Czy dużo jeszcze trzeba będzie zrobić filmów aż wreszcie na takim jednym cała sala zbiorowo zwymiotuje z błogim zadowoleniem na ustach ? Ludzie, jak możecie podniecać się przemocą, krwią, i zwrodnieniem ? Czy w tym społeczeństwie są sami sadyści i perwersi ? Nie oglądałem żadnego z tych "dzieł" ale starczą mi wasze opisy. Naprawdę podnieca was widok krwi ?
Bardziej chyba od opisu tych filmów przerażacie mnie wy
Eh ktos taki jak ty tego nie zrozumie!! NAwet nie widziales tych filmow a sie wypowiadasz!! Poprostu innym sie podoba na ile sposobow mozna zabic czlowieka a tobie swiat muminkow i nikt sie o to ciebie nie czepia, bo widze ze dla ciebie osoba ktorej sie podobaja takie filmy musi byc jakims psycholem!! eh pomysl nad tym...
"Poprostu innym sie podoba na ile sposobow mozna zabic czlowieka a tobie swiat muminkow i nikt sie o to ciebie nie czepia"
Nie przerażają cie twoje własne słowa ? - a kogoś zabiłeś już, czy właśnie się do tego przygotowywujesz ? A muminki nigdy mi się nie podobały - wolałem pszczółkę maję - ale tej bajki pewnie nie pamiętasz bo wtedy byłeś za mały
Nie jakos nie :) mysle ze to jest zabawne na ekranie, a w realu no wiesz moze bedziesz moim nastepnym celem hehe :P nie no szydera :D widac ze nie czaisz tych filmow i za co ludzie je lubia :)
o wypraszam sobie...nikt ci nie karze czytać, a tym bardziej chodzić do kina na filmy tego typu.to nie kreskówka dla 5-cio latków tylko film dla dosrosłych.nie masz nerwów, nie lubisz, to twoja sprawa, ale nie oceniaj tych którzy to lubią. Ciebie nikt nie zmusza do jego oglądania.preferujsz coś mniej brutalnego? Pooglądaj telenowele...
A przemoc..coż..w grach komputerowych dla gówniarzy jest jej zdecydowanie więcej i jakoś głosy sprzeciwu, które się podnoszą zaraz cichną...to że piła jest brutalna to my nic na to nie poradzimy. zadaj sobie tylko pytanie czy gdyby tego filmy nie byo to przemoc na ulicy by zmalała??
'' Nie oglądałem żadnego z tych "dzieł" ''
To oznacza, że nie wiesz o co chodzi bo film naprawdę nie jest tylko i wyłącznie przemocą, krwia zwyrodnieniem jak piszesz... Ludzie od zawsze tworzą jakieś filmy pełne przemocy i krwi i jakoś TEN Ci przeszkadza tak co? Z reszta nie chcesz to oglądaj sobie jakieś telenowele brazylijskie albo programy dla dzieci od 8 rano...
Racja. Wyjątkowo trafne spostrzeżenia. :) Podzielam Twoje zdanie :)
I uważam, że właśnie Piła (i jej podobne) należą do tej samej 'grupy krwi' co brazylijskie telenowele. Prymitywizm, dosłowność, zero kreatywności (no, może ktoś był kreatywny wymyślając te wszystkie tortury) i zero wymagania w stosunkudo widza.
Pozdrawiam :)
Obejrzalem wszystkie czesci "kultowej" Piły i tak szczerze mówiąc dobra była tylko pierwsza część. Natępne były już tylko sposobem na dołożenie kilku dolarów do kieszeni producenta liczącego na "wyrobioną markę". Ogólnie film trzyma się "kupy", tylko drobiazgi psują całość i rzeczywiście - czy trzeba aż tyle realizmu, przemocy i tortur by zrobic dobry film...
O gustach się nie rozmawia... Jednak i tak pierwszą część serii będę uznawał za najlepszą...
pozdrawiam
Obejrzyj film i dopiero zacznij pisać o nim swoje zdanie. To nie jest bezmyslny film gdzie tylko leje sie krew itp., musisz go obejrzec, zeby zrozumiec dlaczego ludzie tak sie nim "podniecaja".
Pozdrawiam.
Masz racje. Nie wiem tylko jak to sie stalo że masa ludzi poszła na ten film i uznała go za HIT? Seria "Piła" to wielki niewypał!!Wszystkie filmy mają słabą fabułe.Fatalna gra aktorów. Jest to film dla ludzi lubiących przemoc,sadystów!!A więc dla ludzi nie do końca zdrowych!!
Z gory przepraszam wszystkich którzy poczuli się dotknięci tą wypowiedzią.
jakby to powiedziec film byl tak obrzydliwy ze az sie z niego smialam plytka fabula wypelniona krwia moze nie rozumiem tego filmu bo nie obejzalam poprzednich czesci ale juz nie mam na to sily chociaz patrzac z innej strony efekty spesjalne i udzwiekowienie rewelacyjne a co do tego topicu SA GUSTA I GUSCIKI A O NICH SIE NIE DYSKUTUJE chociaz nie chcialabym wpasc na kogos zbyt zainspirowanego tym filmem ;)
Nie jestem chory, nie jestem sadystą, nie podnieca mnie widok krwi i flaków. "Piła III" to durny film, ale podobał mi się - całkiem niezła historia, fajnie się to oglądało.
Dziwią i śmieszą mnie te oburzone przemocą głosy - krwawe horrory powstają od naprawdę dawna, i jakoś nie widzę by ktoś pisał o starszych filmach. Kochani, albo oburza Was kilkaset filmów, albo żaden.
"..."Piła III" to durny film, ale podobał mi się - całkiem niezła historia, fajnie się to oglądało..."
Sam zaprzeczasz temu co napisałeś.. poza tym fajna historia?? powiem Ci szczerze, że ciągłość III części jest bardzo słaba. Tak naprawdę w porównaniu z I i II to ciężko tu znaleźć głębszy sens. W "trójce" wszystko jest za proste i przewidywalne, nawet zakończenie. Po obejrzeniu I i II długo czekałem na III, ale niestety się zawiodłem. Była to zdecydowanie najsłabsza część. Mimo, że I i II bardzo mi się podobały to tu jestem zmuszony wypowiadać się nienajlepiej o III części.
Całkowicie się zgadzam z tym, że III cześć jest najgorszą. Producenci tego filmu skupili sie chyba na samej krwi, przemocy i na tym jak bardziej wprawić widza w obżydzenie(co przynajmniej mi całkowicie nie pasuję do tej serii filmów), a wogule nie popracowali nad fabułą, która była bardzo mocną stroną poprzednich 2 części... A co do założyciela tego tamtu, to radzę na początku obejrzeć film a później się na jego temat wypowiedzieć... pozdro
Hehe ciekawe sa te wypowiedzi :P a zwlaszcza tych co sa przeciwko takim filmom i uwazaja ze Ci co takie cos lubia sa pojebani :D ^^ nie moge zczaic jakimi kategoriami oni mysla bo ze kazdy lubi co innego to wiadomo od wiekow :P a tu prosze jednak nie wszyscy o tym wiedza :D Ja tam uwielbiam filmy Gore itp i nic tego nie zmieni, a nie zauwazylem zebym sie podniecil podczas ogladania filmu :P wiec chyba wszystko ze mna OK :D no to tak na rozluznienie byl ten koment zeby sie nie frustrowac :)
czy można się nie frustrować, czytając, jak ktoś komuś mówi, jaki to on jest, wnioskując na podstawie oglądanych przez niego filmów albo ulubionego gatunku sera?
wkurza mnie taka postawa.
nic dziwnego, że kraj zjebany, jak obywatele są tacy.
połóżcie się do łóżka, a zanim zaśniecie poważnie się ZASTANÓWCIE, czy aby na pewno macie prawo kogokolwiek OSĄDZAĆ, tym bardziej, że go nie znacie.
skończyłam, dziękuję.
więc jestem sadystą po tym jak zobaczyłem piłę? wow! myślałem że sadyści to tacy którzy torturują zwierzęta lub innych ludzi, oglądanie filmu zupełnie nie przyszło mi do głowy.
oj biedactwo! jeśli nie chcesz oglądać tych "dzieł" to nie oglądaj. oczywiście że ludzi rajcuje makabra, taka jest ludzka natura. gdyby tak nie było powstawałyby same komedie romantyczne (błe!)
Skoro "my" cię przerazamy to po co piszesz do nas - do "sadystów i perwersów"? Po pierwsze o gustach się nie rozmawia ktos lubi takie filmy inny takie - mi się osobiscie bardzo podobała Piła III. Po drugie podczas seansu na sali nikt nie zwymiotował, nawet nikt nie wybiegł z sali z tego co pamiętam nikt nie dostał orgazmu. Po trzecie skąd wiesz, że wymienieni w twojej wypowiedzi "sadysci i perwersi" łaza akurat tylko i wyłacznie na takie filmy? - czyżbys znał dobrze takie srodowiska? ;D
Po czwarte - ogladnij sobie przynajmniej jedno z tych jak to mówisz "dzieł" zeby mieć ogólne pojecie takie mini mini minimum wiedzy na temat filmów którymi sie brzydzisz...