PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271498}

Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83817
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

Napięcie tryzmało mnie do końca, krwawe sceny robią swoje... poodbał mi się. Polecam!!

ocenił(a) film na 1
irminka098765

To w tym filmie jest jakiś scenariusz?

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

hmm czy Ty ogladałes ten film aby napewno

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie powiesz mi chyba ze przewidziales ze slowa wypowiedziane do Lynn tyczyly sie Amandy? ;>

ocenił(a) film na 8
Makron

i z reszta ostatnich 15 min filmu napewno nie przewidziales? wiec hmm ciezko powiedziec ze nie bylo tu scenariusza

ocenił(a) film na 1
Makron

Oto jak z grubsza wygląda scenariusz Piły III: tortura w pokoju nr 1, scenka ze śledztwa, tortura w pokoju nr 2, tortura w pokoju nr 3, retrospekcja, pseudointelektualny wywód Jigsawa, retrospekcja, wywód, operacja mózgu, retrospekcja, wywód-niespodzianka, mały szok, pocięcie Jigsawa, dramatyczna muzyczka, ende. Kompletnie nic się w filmie nie dzieje sensownego co w jakikolwiek sposób popchnęłoby fabułę do przodu, prócz żałosnych retrospekcji - niezła szpachla na dziury w scenariuszu...ba, na jeden wielki pusty krater, którego zawartość świeci ogromną merytoryczną pustką. Na upartego można stwierdzić, że te popłuczyny zajmujące pewnie jedną stronę A4 stanowią scenariusz...

_Pablos_

Ehh widze ze jednym okiemogladales film a drugim chyba czytales gazete.niestety nie zgodze sie z toba ze ten film jest do niczego. Jigsawa uwazam za najlepsza postac thrillerow/horrorow jaka kiedyklolwiek bylo mi dane zobaczyc. To co wyroznia serie Pily od zdecydowanej wiekszosci thrillerow/horrorow to to ze ma niespodziewanie zakonczenie, swietna mroczna muzyke, zagmatwana fabule (co bardzo mi sie podoba) trzeba nieraz poglowkowac a to w ostatnich latach w thrillerach/horrorach zdarza sie baaaaaaaaardzo rzadko zeby zmuszal ludzi do myslenia.
Osobiscie uwazam 3 czesc Pily za najlepsza jak narazie. zobaczymy jaka bedzie cz V. osobiscie mam nadzieje ze zmiana rezysera nie zrujnuje tej swietnej serii.

ocenił(a) film na 1
Maniek2008

Film ten oglądałem 3 razy i za każdym razem nie mogłem się nadziwić jak taki gniot może odnieść sukces. Postać Jigsawa jest karykaturalna, nieprzekonująca, śmieszna i grubą krechą kreślona. To co wyróżnia Piłę od reszty thrillerów to jej marny poziom w stosunku do popularności jaką zdobyła. Myślenie można wyłączyć, no może poza śledzeniem głównego wątku, który jest mniej wymagający niż w przeciętnym pospolitym thrillerze. Muzyka o której piszesz ogranicza się praktycznie do jednego motywu i to z części pierwszej, trochę przerobionego. Nic szczególnego - ot zwykłe mroczne dźwięki. Film w sam raz dla amatorów szukających mocnych wrażeń. Bardzo kiepska robota. Jedyny plus to zaskakujące zakończenie, które już nie było tak zaskakujące i samo w sobie nie sprawi, że film będzie nawet średni. Piła III to gniot pełną parą, ale się ludziom podoba i chyba o to chodzi w kolejnej części przereklamowanej serii.

ocenił(a) film na 3
irminka098765

Nie wiem czym tu się zachwycać :| Raczej nudny, nie wzbudził we mnie jakichś szczególnych emocji..

ocenił(a) film na 1
irminka098765

napisze krotko :
Pila 1 - gówniany film
Piła 2 - jeszcze wieksza kupa
pila 3 - kupa jakich malo
pila 4 - kupa nie z tej ziemi
pila 5 - jeszcze jej nie ma ale zeby nie rozczarowac fanow seri napisze -
simierdzaca kupa (taka co sie trzyma z musu w dupie o jeden dzen za dlugo)

ocenił(a) film na 10
r_adek

ależ Ty monotonny.... ale czego się spodziewać po dziecku neo..... "peace and love motherfucker"

ocenił(a) film na 1
uxi88

"peace and love motherfucker" - YOU FAKING NOB JOKEY SSAC MY COKE WANKER ...

ocenił(a) film na 10
r_adek

w dodatku pisze z błędami ortograficznymi....

ocenił(a) film na 5
uxi88

RADEK SMRODEK SAM JESTES KUPA I INNE PIEKNE WYTWORY NATURY, DO TEGO KOMPLETNIE SIE NIE ZNASZ NA FILMACH, UXI SRUXI TEZ

ocenił(a) film na 1
darek_mirek

znawca sie odezwal ............................................
"RADEK SMRODEK" - bez kometarza..............

ocenił(a) film na 10
r_adek

darek- kondoniarek ? O.o najwiekszy znawca horrorów na filmwebie, który nie potrafi odróżnić ich od thrillera...

ocenił(a) film na 5
uxi88

Uxi daruj sobie glupie posty, sa bezsensu... Uxi fiuxi

ocenił(a) film na 10
darek_mirek

twoje są jeszcze głupsze i jakoś sie nie czepiam...