Zauważyliście że wraz z kolejnymi częściami ciała w odpowiednich ilościach na plakatach PIŁY (chodzi o kolejne części Piły) drastyczność scen I fabuła są coraz brutalniejsze, ciekawsze i bardziej zawiłe? Zobaczymy czym pochwalą się wytwórcy Piły III
Możesz napisać to zdanie jeszcze raz tylko tak bardziej 'po polskiemu'? Bo dwa razy czytałem i nadal niezbyt rozumiem, co usiłowałeś przekazać.
miałem na myśli to że z kolejnymi częściami piły fabuła jest coraz lepsza a brutalność filmu coraz większa i czy teraz będzie tak samo!
Zwariował(a) Panicz/Panna? równie drastycznych scen jak finał z piłą łańcuchową czy wiercenie w głowie trudno się doszukać w poprzednich częściach Piły. Część trzecia jest zdecydowanie najokrutniejsza. Choć również najbardziej ambitna.
"Część trzecia jest zdecydowanie najokrutniejsza. Choć również najbardziej ambitna"
Powiedz szczerze-piszesz to na poważnie?CHodzi mi o ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi
Nie wiem ja jest w 3 bo jeszcze nie oglądałem, ale jak dla mnie scena w 2 kiedy babeczka wpada do dołku (w zasadzie to ktoś ją tam wrzucił) pełnego strzykawek była dosyć mocna :)
Mnie jedyna scena która troszke przeraża (2 czesc Pily) to wtedy jak ta babka wkłada ręce do tego pudła żeby strzykawkę wyjąć a to sie okazuje, że jej nadgarstki zaczynają ostrza przecinać.
A ja tu nie byłabym taka pewna . . . Czytałam, że faktycznie jest brutalnie.
Chociaż ludzie czasami mają tendencję do wyolbrzymiania problemu ;)
Czytałam, że zdarzył się nawet przypadek, że kogoś trzeba było odwieźć do szpitala... a tak jak już gdzieś na forum pisałam, nie wydaje mi się, żeby szli na to ludzie o słabej psychice... Ja nie wiem, czy się odważę obejrzeć...
Jeśli ktoś ma naprawdę słabą psychikę to żadnego horroru nie powinien oglądać dla jego własnego dobra...Ale z tym odwożeniem do spzitala i omdleniami o jakich było dość szumnie...wg mnie to już lekka przesada no i oczywiście reklama dla filmu ;)
odp.do Jigsaw: ja nie mam (chociaż nie jestem pewien) słabych nerwów bo dość dużo drastycznych scen się naoglądałem, ale na "ZEJŚCI"-u chyba zemdlałem
Z tych scen, które wymieniliście akurat żadna mnie nie ruszyła. Za to zasłaniałam sobie oczy jak ten człowiek...nie pamiętam, jak miał na imię...palił się w piecu, albo (tu znowu brak imienia) inny człek zrywał sobie skórę z karku...ugh...
A co do tych omdleń, mam taką nadzieję, że to tylko pogłoski... ;)
A ja tam sie tych scen nie boję bo to tylko film, ale nie ma co, Hostelu nie obejrzałem bo tamte sceny tortur były tak okrutne, że nie dałem rady. Natomiast sceny ze wszystkich trzech PIŁ były ostre, jedne mniej, drugie bardziej, ale ja miałem takie odczucie, że mimo że przerażały, to jednak bardzo mi się podobały! Najlepsza scena to pułapka Troya z trójki, gdy wyrywa sobie z ciała łańcuchy. To było coś! Pozdro dla fanów Piły!