PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271498}

Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83817
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

Film trochę nudny, słabszy od dwóch pierwszych części, a te wątki z tym drugim więźniem były nieciekawe, wydawało mi się że zostały nagrane "na odpieprz się", żeby film nie był za krótki.

Może mi ktoś pomóc? Otórz oglądałem film na dvd, płytka mi była porysana a ostatnia scena jaka widziałem to ta, gdy Johny mowi Amandzie że ona potrzebuje tej więzionej pielęgniarki. Co było dalej?

ocenił(a) film na 6
szymonhamela

Jakbym miała wybrać ulubioną część to właśnie byłaby trójka. Ciekawsze postacie niż w 2, interesujące historie, znowu "inna" Amanda. No i przystojny Jeff:)
Oglądałam dosyć dawno, ale z tego co pamiętam było tak:
John prosi Amandę, aby wypuściła Lynn(lekarka). Ta odmawia wykonania polecenia - strzela do Lynn, ta ląduje w ramionach Jeffa, który właśnie przeszedł swoje próby. Mężczyzna strzela do Amandy. Jigsaw odsłania wszystkie karty przed ranną wspólniczką: Lynn i Jeff są małżeństwem. Całość była testem Amandy - to ona miała za zadanie utrzymać Lynn przy życiu. Amanda umiera, Lynn zdaje się także umierać. Jigsaw chce, aby Jeff przeszedł ostatnią próbę i przebaczył mu to co zrobił mu i jego żonie. Niestety Jeff nie potrafi przebaczyć i zabija Pana Układankę. Tym samym obroża Lynn eksploduje. Z nagrania Jeff dowiaduje się, że John był jedyną osobą, która wiedziała gdzie znajduje się jego porwana córka(spełnił tym samym obietnicę konfrontacji Jeffa z człowiekiem odpowiedzialnym za utratę jego dziecka). Całość kończy się stwierdzeniem "jeżeli chcesz ją odzyskać musisz zagrać w grę".