PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271498}

Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83821
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

Pułapki

ocenił(a) film na 1

Czy mół by mi ktoś wymienić WSZYSTKIE pułapki i maszyny i opisać co one robią itp. ? bardzo bym prosił ^^

ocenił(a) film na 1
rafalek10011

to jak ? nikt nie oglądał filmu ? :( Proszę o odpwoiedz...

rafalek10011

Chciałem to opisać ale sądzę, że lepiej by było jak sam obejrzysz film i zobaczysz wszystko :)

rafalek10011

Lepiej sam zobacz ten film to osobiście zobaczysz na wlasne oczy co one robia

Bedzie zabawa ze świnkami, wykręcanie ciała człowieka oraz wiele innych atrakcji;p

ocenił(a) film na 1
rafalek10011

Tak, jak stwierdził mój przedmówca "atrakcji".
Ale nie dodał, że niedopracowanych.
Przykład?
Obroża lekarki:
4. kurki nie mają iglic ? więc nie mogą uderzyć w spłonkę;
5. spłonki i tak są już spracowane ? czyli naboje już były odstrzelone;
6. same naboje można prawdopodobnie wysunąć z mocowań ? nie mają zabezpieczeń poza obejmami na łuskach ? i po krzyku.
Dalej ? oblewanie kobiety zimną wodą przez minutę ? i zamarzła. Bzdura. Fizycznie i fizjologicznie niemożliwe.

rafalek10011

a skąd wiadomo czy kobieta nie była polewana wodą zanim została znaleziona... wtedy możliwe jest że tak szybko zamarzła co nie

ocenił(a) film na 1
maglarz

Dalej nie. Chwilę trwało zanim bohater dotarł do pomieszczenia, w chłodni było wystarczająco zimno by kobieta polana wodą nabawiła się hipotermii przed jego przybyciem. Ale w chłodni nie było wystarczająco zimno by żywa osoba zamieniła się w sopel w tak krótkim czasie.

rafalek10011

rzeczywiscie z tym soplem lodu to troche naciagane ale z wyziębieniem to raczej nie

ocenił(a) film na 1
maglarz

Sam raz byłem bliski hipotermii. Kobieta jeszcze logicznie rozumowała ?a wystarczyło, że nasz bohater się odwrócił i już mamy zimny sopel. Przesada. W przypadku wyziębienia (czyli właśnie hipotermii) tuż przed utrata świadomości osobnik przypomina pijanego, występują zaburzenia ruchowe, bełkot, może nie pozwolić sobie pomóc.

rafalek10011

Widzę że mamy tu eksperta od hipotermii:D

ocenił(a) film na 1
maglarz

ale ja nie chciałem takich właśnie wypowiedzi "oglądnij sam", "e takie tam, zobacz sam", tylko po lucku prosiłem o wymienienie pułapek xD

ocenił(a) film na 7
rafalek10011

Jesli chodzi ci o pulapki z III to po kolei:
1. Kółeczka od łańcucha umocowane w roznych miejscach ciala pod skora .
2. Urzadzenie przymocowane do skory na brzuchu , ktore po pewnym casie ja rozrywalo ...
3. Obroza umocowana na szyji , ktora po pewnym czasie wybucha.
4. Silos do ktorego wplywaja zmielone martwe swinie (a na dnie tego umocowany czlowiek )
5. Maszyna ,ktora wykreca o kilka razy wszystkie konczyny plus glowa.

To chyba wszystkie jakie pamietam. Jesli o czyms zapomnialem, badz zle cos napisalem prosze mnie poprawic :PP