PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271498}

Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83817
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

Ludzie sluchajcie! niejaki popierdolony kolo o ksywie DEL VARES załozył temat na stronie poświęconej Pile 1

Przeczytajcie co ten głab pisze!!!!!
Moim zdaniem trzeba gościa zlinczować i dziwi się ze są osoby ktore pojeba poparły

oto jego list ktory skopiowałem ze stony o pile 1:

Drodzy fani "Piły 2,3..."

Uważam ze pierwsza część „Piły” jest naprawdę dobra. Pomysł na realizację prawie całego filmu w jednym małym pokoiku jest naprawdę świetny, a zakończenie całkowicie niespodziewane. Reszta serii to niestety prawdziwe GÓWNO, które nieudolnie kopiuje pomysły z "Cube".

Jeśli naprawdę jesteś prawdziwym fanem „Piły 2, 3,4,5,6,7,8,... (i tak dalej, dalej, dalej, aż zapewne do nieskończoności)” to znaczy, że jest coś z tobą nie tak. Dlatego radzę wizyty w kinie zamienić na wizyty u psychologa. Mówię całkowicie poważnie. Lubisz oglądać na ekranie krew, ból i sadyzm? Naprawdę całkiem zdrowe upodobania. Polecam zatem podcinanie sobie żył czy wkładanie igły w oko. Wreszcie poczujesz film na własnej skórze.

Docinam fanom Piły 2 i jej kolejnych części nie bez powodu. Znam aż dwóch takich fanów i są to osoby, o których nikt nie powie "ten koleś/dziewczyna jest normalny, jest z nim/nią wszystko w porządku". Są to bowiem osoby całkowicie niedojrzałe emocjonalnie, wręcz społecznie niedostosowane.

Filmy w stylu "Piła 2" są przykładem niezdrowego trądu w kinie. To wynaturzenie, rak żrący w hollywoodzkiej, japońskiej, a powoli i europejskiej kinematografie. Nic dziwnego, że Hindusi biorą nas LUDZI ZACHODNIEJ KULTURY za wynaturzanych zboczeńców, skoro zachwycamy się tak wynaturzoną i sadystyczną sztuką.
Nie mam nic przeciwko horror. Serio. Jednym z moich ulubionych filmów jest przecież "Coś" czy "Obcy". Uważam jednak, że filmy pokroju Piły 2 i dalszych jej części powinny być zabronione, aby nie robiły wody z mózgu młodzieży oraz zdziecinniałym dorosłym.

Jak można zatem wyjaśnić fenomen tak okrutnych filmów jak Piła 2,3,…? Nic prostszego, wystarczy bowiem sięgnąć do historii europy: walki gladiatorów w Rzymie czy publiczne egzekucje w średniowiecznych miastach stanowiły doskonałą atrakcję dla dużej części społeczeństwa. Czyżby filmy w stylu "Piła 2" są barbarzyńską rozrywką XXI wieku? Najwidoczniej.

Oczywiści zdaje sobie sprawę, że są osoby normalne, które oglądają tego typu filmy z nudów, ponieważ nic lepszego akurat nie leci w telewizji albo, dlatego, że jego dziewczyna lub jej chłopak uparł się iść z nim/nią do kina na ten szajs. Nie szkoda wam jednak swojego czasu? Czy nie lepiej iść z kumplami na piwo albo zaprosić znajomych do siebie na wódkę/wino/ fajkę wodną?. Nie są to wprawdzie całkiem zdrowe rozrywki, ale przynajmniej nie wynaturzają naszej osobowości.

ANTYFAN WSZYSTKICH FANÓW PIŁY 2,3,… I TYM PODOBNEGO GÓWNA

DEL VARES

ocenił(a) film na 9
areyoutolkingtome

Dowalić pojebowi del varesowi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

areyoutolkingtome

Poczułam się naprawdę urażona tym listem!!!! Bardzo lubię seria Piła i nie wiem dlaczego mialam być "niedojrzał emocjonalnie, wręcz społecznie niedostosowana". Ten koleś co to napisał pewnie sam jest jakimś sfrustrowanym dzieciakim

ocenił(a) film na 5
areyoutolkingtome

a ja się zgadzam z pierwszym zdaniem tego gościa. tak samo jak jemu, podoba mi się pierwsza część piły, a kolejne zdecydowanie mniej!
Dalej niestety nie czytałem :D

areyoutolkingtome

Pierwsza Piła była przeciętna (choć zakończenie całkiem niezłe), ale kolejne jej części to już prawdziwa intelektualna porażka.

użytkownik usunięty
areyoutolkingtome

Gosc ma sporo racji, ludzie ktorych bawi ogladanie tego typu badziewia sa jebnieci. I nie ma sie co oburzac, nalezy raczej przemyslec o czym swiadczy fascynacja tego typu "rozrywka"

ocenił(a) film na 7
areyoutolkingtome

A ja się zgadzam z DEL VARESem. Ma rację. Nie lubię oglądać aż takich krwawych filmów. Ale cóż, to jest rzecz gustu. Jedni lubią, drudzy nie. I tyle.

ocenił(a) film na 6
mnich141091

Jak dla mnie saga "Piły" jest średnia, ale... obrażać innych i komentować gusta? To bardzo niegrzeczne. Wręcz bardzo wkurwiające. Jednak najbardziej rozdrażnił mnie stosunek do osób oglądających sadyzm na ekranie. Dlaczego? Od dawna walczę z ludźmi, którzy "okładają" fascynatów szeroko pojętego kina grozy. Nienawidzę, jak ktoś wyzywa od sadystów itd. osób oglądających mocne filmy. To niedojrzałe i bezsensowne. Każdy ogląda to, co chce. Mnie gówno obchodzi, czy ktoś sobie wierzy w Jezusa, czy też w Potwora Spaghetti. Zdarzają się jednak odłamy to komentujące. Drażniąca sprawa...