Twórcy popularnego ostatnio filmu ,,Saw" delikatnie przesadzają.Zamiast zakończyć na całkiem niezłym thrillerzez naprawdę wyszukanym zakończeniem, to oni bawią się w kiczowate kontynuacje.Drugiej części nie oglądałem i nie zamierzam.Niby o czym ma opowiadać ,,Saw III"?
Już znam (prawdopodobny) zarys trzeciej odsłony.Nic specjalnego.Teoretycznie to samo co w 2-óch poprzednich.Inne pułapki,inne postacie,inny morderca i mam nadzieję,że twórcy nie pokuszą się na dalsze mielenie fabuły.Zapraszam na mój BLOG.
Z poważaniem JoaquinQ.
Według mnie twórcy chca poprostu dokończyć historię...
Zakończenie i ogólnie treść 1. części zostawiła nas z kilkoma pytaniami
Część 2. na pare pytań odpowiedziała, ale zrodziła kolejne
Myslę, że było by dośc nieeleganckie pozostawianie ludzi ze stertą domysłów
Po to wlasnie powstaje część 3.
Osobiście wkurze sie dopiero gdy autorzy zapowiedzą, że zrobią jeszcze 10 części, żeby razem wszystkich było 13, a to taka fajna liczba
(BTW jak możesz znać zarys fabuły jeśli z tego co wiem nie zrobiono jeszcze scenariusza, a jak nawet to strzegą go jak oka w w głowie ??)
Na jednej ze stron, napisano,iż powstał już prawdopodobny zarys fabuły, który może ulec jeszcze wielu modyfikacją.Dla mnię jest to po prostu zbędne.Ale o gustach się nie dyskutuje.
POZDROWIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
No ja slyszalem, ze krytycy uwazaja PIŁE 2 za lepszą, za utworzenie genialnego filmu PIŁY z wreszcie godnym jej budżetem, więc może jest jakiś sens...
krytycy lubią jak wszystko jest przekombinowane, no i w 2 było. Trójka, o ile będzie to świeże spojrzenie (no bo teraz najprawdopodobniej Amanda) to moze być ciekawie, ale jeżeli to samo co w 1 i 2 to... ile można?
Wiesz sam nie jestes na Świecie może innych interesuja dalesz losy Jigsawa czy Amandy. Mi sie strasznie podobały obie części wiec oczekuje z niecierpliwościa na 3 część. A jeszcze jedno skoro nie ogladałeś 2 części to skad wiesz że jest kiczowata:)? aha i napisałes ze to zakończenie "saw" było wyszukane, więc zobacz sobie "saw 2" zpbaczysz 2 wyszukane zakończenie:D Mistrzostwo:)
Pozdrawiam
Widziałem Saw 2, i zakończenie rzeczywiście trudno przewidzieć, ale sam film nie jest wielkim arcydziełem.
i slyszalem ze ma byc Saw III i Saw4 i jeszcze 5 totalnie fajne ale ciegle nie moge pszebolec jak niby ma zmartwychwstac jigsaw
Znowuuu? Bez przesady. Już część druga pokazała, ze twórcom kończą się pomysły. Jeżeli pojdą dalej tym samym tropem... to ja dziekuję za takiego odgrzewańca. Jedynka była dobra.. chociaż bardzo denerwująca i nie odpowiadająca realiom (no ale to tylko film). Dwójka była już strasznie wtórna (według mnie). No to teraz musiałby się zdarzyć prawdziwy cud, żeby Piła 3 wniosła cokolwiek nowego i zaskakującego. Ta seria bardzo przypomina mi tasiemca Cube... aż za bardzo.
Według mnie pragnienie zostało już zaspokojone.. nie trzeba więc "Pić" po raz trzeci :D (piła i się nie napiła). No ale wytwórnia poczuła kasę....