Ten film jest beznadziejnie głupi. Pełen bezsenstownego brutalizmu i coraz to nowych pomysłów na masakrowanie i torturowanie ludzi. Nie udało mi się w nim dostrzec żadnego przesłania.Zdecydowanie odradzam
To twoja opinia. Ja te dzieło przyjąłem jako film, nie jako brutalizm. Wyjdź na ulicę po odpowiedniej godzinie też mogą Cię brutalnie torturować lub zabić! Takie filmy w XXI wieku nie powinny budzić żadnych emocji po tym filmie. Po prostu obejrzałem i już, był fajny, albo i nie. Pozdrawiam
Oczywiscie, że to moja opinia i nie chcę jej nikomu narzucać. Obejrzałem wczoraj ten film i potrzebowałem jakoś wyrazić swoją opinie bo zawiodłem się na nim bardzo w porównaniu do pierwszej części, która mi się bardzo podobała.
Pozdrawiam
Po pierwsze po samych plakatach wiadomo jak bedzie... jesli chodzi o brutalne sceny, wiec jesli sie czegos takiego nie lubi to sie nie oglada film taki mial byc... ale tu chodzilo o zrobienie czegos w rodzaju SIEDEM... moze te filmy za wiele wspolnego nie maja ale tak mialo byc... w siedem tez mamy troszke scen drastycznych i obrzydliwych tyle tylko ze to juz raczej sa nieboszczyki a w pile jest pokazane jak nimi sie staja :P przeciez ten grobasek ktory byl siny z gownem pod soba za apetycznie nie wygladal... chociaz w siedem pułapka typu "Rżnij mnie" rozwaliła mnie na maksa ;) Ale jak juz pisalem te filmy sa jednak rózne i nie bede ich dalej porównywal... Natomiast uwazam ze Piła bardzo fajnie połaczyła thriller z kriminałem i gore... w porównaniu z Hostelem to jest zaje... fajny film... z reszta jesli chodzi o swoj gatunek to tez go bardzo cenie... I jesli ktos ma dylemat Piła czy Hostel... z cala stanowczoscia radze obejrzec Piłe a o Hostelu zapomniec...