Tylko chora przemoc i tortury.
Film stworzony przez sadystów dla sadystów.
O ile część 1,2 były całkiem dobre to trójka
jest szokująca.U młodszych widzów może wywołać niemały
uraz psychiczny.Jeśli jesteście zryci i lubicie
patrzeć jak giną ludzie w sadystycznych mękach
polecam ten film właśnie wam.Ludzie nie oglądajcie
tego filmu, niektóre sceny są naprawdę szokujące.
Nie mogłem spać przez parę nocy po obejrzeniu
tego chorego filmu mimo, że jestem zwolennikiem
dobrych horrorów.
nie mogłeś spac? ?
przeciez to tylko film...nic nikomu sie nie stalo i jak sie wie ze to TYLKO film to mozna spokojnie spac ..ja podziwiam ludzi którzy wymyślili taki scenariusz i bardzo dobrą gre aktorską. Gdyby ten film powstał na faktach to inaczej bym go obejrzała jak wogołe obejrzała.a jeśli ciebie tak przerazil to trzeba było wyłaczyc na samym począdku bo bylo wiadomo ze dalej też bedą zabijać ludzi a nie oglądałeś
"ja podziwiam ludzi którzy wymyślili taki scenariusz"
... przykre..... i zastanawiające zarazem .... :|
Sam jesteś przykry... Już same pułapki są pomysłowe, a po za tym film jest dość zagmatwany, części się mieszają i trzeba trochę pomyśleć żeby sobie to wszystko poukładać.
Ktoś kto widzi w tym filmie tylko krew i flaki to debil/prosty człowiek(debil gdy ten film krytykuje przez to że "ludzie umierają")...
"U młodszych widzów może wywołać niemały
uraz psychiczny" ten film jest dla osób dorosłych, w kinie ma kategorie +18, z resztą każdy horror/thriller może wywołać u dzieci uraz psychiczny heh..."Jeśli jesteście zryci i lubicie
polecam ten film właśnie wam" z tego wynika, że Ty też jesteś zryty i lubisz patrzeć jak ludzią giną w mękach, bo widziałeś ten film...
Autor tematu ma rację, ludzie są zryci jeśli oglądaj ten film. Może wywołac spory uraz psychiczny nie tylko u młodych ludzi ale u "dorosłych". Film jest przegięty i jeśli Wy lubicie oglądac jak katują ludzi i śmiejecie się z tego, który to przeżywa to wy jesteście zryci. "To tylko film" - nie, to jest Gówno!!!
Generalnie się zgadzam. Choć zastrzegam że "Piła 1 " była moim zdaniem rewelacyjna. Kolejne części są coraz słabsze i jednocześnie coraz bardziej drastyczne. Te amerykańskie "horrory" przekraczają coraz to kolejne granice (jeszcze tylko brakuje filmu, w którym mordowane będą dzieci)... Ktoś napisał, że to film dla widzów dorosłych... ale przecież i tak gros niepełnoletnich go obejrzy, temu się nie da zapobiec. Poza tym film może rzeczywiście negatywnie wpływać na psychikę każdego - również osoby dorosłej (co nieco wiem o psychologii).
Harrison ale z ciebie debil.
Bo to jeden film powstał ,w którym mordują dzieci.
Nawet w filmach sensacyjnych giną dzieci.<LOL>
przesadzacie...jeżeli ktoś jest zbyt wrażliwy to po prostu nie powinien oglądać takich filmów...jak ktoś idzie do kina lub wypożyczalni to chyba wie po jaki tytuł sięga prawda?
druga kwestia...wcale nie jestem sadystą ani dewiantem i jeżeli ktoś jest zrównoważony psychicznie i twardo stąpa po ziemi na pewno nie będzie miał przez film żadnych skrzywień psychicznych
pozdrawiam
Dlaczego obejrzałem ten film ? Dlatego, że bardzo podobały
mi się pierwsze dwie cześći. Wszelakie cierpienie było w dużym
stopniu konsekwencją fabuły, która była dość ciekawa i
pewnym stopniu dawała poczucie, że bohaterowie mogą wyrwać się
z tej fali cierpienia, bo byli zdani na siebie i wzajemną pomoc.
Film oglądało się ciekawie, a na przykład scena, w której kolo
odcina sobie nogę (w pierwszej części) była dobrze usprawiedliwiona
fabułą i oglądało się ją z zapartym tchem czekało się co będzie
dalej. Druga część. Tu zrobiło się trochę bardziej drastycznie jednak
pewne gierki jakie zaserwował ludziom Jigsaw były usprawiedliwione.
Cała jego gra była po części oparta na winie i karze i to, że Jigsaw
uważał się za kogoś ponad wszystkich bylo do zniesienia. Powiem również,
że przez dwie pierwsze części w jakiś sposób zżyłem się z bohaterami filmu np: laseczką policjantką. To co serwuje trzecia część to po prostu szok.
Co do Ciebie, sadysto - Krzywdzisz bezbronne < w przeciwieństwie do Ciebie się nie obronią > zwierzęta i się z tego cieszysz? Serio... Ciekawe co będzie jak Twojemu braciszkowi ktoś na Twoich oczach urwie nóżki, a Ty nie będziesz mógł nic zrobić! I tylko będziesz patrzył na to jak cierpi i bał się o swoją d*** i o to czy Tobie czegoś po kolei z przyjemnością nie zacznie wyrywać i brechtać, o tak, chętnie bym to sama zrobiła! < Przyznaje - Życie ludzkie g***o mnie obchodzi, a współczucie i ciepło okazuje tylko zwierzętom >.
"jestes chory czlowieku... idz do psychologa, zabierz ze soba brata..."
Tak, przyda się dobry psycholog i ktoś od praw zwierząt. < Choć po tej wypowiedzi to i mnie skierujecie do psychologa, ale nie obchodzi mnie to >
Tzn. że nie potrafią się obronić przed SADYSTYCZNYM człowiekiem, bo napewno bronić by się próbowały - Tak chciałam podkreślić.
"U młodszych widzów może wywołać niemały
uraz psychiczny.Jeśli jesteście zryci i lubicie
polecam ten film właśnie wam."
Więc jestem zrytą piętnastolatką, bo lubię patrzeć na cierpienie fizyczne i krew. Samą siebie też krzywdzę, bo to lubię. W filmie faktycznie jest tylko sadyzm, a nie o to chodzi ( gdyby chociaż można było na żywo zobaczyć ich strach, ból i bez jakiegoś obserwującego 'nas' porąbańca ) bo nawet głupi wie, że fabuła jest najważniejsza. Skoro tak wygląda 3 to już jestem ciekawa jak wygląda 4... BTW uważaj co mówisz, bo jakiś człek może poczuć się urażony.
Ps. Czemu mam wrażenie, że zostanę zjechana i wyzwana od "psycholi"?
Ej wiadomo ... horror ... muszą być sceny i straszne, trzymające w napięciu i takie na które nie można patrzeć ... Jesli już na początku film jest dl ciebie za ostry to go wyłańczasz i tyle ... a nie oglądasz dalej ... Mi ta część podobała się jak dwie pierwsze i czwarta ... Ale nie siadłko mi nić na psychice...
Jestem normalna i żaden film (horror-czy inny) tego nie zmieni. Ludzie o słabych nerwach niech najpierw przeczytaja recenzję lub coś a nie później się żalą wielce ...Żal.pl ;/
a jak jesteś jeszcze młody to po co sięgasz na pułkę z takimi filmami ... nie rozumiem ...
No TO CHYBA TYLE ...
czesto irytujace jest w tych amerykanskich filmach,ze dodadza wiecej rzezi a klimat albo fajna idea w tym ginie,w tym przypadku film trzyma poziom a nie tak jak najnowsze 'Halloween' w konfrontacji ze starym.
Mowie tu wylacznie o 'Pile 3'-bo juz 'Pila 4'-wieje nuda niestety:(
Zwierzat nie powinno sie meczyc,chyba,ze nie mozna inaczej.
Ludzie czesto bardziej zasluguja na tortury-wyjatkowy podly gatunek ze wzgledu na duzy mozg.
Z tymi młodszymi widzami to faktycznie poprzesadzaliście, to film od 18 lat i *teoretycznie* powinny go oglądać osoby dorosłe. Oczywiście można dyskutować, czy osoba dorosła odznacza się tylko 18 wiosnami na karku.
Uraz psychiczny to można sobie zafundować po każdym filmie. Ja na przykład za młodu naoglądałem się Krótkiego Spięcia 2 po którym przez pewien czas bałem się używać jakichkolwiek urządzeń elektronicznych, żeby nie zrobić im krzywdy.
Jak kogoś mierzi ludzkie cierpienie to co on w ogóle robi przy półce z horrorami. Ja jakoś, choć oglądam sporo takich filmów, nie jestem jakimś demonem zniszczenia chodzącym na mecze piłki nożnej tylko po to, żeby mieć powód na przywalenie komuś płytką chodnikową...
A poza tym w tym filmie nie ma NIC strasznego.
To jest horror GORE ,który jest obrzydliwy i można co najwyżej po nim
RZYGAć ale to WSZYSTKO
Okrutny i odrażąjący ponieważ zmienia gwałtownie konepcję i zaczyna szokować dla szkowania, a w dwójce jeszcze tego nie robił...Tu giną ważne postaci, które długo budowano w poprzednich częściach - nagle z durnego powodu giną główne postaci w bestialskich pułapkach. Dno. Prosze spojrzeć na chociażbu serię Halloween ona trzyma poziom i trzyma się głównych postaci do końca, piła zaczyna się robić totalnym śmietnikiem od 3 części wszystko się rozsypuje i robi się chaos.
Dobry horror ma ujście fali problemów jakie przedstawia w zakończeniu, ale powtarzam dobry. To przygoda - np: thing.
Jeśli lubisz patrzeć na cierpienie fizyczne i krew jesteś z typowo domku z bestresowym wychowaniem, a to może być problem dla ciebie....
Dla ciebie taka przemoc to tylko ekran komputera/telewizora/kino jesteś przez to niewrażliwa na cierpienie innych i nie mówię tu tylko o torturach itp. ale o mniejszych przykrościach.
Ładnie trollujesz. A teraz zauważ, że polecasz części 1 i 2. To jest "norma", a dopiero 3 to chora przemoc? :)
Nie zmienia to faktu, że jest w nich chora przemoc. A piszesz:
"Jeśli lubisz patrzeć na cierpienie fizyczne i krew jesteś z typowo domku z bestresowym wychowaniem, a to może być problem dla ciebie...."
Czyli jesteś z domku z bezstresowym wychowaniem? :)
Nie zmienia to faktu, że jest w nich chora przemoc. A piszesz:
"Jeśli lubisz patrzeć na cierpienie fizyczne i krew jesteś z typowo domku z bestresowym wychowaniem, a to może być problem dla ciebie...."
Czyli jesteś z domku z bezstresowym wychowaniem? :)
Ja nie lubię oglądać przemocy, ale jest ona środkiem w filmie o psychopacie. Lubię czuć niepokój w filmach. Trzecia część to tylko przemoc dla przemocy pierwsze dwie części chcą coś przekazać.
Napiszę tobie tak - zapewne jesteś wstrętnym obleśnym dziwolągiem, który siedzi godzinami w necie i trolluje zaczepkami, aby sie dowartosciowac - ja na pisanie przeznaczam na FW sobie zwykle max 5 minuit dziennie i nie wiecej i pisanie z trollami mnie meczy. Mam tez wiele osob na liscie, ktorym musze odpisac. Jako, że chętnie odpisuję na każde posty, ale nie mam ochoty użerać się z idiotą, który organizuje zmasowane zaczepki pisząc od godziny dziesiątki postów w moich tematach licząc na odpisanie. Odpisze na twoje posty jeśli ograniczysz ich pisanie inaczej to nie mam czasu. Właśnie wychodzę z domu...a poza ogólnymi prowokacjami od ciebie nic innego nie czytam. Współczuje...Napisze tak - pisz z 2,3 posty do mnie na dzien to zdaze odpisac inaczej wszystko co walisz przepadnie, bo ja mam w zyciu inne rzeczy do roboty niz pisanie z trollem na filmwebie.
:D Rozbawiłeś mnie. Przekażę znajomym, że Piłę 1 i 2 oglądasz dla analizy psychicznej psychopaty.
Zapewne wszystkie horrory i tanie sensacje, które oglądasz i cenisz, pełne trupów i krwi, to są filmy ambitne i dotyczące psychologii. Dopiero Piła 3 to film z przemocą dla przemocy i dlatego można obrażać innych, że są z takiego czy innego domku. :D
Jestem wstrętnym dziwolągiem. Oglądam Piłę 1 i 2 bo to filmy psychologiczne. I tak, właśnie ci wkopiowałem wiele razy personalne ataki z błędami językowymi.
A, czekaj.
Nie ja! To przecież o tobie.