Czy mół by mi ktoś wymienić WSZYSTKIE pułapki i maszyny i opisać co one robią itp. ? bardzo bym prosił ^^
Lepiej sam zobacz ten film to osobiście zobaczysz na wlasne oczy co one robia
Bedzie zabawa ze świnkami, wykręcanie ciała człowieka oraz wiele innych atrakcji;p
Tak, jak stwierdził mój przedmówca "atrakcji".
Ale nie dodał, że niedopracowanych.
Przykład?
Obroża lekarki:
4. kurki nie mają iglic ? więc nie mogą uderzyć w spłonkę;
5. spłonki i tak są już spracowane ? czyli naboje już były odstrzelone;
6. same naboje można prawdopodobnie wysunąć z mocowań ? nie mają zabezpieczeń poza obejmami na łuskach ? i po krzyku.
Dalej ? oblewanie kobiety zimną wodą przez minutę ? i zamarzła. Bzdura. Fizycznie i fizjologicznie niemożliwe.
a skąd wiadomo czy kobieta nie była polewana wodą zanim została znaleziona... wtedy możliwe jest że tak szybko zamarzła co nie
Dalej nie. Chwilę trwało zanim bohater dotarł do pomieszczenia, w chłodni było wystarczająco zimno by kobieta polana wodą nabawiła się hipotermii przed jego przybyciem. Ale w chłodni nie było wystarczająco zimno by żywa osoba zamieniła się w sopel w tak krótkim czasie.
Sam raz byłem bliski hipotermii. Kobieta jeszcze logicznie rozumowała ?a wystarczyło, że nasz bohater się odwrócił i już mamy zimny sopel. Przesada. W przypadku wyziębienia (czyli właśnie hipotermii) tuż przed utrata świadomości osobnik przypomina pijanego, występują zaburzenia ruchowe, bełkot, może nie pozwolić sobie pomóc.
ale ja nie chciałem takich właśnie wypowiedzi "oglądnij sam", "e takie tam, zobacz sam", tylko po lucku prosiłem o wymienienie pułapek xD
Jesli chodzi ci o pulapki z III to po kolei:
1. Kółeczka od łańcucha umocowane w roznych miejscach ciala pod skora .
2. Urzadzenie przymocowane do skory na brzuchu , ktore po pewnym casie ja rozrywalo ...
3. Obroza umocowana na szyji , ktora po pewnym czasie wybucha.
4. Silos do ktorego wplywaja zmielone martwe swinie (a na dnie tego umocowany czlowiek )
5. Maszyna ,ktora wykreca o kilka razy wszystkie konczyny plus glowa.
To chyba wszystkie jakie pamietam. Jesli o czyms zapomnialem, badz zle cos napisalem prosze mnie poprawic :PP