznaj :) Co do zakończenia to się nie zgadzam. Nie jest ono takie jak Piła I ale wciąż jest zaskakujące i poukładane. Nie ma tam nie jasności co i dlaczego by widz wyszedł zdezorientowany. Widać czarno na białym co kim jest, co zrobił i jak to wymyślił Jigsaw. Nie mogę się doczekać kolejnej cześci tak samo jak moi przyjaciele. Ogólnie oceniam film na 8/10.

Pozdrawiam.

Skaza

Ale to właśnie chodzi o to, żeby widz był zdezorientowany. Żeby uruchomił swoje szare komórzyska i zastanawiał się, jak to się stało, że..., dlaczego tak było.... Aby mniał odpowiednio długą ilość czasu na zastanawianie się, aż do momentu, kiedy pojawi się kolejna część ( a pojawi się ), w której ta część zagadki się rozwiąże, albo jeszcze nie ( ma być jeszcze piąta część )!!! Ale film szczerze mówiąc kiepściótki. Pozdro.

pedo19

W pełni się zgadzam z Dowhookiem. Film żałosny i psychiczny.

ocenił(a) film na 3
Charlotta

Ja jeszcze co prawda filmu nie widziałem, ale mam takie pytanie-jak film może być "psychiczny"?;)

ocenił(a) film na 5
pedo19

I tu sie zgadzam w 100%. Ten film to porazka, oby nie powstala kolejne czesc i tak juz naciaganego filmu!

użytkownik usunięty
sajmon696

Także się z tym zgadzam... trzecia część to naciągana rzeź... nic poza tym. Jednak Ci, którzy lubią oglądać nieludzkie sytuacje to nie będą rozczarowani... ja mam nadzieje, że kolejna część niepowstanie.
Pozdrawiam Serdecznie.

a ja się nie zgodzę z tym co napisał Dowhook że nie ma zaskoczenia na końcu.
Otóż zaskoczenie jest i to bardzo duże, tylko trzeba trochę pokombinować. Bo wy pewnie czekaliście aż wszystko zostanie wam podane na tacy...

mikesz

Dokładnie. Zaskoczenia były aż 3, 4 i ten kto twierdzi, że widział o nich od początku kłamie. Albo też nie rozumie zakończenia. Polecam ten wątek:

http://www.filmweb.pl/topic/556207/Cała+prawda+o+pile+3!+%5BSPIOLERY%5D.html

2ofus

Byłam na tym nie dawno ,chociaż wszyscy odradzali bo to takie straszne niby było ale mnie częściami ten film śmieszył.Myślałam że będzie bardziej straszny.Mimo tego zaskoczenia nie żałuję że poszłam na SAW3. :D :D :) :P :P :P

ocenił(a) film na 6
pedo19

uważam ze horror bardziej niż przerażac tylko - straszyć
jednym słowe - masakre - odnosnie filmu
a ocenka hmmm jeszcze nie wiem:)

ocenił(a) film na 8
pedo19

Szczerze?Nie zgodzę się z Tobą ponieważ film trzymał w napięciu do samego końca a końcówka jak zwykle zaskosczka!Żaden film nie ma i nie miał dobrej kontynuacji i nie będzie zapewne długo(chociażby Cube niby dobry film ale 2 częśc totalna kicha,albo Milczenie Owiec film na owe czasy b.dobry i co kontynuacje takie sobie)a Piła jest wyjątkowym filmem gdzie pierwszabędzie najlepsza a dalsze częsci będą tak jakby uzupełnieniem więc nie ma co oczekiwać że to będą świetne kontynuacje,ale czekam na kolejną część i napewno nikt kto ten film zna nie zwiedzie się.

ocenił(a) film na 8
pedo19

hmmmm nie wiem dlaczego ci się nie podobała niebyła aż taka zła jeżeli sie fabuły doszukać nie umiesz to trudno a poza tym hmmm zakończenie jest dosyć zaskakujące ponieważ kolejna część zapewne powstanie ale kto teraz będzie królem gry ?:] kto będzie robił pułapki ? a może Jigsaw grał tez w gre ? :D
wile nieścisłości jest i to mi się właśnie podoba zachęca do oglądania ;]

jak Dlamnie hmmmm 8/10 ;]