Taki głupiego filmu dawno nie widziałem, o ile dwie pierwsze części posiadały jakąś fabułę to trzecia jest tragiczna, i głupia. Wydaje mi sie że w całym filmie chodziło o pokazywanie coraz makabryczniejszych scen. W dodatku śmieszna paplanina Jigsawa o próbie charakteru (śmiech na sali), albo dramat ojca, który musi zdecydować czy spalić zabawki syna czy uratować sędziego (który dał za małą kare sprawcy wypadku w którym zginął jego syn, chyba próbowali nadać filmowi trochę dramatyzmu <lol>). Ogólnie mówiac głupia, niciekawa rzeźnia. Chyba że komuś odpowiadają takie klimaty.
To jestem ciekaw jakie? Że trzeba cenić życie? Wg mnie jeśli ten film ma jakiekolwiek przesłanie to podane w bardzo nieciekawej formie. Pozro.
no cóż, muszisz jeszcze raz obejrzeć ten film, by zrozumieć go. wtedy prawdopodobnie go zrozumiesz, ale przecież takie klimaty nie odpowiadają, no to już raczej nic z tego nie będzie.
pozdro
frost doszukujesz się jakichś mądrości i uważasz ten film za jakiś wspaniały z niewiadomo jakim przesłanie. Przecież to kiszka. Chcesz troszkę życia? Poczytaj sobie literatury pięknej, poczytaj filozofów np. Nietzschego, pooglądaj inne filmy a nie bezmózgą wyrzymanke i tyle. Jeśli twierdzisz, że Piła 3 to film z głębokim przesłaniem i jeśli komuś się nie spodobał to (o zgrozo!) nie zrozumiał go to chyba mało wiesz o świecie, o życiu słuchasz hip-hopu a kultowe filmy dla Ciebie to własnie takie pokroju Piły 3. Co tu do rozumienia?
a to, że:
1. klutowe filmy to dla mnie klasyki typu "halloween", "omen", "egzorcysta" i "piątki 13".
2. Hip hop to szmira, wolę słuchać rocka. ale to przecież nie ma nic do rzeczy
3. skoro polecasz mi literaturę piękną, to z chęcią skorzystam.
4. nie uważam że "piła 3" to wspaniały film. uważam jedynie, że ten film jest jedyny w swoim rodzaju. z tym musisz się zgodzić.
i tyle.
Ja chciałbym zrozumieć przesłanie tego filmu, więc prosiłbym cię abyś jako znawca gatunku przybliżył mi je, jestem bardzo ciekawy. Jeżeli będzie to wymagało obejrzenia filmu po raz kolejny to jestem skłonny to zrobić. Powiedz mi na co mam zwrócić uwagę aby dobrze zrozumieć przesłanie. Pozdrawiam.
no cóż, nie uważam się za znawcę gatunku, ale myślę że ponowne obejrzenie trzech części powinno dać tobie cokolwiek do myślenia. ja już wiele lat oglądam horrory i z tego powodu po prostu go zrozumiałem. nie wiem czy jesteś fanem horrorów, a więc nie wiem czy jakoś mogę ci pomóc. po prostu ten film sam do ciebie wpłynie po jakimś czasie.
pozdrawiam.
Ja również nie uważam się za znawcę gatunku, jedank potrafię docenić dobry horror jak np. "Egzorcysta" czy "Lśnienie". Piła III jest jednak niestrawna dla mnie, odpychajaca, mimo wszystko muszę przyznać że druga częśc wg mnie była całkiem wciągająca jednak jej kontynuacja już nie. A szukanie w niej większego sensu czy przesłanie jest bezcelowe, chyba ze jak ktoś sie uprze to może znajdzie. Pozdro
wiesz, ja dokładnie tak jak ty, składam hołd takim filmom jak "egzorcysta", "omen", "halloween" i wielu podobnym. chcę tylko, abyś zauważył że w XXI wieku bardzo mało powstaje filmów które zasługiwałyby na ocenę pozytywną. myślę że 'Piła' wyróżnia się ponieważ jest ona jedyna w swoim rodzaju. morderca z halloween, z piątku trzynastego, z czarnych świąt, oni mordowali sami. jigsaw natomiast zmusza do samobójstwa. tego jeszcze w kinematografi nie było. powinno się to docenić. ja jestem za.
Rozspiałeś sie Frost na całego ale nadal nie odpowiedziałeś jakie jest to przesłanie filmu? Migasz sie o odpowiedzi bo sam pewnie nie wiesz co masz napisać.Obejrzałem trylogie "Saw" i tez jak Klinski nie znalazłem przesłania.Bądz tak miły i oswieć nas!
nie wymiguję się, tylko chcę by ktokolwiek kto nie rozumie tego filmu, obejrzał go jeszcze raz, a jeżeli i to nie skutkuje, to poraz kolejny. praktycznie każdy film ma przesłanie, ale ja filmweb założyłem sobie by oceniać i komentować filmy, a nie tłumaczyć innemu filmwebowiczowi jakie przesłanie ma film. i nie mówię tego po złości. pozdrawiam.
HaHa.I dalej migasz sie o odpowiedzi.Znowu zero konkretów z Twojej strony.Napisz nam prosze,w prostych słowach jakie ta trylogia ma przesłanie?
I nie kaz nam oglądać ponownie Piły.Ja 3 czesci pod rzad juz nie strawie.Odpowiedz krótki i zwiezle.
Dajcie ludzie spokój ten film to bieda totalna, nie mówie że jest beznadziejny, ale liczyłem na cos lepszego.