Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83933
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

moim zdaniem Saw III to już przesada;/"lejąca sie litrami krew i fruwające flaki";/ten shit w niczym nie przypomina genialnie nakręconej pierwszej częsci...niestety..a jak jeszcze ma wyjść 4;/byłam na tym w kinie i do dzisiaj żałuje tych kilku zlotych wydanych tylko po to by zobaczyć jak dziewczyna w pierwszym rzędzie puszcza pawia w chipsy;// nie pisze tego po to by kogos sprowokowac,to jest tylko moje osobiste zdanie na temat tej tandetnej i płytkiej produkcji(moze w tym momencie uraziłam fanow tej częsci,ale sorry taka jest prawda)...i mam nadzieje ze nie zostane za to zbesztana na forum;)pzdr;)

ocenił(a) film na 8
katie03

Oooo strasznie Cie za to zbesztam :D hehe a tak na powaznie uwazam ze za wiele rzeczy w tej czesci nie dopowiedziano i moze z tad taka niska ocena w stosunku do innych czesci jak dla mnie moze rzeczywiscie za duzo krwi ale... sama jednak gra była cudowna tzn to co gosciu przewidzial i sam jej schemat i to ze grajacym okazal sie ktos kto o tym pojecia nie mial dla mnie pod tym wzgledem dorownuje jedynce :)
ehh mialem Cie zbesztac nom ale nie mam serducha do tego ;) PZDR

Makron

no z tą grą Ci przyznam rację;)ale co do reszty to moim zdaniem dno;/ jak dla mnie ta część nie ma juz takiego klimatu jak jedynka;)
P.S.dziekuję, że mnie nie zbeształeś;)w dzisiejszych czasach mało osób potrafi się od tego powstrzymać;D pzdr

katie03

Według mnie to właśnie 3. część była najlepsza...
Takie horrory nie są dla jakiś strachliwych różowych blondi, więc po co oglądałaś????
Horror to film w którym powinna się non stop lać krew i fruwać flaki.... O to w tym chodzi, jeżeli ty nie widzisz w tym tego piękna to nie oglądaj prawdziwych horrorów tylko wróć się do "Koszmaru Minionego Lata", albo lepiej oglądaj tylko Straszne Filmy, które są coraz bardziej tantetne...

ocenił(a) film na 3
niki666

"Horror to film w którym powinna się non stop lać krew i fruwać flaki" ale to tylko w slasherach, nie we wszystkich horrorach.

niki666

wg ciebie 3 część,wg mnie 1...no ale każdy bedzie miał zapewne inne zdanie na ten temat;)i nie nazywaj mnie strachliwą,różową blondi bo po pierwsze nie jestem blondi,a po drugie w Pile nie ma sie naprawde czego bac,głównie w 3,gdzie nawet nie ma czasu na strach, bo horror dla mnie jest straszny wtedy,gdy mniej jest krwi,czyli im mniej widac tym straszniej jest;)tak jak np.w "Blair witch project"...ale to tylko moja opinia...aha i wg mnie "Koszmar minionego lata" i "Straszny film" też są tandetne i płytkie,wiec nie wiem po czym wywnioskowałaś/łeś że oglądam tego typu filmy???? pzdr

ocenił(a) film na 8
katie03

hmm w Pile nie chodzi o flaki i szkoda ze tego nie zauwazyles :|... Gdyby tak było to ten film skonczylby jak Hostel... Mocna strona Piły jest tajemnicza, zagmatwana fabuła...

a i jeszcze jedno... nawet gdyby mi ktos przystawil pistolet do głowy to nadal upierałbym sie ze Piła to thriller ;D

katie03

Sorki, trochę mnie poniosło (na ostatnim forum w którym pisałam posta byli nieciekawi ludzie)...
Plus za "Blair Witch Project"... też to uwielbiam...
Ja jestem przyzwyczajona do tego typu horrorów i lubię to, zresztą lubie różne typy horrorów... ale ostatnio potrzebuje czegoś krwawego... ;)

niki666

eh;)czasami tak jest;)noo "Blair witch project" wymiata i tyle;) z tymi krwawymi horrorami to tylko kwestia gustu;)co kto lubi...pzdr;)

ocenił(a) film na 6
niki666

A i jeszcze jedno... czy rzeczywiście można dostrzegać piękno we fruwających flakach i litrach krwi ? jeśli tak to chyba coś nie tak z psychiką...zachwycać może jedynie realizm przedstawionych scen... to takie moje skromne zdanie

ocenił(a) film na 6
katie03

hmmm...Film byłby dużo lepszy, gdyby zaniechano scen makabrycznych, po nich pozostaje jedynie obrzydzenie i psują cały klimat... Jednak muszę przyznać, że III również trzyma w napięciu i zaskakuje zakończeniem...