PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271498}

Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83817
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

nie ogladalem choc mialem na kompie ale usunolem i dobrze zrobilem bo sceny niektore sa obrzydliwe i chore ja sie tylko dziwie amerykanom ze potrafia zrobic tak chore dzielo pozniej naogladaja sie tego 14 latki i nic dziwnego ze pozniej psychika wysiadzie i beda mordowac w bestjalski sposob WIEC APELUJE NIE OGLADAJCIE NIE WARTO NISZCZYC PSYCHIKI I NIEWARTO PATRZEC NA CHORE DZIELA AMERYKANOW KTORZY MAJA WYPACZONE PSYCHIKI.

ocenił(a) film na 10
Ciemny_Wilk

Nie no tacy ludzie jak Ty to mnie najbardziej wkurzaja. Ciekawe ile ty masz lat bo ja mam 14 i ten film to jedna z najlepszych serii ostatnich lat. mi sie psychika nie zniszczyla, ciekaw jestem jaki Ty film byś mymyślił, pewnie teletubbisie ganiający za motylkami :/

ocenił(a) film na 1
tom320000

tak jeszcze psychika Ci sie niezniszczyla ale za kilka lat bedzie inaczej a ja wole np. wladce pierscieni albo lost bo te sa bardziej wartsciowe.

ocenił(a) film na 4
Ciemny_Wilk

Ja mam już 23 lata i od dzieciństwa oglądam horrory. Oglądałem już tyle makabrycznych i obrzydliwych filmów i co? Jakoś nie mam ochoty wyjść na ulicę z siekierą ani nie czuję żeby moja psychika uległa spaczeniu. Jak człowiek jest normalny może oglądać co mu się podoba i to nie wpłynie na niego destrukcyjnie a jak ktoś ma problemy z własną głową to i Myszka Miki może wpędzić go w psychozę. Śmieszą mnie wypowiedzi twierdzące że oglądanie jakichś filmów, słuchanie muzyki, bądź granie w gry może komuś skrzywić psychikę. Taka wypowiedz świadczy o tym że nie masz najmniejszego pojęcia o mentalności ludzkiej.
Swoją drogą Piła (może oprócz pierwszej części) to zwykła szmira dla mas, jest wiele dużo lepszych horrorów.

Travis

wszystko można oglądać, jeśli patrzy się na to z przymróżeniem oka. Piły trójki osobiście nie polecam, ale nie jestem, aż tak negatywnie nastawiony.

Ciemny_Wilk

Facet !!! Dla ciebie chyba nawet bajka Czerwony Kapturek jest nie do przyjecia, bo tam tez jest krwawy motyw (wilk zjada babcie - obrzydliwe!!!).
Wspolczuje ci... Wypisujesz takie glupoty na forum o horrorze, ktory jest barzo dobrze zrobiony. Mam troche wiecej niz 14 lat, ogladalam SAW 1,2 i 3. Mam nadzieje, ze niedlugo obejrze 4, bo jest zapowiedziana na koniec pazdziernika.
Zapraszam cie do kina hahaha...

ocenił(a) film na 7
Delfina

Tylko czemu ten śmieszny człowieczek dał SAW 1 ocene 10 ...

BTW. Tylko idioci oceniają film, nie oglądając go.

ocenił(a) film na 1
Pypciu

wiesz czemu dalem saw 1 ocene 10/10? powiem wam. Pila jeden jest dla mnie fajnym filmem pod wzgledem tego ze wszystko uklada sie w calosc. Fajna muzyka i swietne zakonczenie czynia z tego filmu arcydzielo. Ale mimo tego film ma jeden olbrzymi minus. Minusem jest fakt ze poprostu sie balem. Balem sie zgasic swiatlo w nocy, balem sie zostawac sam w pokoju w nocy, balem sie tej cholernie strasznej maski tego psychopaty. Jeszcze mimo iz 2 lata minely kiedy ostatni raz ogladalem pile jeden to miewam czasami sny. Sni mi sie ze jigsaw mnie porywa albo goni i chce zmusic do wziecia udzialu w jego grze.
Niedawno ogladalem film wzgorza maja oczy. gdy szlem spac caly ten shit z takich filmow wylazi przed oczami mam tylko brutalne i straszne sceny chorych filmow amerykanskich nie zebym jakos strasznie sie bał ale te widoki beda powracac do mojej swiadomosci jeszcze nieraz i dlatego unikam takich filmow jak seria pily albo cos podobnego. Jezeli uwazacie ze takie filmy nie wplywaja na wasza psychike to mozna wam gratulowac. Mi do szczescia brutalnosc i przemoc nie sa potrzebne wiec wole zagubionych ogladac albo m jak milosc bo wlasnie takie seriale cos wniosa do zycia a nie tylko przemoc i brutalnosc.

Ciemny_Wilk

No to może po prostu nie oglądaj takich filmów, bo z tego co tutaj przeczytałam to skoro film wprawia cię wręcz w odrętwienie i strach prześladujący w zwyczajnym życiu - a nie tylko wówczas oglądania filmu - to jednak takie fimy nie są dla ciebie O_o
Nie będziesz oglądał - nie zepsuje ci się psychika. Proste.

Ciemny_Wilk

dziecko, gdzie są Twoi rodzice? po tym co napisałeś to Ty nie powinieneś oglądać w ogóle horrorów nawet z opiekunem! weś misia i do kąta... (bez urazy)

ocenił(a) film na 8
Ciemny_Wilk

chlopcyku ile ty mas latek cio? jak kolega napisal misia i do konta, ksiuka do buzi... KCIUKA MOWIE! i nigdy wiecej nie ogladaj takich śtraśnych filmów dobzie... obieciaj ;)

Makron

Bo my wszyscy tutaj jesteśmy taaacy troskliwi ^^

ocenił(a) film na 1
wariacja

staram sie nie ogladac takich filmow i dzieki za troskliwosc szkoda tylko ze juz dawno moje pluszaki gdzies sie zapodzialy :))))

ocenił(a) film na 8
Ciemny_Wilk

To wyjasnia dlaczego poprawnie nie działasz ;]

ocenił(a) film na 10
Ciemny_Wilk

hahahhahahah ale z ciebie jest ciota "Sni mi sie ze jigsaw mnie porywa albo goni i chce zmusic do wziecia udzialu w jego grze" piła to film gore a w takich filmach nie ma nic strasznego tylko obrzydliwego.Po filmie mozesz puścić pawia i to wszystko , ale czego tu sie bać to ja nie wiem...[LOL]

ocenił(a) film na 10
Mathias_13cool

może jigsaw zabrał ci pluszaki aby zrobić na nich eksperymenty

ocenił(a) film na 8
Ciemny_Wilk

Drogi lubie filmy.
Po przeczytaniu twoich wypowiedzi na temat okradania twórców Lost miałam zamiar nie dawać Ci satysfakcji z kolejnych odpowiedzi na twój post. Ale kiedy zobaczyłam opinie o Pile 3 stwierdziłam, że tutaj zrobię wyjątek.
Po pierwsze co to za podwójna moralność? Oryginalnie wydanych Lostów bronisz do ostatniej kropli krwi, nie dopuszczając żadnych argumentów oponentów. Cytuję: "Ściąganie z neta jest kradzieza tak samo pozyczenie od kogos serialu albo filmu", "poprostu zal mi Polskiego spoleczenstwa ktore okrada wydawcow". Ale Piłę 3 miałeś na kompie i jak sam mówisz "usunoles", więc pochodziła ona z nielegalnego źródła. I nawet nie próbuj tłumaczyć, że nie będziesz płacił za "shit". Nie ma znaczenia czy jesteś fanem Piły czy nie. Twórczy wydali kasę, poświęcili czas i włożyli w film pracę. A ty ich okradasz.
Po drugie. Drogie dziecko. Tak dziecko, bo jak sam przyznałeś w poście o Lost, że masz 16 lat. Piła, jak i większość brutalnych horrorów i thrillerów jest dozwolona od lat 18. Więc dlaczego oglądałeś ten film (na dodatek mówisz, ze oglądałeś ją 2 lata temu, czyli miałeś 14 lat!)? Skoro wiesz jak reagujesz na tego typu filmy to po co je oglądasz? Jesteś jakimś chorym masochistą? Ja obejrzałam wiele filmów, w których jak opisujesz były sceny "obrzydliwe i chore". I będę oglądać kolejne, bo umiem odróżniać fikcję od rzeczywistości. Nie spaczyły mi one w żaden sposób psychiki. Tutaj popieram wypowiedź Travisa. Normalny człowiek nie zacznie chodzić po ulicy z siekierą szukając potencjalnych ofiar po obejrzeniu Teksańskiej Masakry Piłą Mechaniczną, ale człowiek, który ma zaburzenia może zacząć bestialsko znęcać się nad najbliższymi, bo ktoś wypije kawę z jego ulubionego kubka :/.
Takie więc drogi lubie filmy. Trzymaj się z daleka od wszelkich filmów gdzie możesz ujrzeć sceny, które spaczą twoją młodą, wrażliwą psychikę. Pytaj mamy lub taty czy jakiś film jest dla ciebie odpowiedni. Bo nie chcemy, żebyś kiedyś zaczął latać po ulicy z siekierą.
P.S. A w Zagubionych to przemocy nie ma? Scena śmierci Shannon (ta z wizji i ta prawdziwa), tortury zadawane prze Sayida, zabicie 2 dwóch Innych kamieniem przez Eko, czy jak dla mnie niezbyt przyjemna scena, gdy Boonowi już prawie mieli odciąć nogę metalowymi drzwiami, i wiele innych scen gdzieś są mordowani ludzie (Ethan, Goodwin itd. itp.)? No sielanka po prostu. A potwór z dżungli Ci się nie śnił przypadkiem? Że Cię wypatroszył i zostawił na drzewie?
P.S. Zazwyczaj nigdy nie zwracam uwagi na to ale... ja rozumiem, że można mieć problemy z ortografią ale bez przesady...

ocenił(a) film na 1
Maat_2

Drogi Maat.
To fakt mialem pile 3 na komputerze z nielegalnego zrodla i nawet chcialem obejrzec.I pewnie bym obejrzal gdyby nie pewne wydarzenie. A wiec obejrzalem sobie wzgorza maja oczy. pozniej patrze w tele tydzien i widze na polsacie jakis horror "nawiedzony dom" (chyba) a ze juz ten film widzialem dawno temu to chcialem jeszcze raz obejrzec. Wlaczam telewizor ogladam siatkowke (bo film mial sie zaczac o 22:30), siatkowka sie skonczyla (polska wygrala z chinami 3:1) bylo jakies studio po meczu i do filmu braklo jeszcze 15 minut. Poszlem sobie do osobnego pokoju az tu nagle zaczelo cos trzaskac tak jak fajerwerki strzelaja. To ja szybko wchodze do pokoju z telewizorem i patrze jak pelno dymu i te trzaski z telewizora leca. To wylaczylem z pradu telewizor i nici z horroru. Oczywiscie cos sie w telewizorze przepalilo i nieszlo nic ogladac. To poszedlem spac i oczywiscie widoki jak ten mutant z wzgorz maja oczy je noge psa albo maska jigsawa. I doszedlem do wniosku ze nie bez powodu sie telewizor zepsul. To byl znak ze niemam ogladac horroruw. I wtedy na drugi dzien oczywiscie pile 3 usunolem z komputera.
W dzien jak sie horror oglada albo gore to niby nic taki ot sobie filmik. Ale w nocy przed snem caly ten shit wychodzi wiec niewiem jak wy ale ja juz niezamierzam ogladac takich horroruw.
Pila 1 poprostu niezdawalem sobie sprawy jak ten film moze wplynac na moja psychike. Oczywiscie nie jestem jakims chorym czubkiem niemam zaburzen ani nic w tym rodzaju. Poprostu szczegolnie w nocy mam przed oczami ta maske jigsawa i z innych filmow takie starszne widoki. Gdy pojde do lasu to wole nie myslec ze za drzewem sie czai jakis mutant kanibal, ani ze zaraz przyjdzie po mnie jigsaw, ani ze w lesie sa wiedzmy z Blair. Gdy sciagalem z neta pile 1 (tak wiem niepowinienem sciagac z neta ale kiedys bylem troche inny) i bylo 70% sciagniete to komputer mi sie wylaczyl wlaczal kazee a tam nic pila1 sie usunela ze sciagnia i to byl rowniez znak zebym nieogladal tego filmu a ja glupi od nowa zaczolem sciagac. No i bęc obejrzalem i do teraz sa tego skutki.
W zagubionych jest przemoc ale porownaj sobie ograniczenie wiekowe w lost jest od 12 lat a pily od 18 wiec roznica jest troche. a tak pozatym troche zes naspojlerowal o zagubionych. Zagubieni to moj ulubiony serial wiec nawet te krwawe sceny sa nie az tak brutalne jak w pile. W pile doktor sobie odcial noge a w lost nie obcieli Boonowi nogi wiec roznica jest. Snili mi sie nieraz zagubieni ale w pozytywnym znaczeniu np. John z Boonem podrozowali po dzungli a sny zwiazane z pila sa zazwyczaj straszne np. jigsaw mnie sciga i chce wciagnac w swoja gre.
PS. Co do ortografii to moglbym nie zrobic zadnego bledu ale poprostu jak szybko pisze to nie che mi sie chwile alta wciskac wiec jest tekst bez polskich znakow i chyba kazdy kto bedzie chcial sie doczyta.

ocenił(a) film na 8
Ciemny_Wilk

"Co do ortografii to moglbym nie zrobic zadnego bledu ale poprostu jak szybko pisze to nie che mi sie chwile alta wciskac wiec jest tekst bez polskich znakow i chyba kazdy kto bedzie chcial sie doczyta."

no tak alt był ci potrzebny przy wcisnieciu "u" w wyrazie "horrorUw" :/ masakra ... ty chyba ludzi lubisz prowokowac... jak ci się sni to co ogladasz to ogladaj reklamy tam chociaz ladne paniem sa ;]

ocenił(a) film na 8
Ciemny_Wilk

Mógłbyś okazać trochę szacunku i zwaracać sie do ludzi zgodnie z ich płcią.
Masz rację, to był znak..... nie oglądaj więcej horrorów, a wszyscy włącznie z Tobą będziemy szczęśliwi.

ocenił(a) film na 1
Maat_2

Makron ja zwykle alta nie uzywam i niewiem o co Ci chodzi

Maat a w takim razie jakiej jestes plci?
Wlasnie juz niebede ogladac horroruw i dlatego robie takie tematy.

ocenił(a) film na 8
Ciemny_Wilk

Stary ty jesteś ułomny czy lubisz być tak postrzegany?! Mnie od zawsze uczyli ze pisze się horrorÓw :/

ocenił(a) film na 8
Ciemny_Wilk

W dyskusje z Tobą powinni się wdawać tylko ludzie na twoim poziomie, bo dla reszty to tylko strata czasu i nerwów, a ty zapewne zyskujesz satysfakcję czytając odpowiedzi na swoje posty.
A z pytaniem o płeć jesteś żałosny.

ocenił(a) film na 1
Maat_2

Makron mnie nie uczyli jak sie pisze slowo horror wiec niewiem.

Maat sory ale nie zauwazylem :( teraz juz wiem jakiej jestes plci :)

ocenił(a) film na 8
Ciemny_Wilk

"teraz juz wiem jakiej jestes plci :)"

fajnie... ale my nadal nie wiemy czy masz zółte papiery... ;] ale raczej czytajac twoje posty mozna sie domyslec :D

ocenił(a) film na 10
Ciemny_Wilk

ty naprawde jestes przyglupem jakies znaki telewizor sie wylaczyl i był dym
-moze nie wylaczyles tostera
-albo jestes wrozka i wierzysz w przesady
P.S - "horroruw" pisze sie przez ó

ocenił(a) film na 5
Ciemny_Wilk

To jest każdego indywidualna sprawa jakie filmy ogląda i jakie mu sie podobają, a jeśli ktoś ma być, np seryjnym zabójcą to i tak nim będzie bez względu na to czy będzie oglądał Gumisie czy Piłe.

ocenił(a) film na 1
bima

wreszcie ktos tu do rzeczy gada :):):) brawo

Ciemny_Wilk

kolejny negatywny post! widze, zę twoje posty maja dużo komentarzy. zaczynam się powoli wnerwiac. czy ty czasem nie piszesz tych postów specjalnie?;P taka sama tematyka! litości nie masz:)

Emiru18

ja oglądałem Piłę III z kumplem o 1:00 w nocy przy browarku w ciemnym pokoju itd itp
po pierwsze: zauważyłem że brutalne sceny mnie nie podniecają, ale z drugiej strony nie oburzają. Po prostu jestem na nie obojętny.
po drugie: zasypiałem przy tym filmie
po trzecie: jestem raczej fanem wyszukanych i oryginalnych opowieści, środki są nie ważne. wśród tych wszystkich Pił, Hostelów, Wzgórz z oczami itp. wyróżnia się tylko pierwsza część Piły.
w sumie jestem śpiący więc się nie rozpisuję, pozdrawiam!

ocenił(a) film na 1
LiMiTED_UNCUT

a ja by bili kogoś na ulicy to też bys przeszedl obejetnie? ale masz racje wsrod tych nowych horrorow i thrilerow i gore tylko pila 1 sie wyroznia.

ocenił(a) film na 1
Ciemny_Wilk

Po pierwsze, jak już ktoś wspomniał, ponad przeciętność wybija się może "Piła I". "Piła II" i "Piła III" to marne, słabo zagrane, pozbawione przyzwoitego scenariusza GNIOTY. Z resztą część pierwsza też arcydziełem nie jest, przeciętniak z ciekawym pomysłem. Taka jest prawda.
Po drugie ściąganie z internetu filmów i muzyki nie jest żadną kradzieżą, przestańcie pierdolić takie farmazony. Jeśli już kogoś oskarżać o kradzież to osoby, które masowo udostepniają nielegalne oprogramowanie, filmy i muzykę. Jak można mówić o czymś tak powszechnym i łatwo dostępnym jak ściaganie danych z neta, jako o kradzieży???

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

moze poprostu to nie twoj gatunek filmowy... W sumie nic ciekawszego sie ostatnio o podobnej tematyce nie ukazało? Mówie o tak ciekawym połaczeniu thrillera z elementami gore i kryminału... Moze jakas super produkcja nie jest ale przynajmniej na tym filmie sie nie nudzilem... W odróznieniu chocby niedawno obejrzanego Hostela 2...

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

tak szczerze mowiac to sciaganie filmow i muzyki jest kradzieza...
ale ja mam to w dupie zacznijcie zyc w XXI w teraz to kazdy sciaga filmy i muzyke szkoda mi kasy

Ciemny_Wilk

Obejrzałem. Zepsuła mi się psycha. Zacząłem porywać ludzi i zmuszać ich, żeby się nawzajem zabijali MLEHEHEHAHAHAHAHAHA <-szyderczy śmiech>
A tak serio to jest to chyba część najsłabsza z serii. Fakt, fajne są niektóre sceny (kobieta pod ciekłym azotem, tudzież Murzyn podłączony do maszyny ukręcającej kończyny), ale tamte części jakoś bardziej mi się podobały...

ocenił(a) film na 3
Gorillaz

Makron, mówisz, że sama nie jestem święta, podczas gdy ty sam masz takie pliki po 3 dni ;];] Ale ja zaznaczem, że ja bym po tym pół roku kupiła orginał - oczywiście pod warunkiem że to płyta EminEma ;];]

ocenił(a) film na 3
Eminem11

A tak w ogóle Makron to na twoim blogu, na liście filmów pominąłeś film dokumentalny :D Najlepszy jaki ja widziałam to był "2pac - Zmartwychwstanie" ;D

ocenił(a) film na 8
Eminem11

Pablos85 bo widzisz u nas w kraju jest tak że pierw się prawo wymyśla a później myśli jak je zastosować w rzeczywistości ;]

Ciemny_Wilk

Cóż za ciekawa kłótnia...

Na temat filmu się nie wypowiem, bo nie oglądałam ani drugiej, ani trzeciej części "Saw", ale na tym forum i tak niewiele znalazłam wypowiedzi na temat trzeciej części, więc co mi tam.

Chłopak ("lubie filmy", czy jak mu tam) uważa, że ściąganie filmów to kradzież i dobra... Niech sobie tak uważa. Zwłaszcza, że to jest kradzież i nie ma sensu tego usprawiedliwiać w żaden sposób. Ale każdy ściąga filmy, muzykę i inne duperele z internetu, bo nie każdego stać na wszystko, co jest oryginalne. Ja też ściągam - masowo wręcz i przyznaję się do tego wszem i wobec.

To, że Chłopaczek słucha kazań - dobrze. Może na zdrowie mu to wyjdzie. Nie ma sensu się z tego nabijać. Ja też jestem wierząca, chodzę do kościoła i słucham kazań. Nie znaczy to, że słucham Radia Maryja, bo nie jestem fanką ojca Rydzyka i nie noszę żadnych beretów.

Wkurzające jest tylko to, że Chłopaczek tak się rzuca o to, że to taki wielki grzech, kradzież, przestępstwo... a sam to robi. No to gościu, zastanów się - albo rybki, albo akwarium. To jest dla mnie coś, jak gadanie nałogowego palacza: "Nie pal, dziecko, papierosów, bo to niezdrowe jest" - i gówno z tego masz.

Trochę zanudzam, wiem. Ale chciałam jeszcze zauważyć, że horror (łac. groza, strach) zazwyczaj tworzony jest właśnie po to, żeby wywołać u odbiorcy lęk i niepokój.

(Swoją drogą, czy "Piła" to na pewno horror? Różnicą między horrorem, a thrillerem jest to, że w thrillerze zagrożenie ma charakter realny, jak na przykład źli ludzie, a w horrorze nierealny, jak na przykład duchy i potwory. Oglądając pierwszą część "Piły" nie wyłapałam żadnego ducha - jak dla mnie jest to thriller, ale być może Filmweb ma rację - ja się mylę...)

Koleś, ja też jestem cykorem. Boję się, nawet bardzo, jak oglądam horrory, czy thrillery. Ale ja lubię się bać. Nie niszczy mi to psychiki. Nie biegam po ulicy z nożem i nie odgrażam się każdemu ruszającemu się żyjątku. Nie mam zamiaru stworzyć fabryki śmierci tylko dlatego, że oglądałam "Piłę". Jeżeli Ty tak bardzo przeżywasz każdy oglądnięty horror - to Ci współczuję. Po prostu oglądaj sobie komedie romantyczne i filmy animowane, może spadnie Ci ciśnienie.

No, to teraz wypowiem się na temat "Piły 1". Oglądając ten film nie bałam się prawie wcale (a naprawdę jestem strasznym cykorem), ale uważam, że koncept na film był bardzo dobry. Zakończenie zaskakujące, fabuła świetna, jak dla mnie. Całkiem nieźle zrobiony. Na pewno nie nazwałabym tego arcydziełem, ale dałabym mu 8/10 z czystym sumieniem, bo naprawdę mi się podobał. Polecam.

Już przestaję zanudzać, przepraszam. Nie mogłam się powstrzymać - ot, co!

:)

ocenił(a) film na 5
teuflisch

"bo nie każdego stać na wszystko, co jest oryginalne" - to co, kradniemy te samochody, nie?? Bo nas przecież na nie nie stać?? :D Bez przesady, w ten sposób może się usprawiedliwić każdy złodziej :D

"Piła" to thriller z elementami gore (Ha, Makron - byłam pierwsza ;);)), dobrze myślałeś, na filmweb już wiele razy zauważyłam że piszą rzeczy niezgodne z prawdą

Popieram przedmówcę, lubie_filmy - po co, więdząc, że nie lubisz rzeźni, sięgasz po film który ma na plakacie odciętą rękę??!!

Hymmm, ja mam zupełnie na odwrót :D Mnie nie przestraszył żaden "The Ring", żadna "Klątwa", "The blair witch project", "Teksańska masakra piłą mechaniczną" ani takie tam :) "Piła" to był film który przeraził mnie najbardziej na świecie, bo trzyma w strasznym napięciu - a u mnie strach powoduje właśnie napięcie :) Ja to w ogóle jestem jakaś inna ;);)

Pzdr

ocenił(a) film na 8
Eminem11_2

"Ha, Makron - byłam pierwsza"

Pseprarzam ooo zo choci? :D

Ciemny_Wilk

tak to istotnie obrzydliwy film, ale psychiki raczej nikomu nie zryje, co nie zmienia faktu, że to jeden wielki syf

ocenił(a) film na 8
Lord_Sith

Ty obrzydliwych filmów nie widziales chyba :P

Polecam:
-Martwice mózgu
-Men behind the Sun
-Królik doświadczalny
-Cannibal Holocaust

Poza tym Hostele, Teksanskie masakry i inne wzgorza co maja oczy sa bardziej oblesne :P Mimo wszystko niektore nawet dosc dobre...

ocenił(a) film na 5
Makron

W co drugim poście, jeśli ktoś napisał że Saw to horror ty od razu odpisywałeś, że to thriller z elementami gore - teraz byłam pierwsza :)

ocenił(a) film na 8
Eminem11_2

Hehe a to o to sie rozchodzi... dobrze ze zauwazylas ze w co drugim :) bo ten "co drugi" byl dla ciebie... no i ten tez byl tym "co drugim"... takze nie bylas pierwsza dalem Ci fory :P

ocenił(a) film na 1
Makron

Eminem11 sięgając po ten film byłem trochę młodszy i trochę głupszy. Nie wiedziałem że to będzie taki brzydki film. A w ogóle wtedy lubiłem horrory itp. filmy.

W jednym się pomyliłem. Każdy człowiek o zdrowej psychice nie zacznie mordować ludzi po obejrzeniu np.piły.

A ściąganie to kradzież i chyba każdy o tym dobrze wie. :)

ocenił(a) film na 1
Ciemny_Wilk

Ściaganie samo w sobie nie jest kradzieżą, ile można powtarzać?? Korzystasz z legalnego oprogramowania, które nie służy do niczego innego jak do wymiany plików...

ocenił(a) film na 5
_Pablos_

Ciemny Wilk o co ci chodzi ja do ciebie nic nie mam nie wiem po co był ten komentarz tyczący się mnie

ocenił(a) film na 5
Eminem11_2

nie wiem dlaczego miałabym być młodsza wydaje mi sie ze takie filmy wpływają na małe dzieci a wydaje mi sie że to tobie by pewnie wypaczył umysł, skoro sam tak stwierdziłeś??

ocenił(a) film na 1
Eminem11_2

Eminem11 a ile Ty Dziecko masz lat?? (bez urazy) :P

ocenił(a) film na 7
Ciemny_Wilk

Nie oglądałam tego film(widziała poprzednie części). Wiadomo, że normalny człowiek nie będzie mordercą, uważam, że jak człowiek mądry to mu nie wiadomo jakie masakry na psychike nie padną ale jak ktoś idiotą to byle co mu może zrobić sieczke z mózgu ale ciemny Wilk ma troche racji ponieważ różne rzeczy np film mogą zaszkodzic człowiekowi. Podam przykład prawdziwej histori pewnego Amerykanina który zgwałcił i zabił dziesiątki kobiet. Nie pamiętam jak on się nazywał. Wykonano na nim wyrok śmierci, będąc w więzieniu opowiedział dlaczego mordował te kobiety(różnego wieku były), mając około 11 czy 12 lat(pochodził z dobrej, katolickiej rodziny) trafiły w jego ręce gazetki pornograficzne, były to wyjątkowo ostre i wyłuzdane zdjęcia, myślał o nich wciąż i miał je przed oczami. Właśnie one wpłyneły na jego psychike w dorosłym życiu, z nie których swych zbrodniach brał motyw z owych gazet które posuneły go do tych zbrodni. Nigdy nie wiadomo co może nam zaszkodzić. Rok temu pedagog nam w szkole to opowiadała więc nie jest to żaden wymysł. Pisząc to nie twierdzę, że nie powinno się oglądać horrorów bo wszyscy będziemy zabijać. Wszystko zależy od tego jakim jesteśmy człowiekiem. Moje zdanie jest podzielone, troche przeciwnicy zdania Ciemnego Wilka mają racji lecz Ciemny Wilk też ma trochę racji.
Dziękuje tym co się odważą i przeczytają mój długi komentarz;)