W 3. części były wstawki na których Amanda pomagała Jigsawowi ułożyć Adama w łazience, czyli scena z części 1. Wynikałoby z tego, że Amanda pomagała mu już w scenach w pierwszej części...i tu ta niezgodność, otóż na tych wstawkach Amanda ma strój i włosy jak w części 2. a przecież akcja wstawek nawiązuje do części 1...Wiec można dalej tłumaczyć że akcja 1 dzieje się po akcji z 2 ale to już zupełnie nie trzyma sie kupy i jest wiele niezgodności.Nie wiem jak to interpretować, nie znajduję żadnego sensownego rozwiązania, jak to mogło wyglądać? Jak wy myślicie?
ja myślę że amanda sama była w pułapce jakiś dłuższy czas wcześniej niż adam i dr gordon, i niedługo po tym, jak się uwolniła dołączyła do Jigsawa i pomagała mu już w pułapce obydwu mężczyzn. A co do fryzury, to może akcja 2 części dzieje się powiedzmy miesiąc, może 2 po 1 części, więc amanda ma taką samą fryzurę. Wg mnie tak to wszystko wygląda.
Ale w 1 części miała przecież długie włosy. Chyba, że najpierw była jej pułapka...potem cała akcja w tym domu z części 2 a dopiero po tym akcja z Adamem i Gordonem. Ale to by było już zupełnie zagmatwane.
Nie ma zadnej niescislosci... W jedynce historia Amandy to retrospekcja... wydarzenia ktore jak jest powiedziane w filmie dzialy sie 5-6 miesiecy przed zamknieciem Adama i Lawrence'a... Dr Gordon opowiada przeciez o tym, to on jako podejrzany mial przygladac sie zeznania Amandy... Jest to scena gdy Gordon i Tapp stali za szyba na komisariacie a Amanda opisywala jak wydostala sie z pułapki... Wiec przez 5-6 miesiecy mogla jej sie znudzic stara fryzurka xD
Hmmm...no to wydaje sie prawdopodobne. Zmyliła mnie jeszcze jej koszulka, bo ta z 2 częsci byla podobna bardzo do tej w ktorej pomagala Jigsawowi zamknac Adama i Gordona.