Nie da się ukryć, że Pan Układanka jest człowiekiem nieprzeciętnym. Proponuję wypisać wszystkie jego zdolności i talenty:
- Chirurg - potrafił włożyć kolesiowi klucz za oko, nie uszkadzając go w żaden sposób (nie licząc lekkiego zaczerwieniania) - Piła II
- Świetny konstruktor. Sam stworzył mnóstwo pułapek, które działają bez zarzutu. Pomijam fakt, że facet ma gdzieś z 60 lat i ledwo zipie. Z drugiej strony, zabaweczki mógł stworzyć za młodu, ale fakt faktem, mało kto jest aż tak zdolny.
- Zdolność do zdobywania wszelkiego rodzaju trucizn, broni, leków obniżających rytm serca itp, itd.
- Jest nieuchwytny. Porwał i uwięził sporą grupę ludzi, ale jakoś nikt nic nie widział, ani nie słyszał.
- Potrafi przewidzieć wszystkie kroki swoich ofiar i nigdy się nie myli.
- Wspaniały mówca.
- Posiada na własność jakiś ogromny magazyn, czy co to było (Piła III), dom otoczony metalowymi ścianami (Piła II), sprzęt komputerowy, kamery i inne akcesoria (nie mówiąc już o materiałach na pułapki), i chyba nie musi za to płacić, bo przypuszczam, że leżąc na łożu śmierci raczej nie pracuje.
To na tyle. Liczę, że zauważyliście jeszcze jakieś cudowne zdolności naszego bohatera.
CUDOWNY:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:!!!!!!!!!!!WSPANIAŁY...JEDYNY SWOIM RODZAJU:):)
Nie jestem do konca przekonany czy Jigsaw jest 'chirurgiem', w/g mnie to Dr Lawrence (ofiara z pierwszej czesci) 'operowal' Michaela
tylko pojawia sie pytanie, czemu to Lynn robila w pile III operacje.. gdyby John mial doktora w szachu, ten sam by mu ja zrobil..
ta jigsaw ma mnowstwo cudownych zdolnosci ...np zdolnosc do bycia psycholem
pozatym zadnym konstruktorem to on nie jest te "zabawki" wymyslila brygada
gosci z ekipy filmowej ... podobnie tez nie jest mowca dialogi nawet nie sa jego :P
zdolnosc to on ma jedna ,... jest aktorem
To amerykańska odpowiedź na Rysia Lubicza. On już w latach 80-tych porywał swoich pasażerów i wciągał w jakieś dziwne gry.
Do tego miał wspólnika - Axemana czyli Jerzego Chojnickiego, który wozi do dziś w swoim samochodzi wielki topór.
A NA DODATEK JEST ON WYMYSLONA POSTACIA FILMOWA, KTORA POWSTALA ZEBY TAKIE DZIECI O ZANIZONYM POZIOMIE INTELEKTUALNYM JAK TY MIALY SIE CZYM JARAC ORAZ ZEBY ICH ZYCIE PRZYNAJMNIEJ Z ZEWNATRZ NIE WYDAWALO SIE NA PUSTE NICZYM KUBATURA MUSZLI KLOZETOWEJ.
O FILMIE NAPISZE NAJKROCEJ JAK TYLKO POTRAFIE
IT'S NOT ENOUGH CREEPIE FOR MY LIKING